2024. július 25., csütörtök - Kristóf, Jakab

Promóció

Torokfájás? Nem mindegy, milyen pasztillát választunk!

543

A téli időszakban legyengült immunrendszer, a hideg és nyirkos idő, valamint a kinti és benti hőmérséklet-különbség köztudottan kedvező körülmények a vírusok és fertőzések számára. A szervezetünket azonban felvértezhetjük a kihívásokkal szemben, sőt, az első tünetek megjelenésekor is találhatunk olyan természetes megoldást a problémáinkra, amelyik a vírusokkal szemben is felveszik a harcot.

A leggyakoribb panaszok egyike ebben az időszakban a torokfájás, amelyet sok esetben vírusfertőzések okozzák. A torokkaparás, nyeléskor fokozódó torokfájdalom, kipirosodott torok, nyelési nehézség és rekedtség mind-mind olyan tünet, amelyek számos betegséget kísérnek, beleértve a felső léti fertőzéseket is. Szerencsére azonban már otthon is el tudjuk kezdeni kezelni a tüneteket kifejezetten erre alkalmas gyógynövényekkel.

„Érdemes olyan gyógynövényeket választani, melyek kettős hatással bírva megakadályozzák a vírusok bejutását a szervezetbe és enyhítenek is a kellemetlen torokirritáció érzésén. Még inkább hasznos lehet, ha ezeknek a növényi kivonatoknak a kombinációját használjuk, ugyanis képesek együtt egy hatékonyabb megoldást nyújtani vírusfertőzések - például influenza - esetén is. Létezik olyan szájspray, amely tartalmazza azokat a természetes összetevőket, melyek segítenek a felső légutakat, torkot érintő panaszok megelőzésében, enyhítésében. Szopogatós pasztillák formájában is elérhetőek ezek a gyógynövények, melyek ugyanezen hatás mellett magas antioxidáns tartalmukkal belülről is támogatják az immunrendszer normál működését” - magyarázta Dr. Szabó Linda tudományos kutató, a VIROSTOP gyógyszerésze.

Kifejezetten a vírusok ellen nincsenek vény nélkül kapható gyógyszerek. Ezen kívül sok pasztilla, mely szintetikus hatóanyagot tartalmaz, csak fertőtlenít és a fájdalmat enyhíti, nincs vírus ellenes hatása.

A szakember szerint a leghatásosabb pasztillát úgy válasszuk ki, hogy azok a gy
ógynövények alkossák, amelyek egyenként is hatásosak a panaszok enyhítésében, de a hatásuk is erősíti egymást.

„Az acerola, echinacea, bodorr
ózsa, orvosi zsálya és a citrusok együtt egy erősebb komplexet alkotva tudnak fellépni a felső léti fertőzésekkel szemben, mintha az ember külön-külön alkalmazná őket. Ezen növényi összetevők bioflavonoidjai nagy jelentőséggel bírnak a vírustámadások során, ugyanis feloldják a vírusok védőburkát, és azokat elpusztítva nem engedik őket bejutni a sejtekbe, így ott tovább szaporodni sem képesek. Javasolt ilyeneket használni az őszi, téli és tavaszi időszakban is, hogy megőrizzük szervezetünk egészségét, betegség esetén pedig segítsük a kellemetlen tünetek mielőbbi enyhüléséés megszűnését” - tette hozzá a gyógyszerész.

A term
ékek elalvás előtti alkalmazása hozza a legpozitívabb eredményt

A szervezetbe bejutó k
órokozók leginkább éjjel szaporodnak, próbálnak az immunrendszeren felülkerekedni, és sejtről sejtre haladva betegséget okozni. A leghatásosabb módszer ellenük az, ha a készítményt este lefekvés előtt, fogmosás után alkalmazzuk, és hagyjuk, hogy az aktív növényi összetevői egész éjszaka kifejtsék jótékony hatásukat. Ettől függetlenül természetesen napközben is alkalmazhatók a javasolt adagolása szerint, és az egész család számára biztonságot és enyhülést nyújt a felső légúti betegségek veszélyes világában.

„Szervezetünk fontos v
édőgátja a felső léti vírusok elleni küzdelemben a száj- és orrnyálkahártya. A rajtuk keresztül végbemenő vírustámadásoknál sokat számít a nyálkahártya aktuális állapota, épsége, valamint a működésének valamilyen formában történő támogatása. Egyes természetes anyagok, mint amilyenek a bodorrózsa polifenoljai is, más növények hatásaival együtt képesek egy olyan hatékony védőréteget képezni a nyálkahártyán, mely nem engedi a vírusokat behatolni a sejtekig, így azok nem okoznak helyi, majd a szervezetben egyre jobban elterjedő fertőzést. A VIROSTOP orrsprayt a szájspray-vel vagy a Fytofontana pasztillával kombinációban használva magas fokon védhetjük meg a felső légutakat az influenza betegséget kiváltó betolakodóktól” - tette hozzá Dr. Szabó Linda.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details