2023. december 1., péntek - Elza

Promóció

Barkácsáruházas Black Friday: 3+1 tuti tipp

201

A Black Friday már nemcsak a hálaadást követő péntekre vonatkozik, hanem ennél jóval tágabb időszakra: érdemes november közepétől készülni, ha jó ajánlatokat akarunk kifogni. Idén a barkácspiac sem kivétel, hiszen óriási kedvezmények jönnek – íme néhány tipp, hogyan tudunk a lakásfelújításon, karácsonyi dekoráción vagy akár a szerszámok beszerzésén spórolni.

A Black Friday eredetileg az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek elnevezése, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor az üzletek rendkívüli kedvezményekkel kínálják termékeiket. A halloweeni tökfaragáshoz hasonlóan ez is meghonosodott Magyarországon, így a kereskedők nálunk is élesítik a fekete pénteket, és ha ügyesek vagyunk, olcsón beszerezhetünk néhány karácsonyi ajándékot. Idén a barkácspiacon is lesz akciós időszak, egyes termékekre akár 60 százalékos kedvezménnyel. Az alábbiakban az országos hálózattal rendelkező Praktiker szakértőjével tekintjük át, mire érdemes figyelnünk, hogyan foghatjuk ki a legjobb ajánlatokat.

1. Már nemcsak péntek

Az elnevezésből adódóan még mindig sokan péntekre készülnek, pedig a kereskedők többsége már nemcsak egy napra időzíti az akciókat. Ezért érdemes minden esetben alaposan tájékozódni, hogy az adott webáruház vagy áruház mikor tartja a kedvezményes időszakot. Könnyen meglepődhetünk ugyanis, ha az eredeti egynapos dátumhoz ragaszkodva kifogyott készleteket, esetleg már nem is működő akciós oldalt találunk. A Praktikernél idén például már november 13-tól élesítik az év legjobb árait, amelyek november 26-ig elérhetőek.

2. Gondoljuk át előre, mit szeretnénk venni!

Legnagyobb kedvezmények

a Black Friday alkalmából 2023

(Termékkategóriák)

1.

Hideg- és melegburkolás

2.

Alternatív fűtés

3.

Kerti eszközök

4.

Bútorok

5.

Szerszámok, eszközök, gépek

6.

Világító berendezések

Forrás: Praktiker

Sokan impulzív vásárlóként ugranak fejest a fekete péntekbe, de a tapasztalatok alapján a sokféle akciós termék bizony eltérítheti a figyelmünket. Így előfordulhat, hogy a sok kattintást vagy áruházi vásárlást követően a homlokunkra csapunk: csak a lényeget nem vettük meg. Ezért érdemes listát készíteni, esetleg előre online kutatást tartani az elérhető lehetőségekről. Sok online webáruház lehetővé teszi azt is, hogy bejelöljük a kedvenc termékeinket, így a kedvezményes időszakban már nem lesz más dolgunk, csak bejelentkezni és felhasználni a korábbi gyűjtésünket, meggyorsítva ezzel a keresést és vásárlást. A Praktiker szakértője arra is ad tippeket, hogy miben érdemes gondolkodnunk: míg tavaly a lakberendezési és kerti eszközök, bútorok és szerszámok voltak a legkeresettebb termékek, idén a hideg- és melegburkolati, alternatív fűtési termékek mellett a kerti eszközök, szerszámok és gépek esetében kínálja a legnagyobb kedvezményeket a barkácsáruház. A várható keresletnövekedésre tekintettel nagyobb készlettel készülnek a lakberendezési és dekorációs termékek, bútorok esetében is.

3. Őrizzük meg számlát!

Alapos tervezés esetén is elragadhat bennünket a hév, és esetleg többet veszünk a vágyott termékből, vagy kiderül, nem is arra gondoltunk, amit végül a kosarunkba raktunk. Ezért különösen fontos, hogy őrizzük meg a vásárolt termék számláját, ugyanis a bontatlan, sértetlen terméket az átvételtől számított 60 napig visszavihetjük, ráadásul a blokk elengedhetetlen az esetleges jótállási igények érvényesítésében is.

+1 Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Bár a legtöbb kereskedő nagy készlettel készül az akciós időszakra, előfordulhat, hogy lemaradunk a vágyott termékről. Ezért – a korábban említett listával felszerelkezve – érdemes időben belevágni a fekete péntekes vásárlásba, és minél előbb beszerezni, amit szeretnénk. Ha nem vagyunk résen, előfordulhat, hogy a kiszemelt termékből már csak korlátozottan lesz elérhető a kívánt szín vagy mennyiség.

Praktiker

A magyar tulajdonban lévő Praktiker 20 áruházat és egy webshopot működtet. Az áruházak összterülete 130 ezer négyzetméter, 2021-ben felépült egy 3000 négyzetméteres – online vásárlást támogató – webshopraktár Budapesten. Az áruházlánc jelenleg közel 1600 főt foglalkoztat, közülük hetvenen megváltozott munkaképességűek. A Praktiker piaci részesedése Magyarországon mintegy 33 százalék. A barkácsáruház közel 340 beszállítóval dolgozik, amelyből a magyar cégek aránya 85 százalék. A Praktiker tavaly elnyerte az év Családbarát Vállalata Díjat, Felelős Foglalkoztató és Megbízható Munkaadó minősítést szerzett.

www.praktiker.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details