2024. április 29., hétfő - Péter

Szabadidő

2024 legnépszerűbb hazai eseményei

705

A SzeretünkUtazni.hu toplistáján vannak évről évre visszatérő fesztiválok és akadnak idei újdonságok is. Érdekesség, hogy egyes fesztiválok a több éves – járvány okozta – kimaradás után tavaly látogatói rekordot döntöttek.

A sportrajongók világversenyeken szurkolhatnak a kedvenceiknek, míg a popzene kedvelői nyáron szinte hetente mehetnek fesztiválozni, ha bírják szusszal és pénztárcával. A Hungaroringen idén is lesz Forma–1-es forduló, a Tour De Hongrie versenyre is érkeznek olyan csapatok, akik eddig a magyarországi kerékpárversenyen még nem indultak, és ha az időjárás engedi, a Kékszalag vitorlásai is elindulhatnak a kiírt időpontban a Balatonfüredi kikötőből.

A SzeretünkUtazni.hu toplistája szerint a nyári fesztiválozók számára is szinte végtelen a felhozatal, a kulturális eseményektől a komoly zenei műsorokon át világsztárok popkocertjéig mindenki megtalálhatja a számára érdekes szórakozási lehetőséget, és azok sem maradnak program nélkül, akik tradicionális és folklór szórakozás után epekednek. A magyar hagyományok kedvelő a mohácsi busójárás ijesztő bábjai után húsvétkor a Hollókői Húsvéti Fesztiválon locsolkodhatnak, augusztus 20-án a Budai várban nézelődhetnek a Mesterségek Ünnepén, vagy megnézhetik Debrecenben a virágkarnevált.

Népszerűek az egynapos fesztiválok, mint a Múzeumok vagy a Strandok Éjszakája, előbbin az előző évhez képest 50 ezerrel magasabb látogatószámot regisztráltak 2023-ban, vagyis összesen 380 ezer ember járt egyik kiállításról a másikra június utolsó hétvégéjén – a szervezők legalább ugyanekkora érdeklődésre számítanak idén is.

A Szeretünk Utazni 2024-es listája:

1. Mohácsi busójárás (Mohács, február 8-13.)

A hatnapos télűző fesztiválon általában legalább annyi külföldi megfordul, mint hazai nézelődő. A mohácsi busójárást az UNESCO 2009-ben felvette a szellemi örökség reprezentatív listájára, és a rendezvény idén sem okoz csalódást: lesz felvonulás, néptánc-bemutatók, népdaléneklési verseny, kézműves vásár, koncertek és maszkfaragás is.

2. Hollókői Húsvéti Fesztivál (Hollókő, március 30-április 1.)

A Hollókői Húsvéti Fesztiválon „nő nem marad szárazon” – ahogy a rendezvény szlogenje szól, és valóban! Évente több ezer ember látogat ebbe a kis faluba, hogy a magyar húsvéti tradíciókat megismerje és átélje. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket Hollókőn ebben a három napban.

 
3. Budapesti Tavaszi Fesztivál (Budapest)

Idén szervezik a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelynek során közel száz program várja a város számos pontján az érdeklődőket. A kortárs művészetek és műfajok izgalmas, interaktív keveréke vár a helyszíneken, amikbe bárki bekapcsolódhat. Az idei pontos program még nem nyilvános, de érdemes figyelni a hivatalos oldalukon a frissülő híreket.

 
4. Városligeti majális (Budapest, május 1.)

Ahogy évtizedek óta mindig, most is rengeteg program lesz a főváros legnagyobb közparkjában. Gyerekprogramok, koncertek, klasszikus vurstli, csónakázás és vízibiciklizés várja azokat, akik ezen a szerdai munkaszüneti napon egy kicsit kikapcsolódnának.

5. Tour de Hongrie (május 8-12.)

A Magyar Kerékpáros Körverseny idén is ötnapos lesz, ám a pontos útvonalról egyelőre még nincsenek információk. A  Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által meghirdetett profi, nemzetközi versenyre az egész világból érkeznek kerékpáros versenyzők. A csodás magyar tájnak köszönhetően minden évben nagyon látványos a viadal.

 
6. Gourmet Fesztivál (Budapest, május 24-26.)

Minden évben a budai Millenáris Parkban szervezik meg a Gourmet Fesztivált, aminek mindig más és más témát adnak. Idén is érdemes kóstolni, koccintani és együtt átélni a gasztronómiai élmények egész sorát, hiszen neves séfek magas minőségi alapanyagokból és a legmodernebb főzési technikákkal készített fogásai várják a látogatókat.

7. Coldplay koncert (Budapest, június 16., 18., 19.)

A brit rockzenekar 2024-ben egymás után három koncertet is ad a Puskás Arénában. A Music Of The Spheres World Tour turné keretén belül rendezett koncertekre 20 ezer és 54 ezer forint közöttiek a jegyárak, amiket itt tudsz megvásárolni

8. Múzeumok Éjszakája (június 22.)

Ez az este a kultúráról és a múzeumok ünnepléséről szól. A nyári melegben átsétálhatunk egyik galériából a másikba kezünkben egy hűs itallal. A Múzeumok Éjszakáján kultprogramok, kiállítások, koncertek, interaktív programok és még sok meglepetés várja a látogatókat.

 
9. VeszprémFeszt (Veszprém, július 16-20.)

A VeszprémFeszt minden évben nagyon igényes és színes zenei felhozatallal várja a fesztiválozókat, idén már biztosan fellép a Milky Chance, Gregory Porter, Toto, a Caravan Palace és Paloma Faith. A veszprémi programsorozat egyik nagy vonzereje a Balaton közelsége, hiszen két remek koncert között fürödhetünk egyet a tóban.

10. Kékszalag (Balatonfüred, július 18.)

Az idei, 56. Kékszalag vitorlásverseny július 18-án, 9 órakor rajtol el Balatonfüredről. A világ minden tájáról érkeznek nézők erre a megmérettetésre, hiszen ez Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Ha az egész vitorlás mezőnyt szeretnéd látni verseny közben, akkor menj el Balatonakarattyán a Magaspartra, mert onnan egyedülálló panoráma tárul eléd.

 
11. Művészetek Völgye (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, július 19-27.)

A 33. Művészetek Völgye ezúttal is három helyszínen várja azokat, akik családias környezetben, de a fesztiválok minden előnyét élvezve szeretnének kikapcsolódni. Legyen szó szinte bármilyen művészeti- vagy éppen zenei műfajról, a tíznapos fesztiválon, mindenki talál a kedvére való programot. Idén biztosan fellép a Bagossy Brothers Company, a Parno Graszt, az Elefánt, a 30Y, Beton.Hofi, a Bëlga és a Punnany Massif is.

12. Ed Sheeran koncert (Budapest, július 20.)

A brit zenész egyszer már fellépett nálunk a Szigeten, de akkor csak egy rövid, egyórás koncertet adott. Idén július 20-án a Puskás Ferenc Stadionban újra koncertezik, az előadásra 25 ezer és 50 ezer forint közötti összegért vásárolhatunk jegyet.

13. Strandok éjszakája (július 27.)

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a magyar fürdők és strandok éjszakáját, az eseményt a Magyar Fürdőszövetség indította útjára. Az esemény célja, hogy megismertesse a külföldi és belföldi turistákkal a hazai fürdőkultúrát. A fürdők éjszakáján hosszabb nyitvatartás, programok, kedvezmények várnak minden érdeklődőt az ország több tucat fürdőjében.

14. Anna-bál (Balatonfüred, július 27.)

A balatonfüredi Anna-bál az ország egyik legrégebbi bálja, a rendezvény a Anna Grand Hotelben lesz. A bál feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a Reformkort. A tradicionális esemény csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, amelyre éjfél után kerül sor, de addig is a hajókikötő előtti Vitorlás téri utcabálon szórakozhat a közönség.

15. Debreceni virágkarnevál (Debrecen, augusztus 15-21.)

Az augusztus 20-i, Debrecen belvárosában megrendezendő nagyon látványos  virágkarnevál felvonulási útvonalára jegyet kell venni. A tribünökről végigkövethetjük a színes virágkocsikat és a látványos táncos show-t, de ha már Debrecenben vagyunk, akkor a fürdőbe is érdemes ellátogatni.

 
16. Sziget Fesztivál (Budapest, augusztus 7-12.)

„A Sziget az a hely, ahol mindent szabad, de semmi nem kötelező.” – több, mint 30 éve ezzel a szlogennel indult a fesztivál és maradt is az, ami: a Szabadság Szigete, ahogy említik szerte a világon. Idén biztosan fellép a Szigeten például Sam Smith, Martin Garrix, Stormzy és az Artbat, de a fellépők listája folyamatosan frissül.

17. Augusztus 20-i ünnepi programsorozat (Budapest, augusztus 20.)

Az államalapítás ünnepén már korán reggel elkezdhetjük járni Budapest belvárosát, mert lépten-nyomon látványos műsorokba, megemlékezésekbe, show-kba ütközhetünk. Napközben érdemes a Budai várban a Mesterségek Ünnepét (aug. 17-20.) is megnézni, ahol hagyományos, magyar kézműves portékákat szerezhetünk be.

18. Forma-1-es Magyar Nagydíj (Mogyoród,  július 19-21.)

A Hungaroring ma már autóversenyek és motorkerékpár-bajnokságok sorának ad otthont. A hazai Forma–1-es versenyen 70 kört kell menniük a pilótáknak, a dobogósok és a csapatgyőztesek Herendi vagy Hollóházi porcelánkupákat és tálat kapnak a verseny végén. Sok versenyző szerint a miénk a legjobb, leglendületesebb Formula–1-es pálya a világon.

 
19. Budapesti Borfesztivál (Budapest, szeptember 12-15.)

Impozáns helyen, a Budai Várban rendezik meg minden évben a szüreti időszak legnevesebb borfesztiválját. A borok szerelmesei idén is elismert hazai borászatok változatos bor- és pezsgőkínálatából kóstolhatják meg hazánk borkultúrájának kiváló tételeit, a Gourmet udvarban pedig prémium minőségű ételek és fantasztikus fogások színes választékából szemezgethetünk.

20. Adventi vásárok (Budapest, november közepétől december 24-ig)

A két legnagyobb belvárosi vásár idén is sok-sok finomsággal és vásárfiával várja azokat, akik szeretnének az ünnepekre hangolódni. A Vörösmarty téren kisebb forgatagra, a Bazilikánál nagyobb vásárra és egy hangulatos jégpályára lehet számítani.

| Forrás: SzeretünkUtazni.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details