2024. április 29., hétfő - Péter

Promóció

Pattanj biciklire, használd ki a kerékpárosbarát hétvége nyújtotta kedvezményeket!

571

Nem mindennapi hétvégét hirdetett meg a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). Szeptember 16-án és 17-én idén első alkalommal, országszerte vehetünk részt a kerékpárosbarát hétvégén, ahol nem csak biciklisbarát szolgáltatásokat vehetünk kedvezményesen igénybe, de a szövetség még fizet is azért, ha valaki kerékpáros túrát szervez.

A Kerékpárosbarát hétvége az Európai Mobilitási Héten, azon belül is az autómentes hétvége időpontjában lesz megszervezve, ez pedig nem is lehetne jobb alkalom a szervezőknek arra, hogy ennek aprópóján is népszerűsítsék a kerékpározást és az egészséges, aktív időtöltést.

„A MAKETUSZ egyik legfontosabb küldetése, hogy minél szélesebb körben megszerettesse az emberekkel a szabadidős céllal történő bringázást. A Kerékpárosbarát hálózat és az ehhez kapcsolódó alkalmazás is ezt a cél szolgálja, hiszen itt egy bringás egy helyen megtalálhatja azokat a vendéglátóhelyeket és szálláshelyeket, akik kerékpárosbarát szemlélettel működnek. A szeptember 16-17-i hétvégén ezek a szolgáltatók különféle kedvezményeket fognak kínálni az arra járó kerékpárosoknak, amit az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát alkalmazásban bárki meg tud majd nézni. A hétvége alatt több kerékpártúra is megszervezésre kerül, de arra buzdítunk mindenkit, hogy szervezze össze a családot, barátokat és induljanak el együtt kirándulni a hétvégén.” - fejtette ki Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

Kedvezmények és pénz a bicikliseknek

A kerékpározás ezen a hétvégén nem csak aktív időtöltéssel, de rengeteg kedvezménnyel is jár majd, sőt, a csoportos túrát szervezők pénzt is kapnak egy-egy megvalósult eseményért.

„A Kerékpárosbarát applikáció immár több mint hétszáz szolgáltatót tartalmaz, akik mind megfelelnek a Kerékpárosbarát hálózat kritériumrendszerének, tehát többek között van szervizkészletük, biztosítják a biztonságos kerékpártárolást, az ingyenes kulacstöltési lehetőséget vagy például hotel és panzió esetében lehetőség van egyéjszakás szállásfoglalásra is. Ezek közül a szolgáltatók közül reményeink szerint több százan kínálnak majd erre a hétvégére extra kedvezményeket a bringásoknak: van aki például egy ingyen üditővel várja a vendégeket, vagy külön a bringások kínál egy ételt, vagy egyszerűen csak kedvezményt ad az áraiból a bringával érkezők számára. De arra is buzdítunk mindenkit, hogy szervezzen saját kerékpártúrát a hétvégére, hiszen ezért most pénz is jár. A feltételekről a tekerjazoldbe.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni, akár nettó hatvanezer forint is jár egy minimum 26 fő részére szervezett bringatúráért. Az egyes szervezett túrákon ingyenes vagy jelképes összegért igénybe vehető a részvétel.”

A projektvezető azt is elárulta, hogy ez a hétvége nagyszerű közös program lehet baráti társaságoknak, iskolás csoportoknak, sportegyesületek részére, és természetesen családi kirándulásnak, de akár egyedül, csatlakozva egy esemémnyhez is kiváló program.

„Ezek a túrák általában 25-40 fősek és 25-30 kilométeres távot kell letekerni, és minimális szintemelkedéssel kell csak megbirkózni az útvonalban. A tekerjazoldbe.hu oldalon keresztül lehet jelentkezni a túrákra, és itt lehet túraszervezőként is regisztrálni és eseményt létrehozni. A hétvégével azt szeretnénk elérni, hogy ez a két nap mindenhol a kerékpározásról, az aktív, szabadban töltött időről szóljon, miközben egy kerékpárosbarát kávézóban, étteremben pihenünk meg vagy épp egy kerékpárosbarát szállást veszünk igénybe egy hosszabb túra során” - tette hozzá Coates Ádám.

A kerékpárosbarát hétvégén tekerőket az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát app mindenben segíti, hisz az alkalmazás a kerékpárosbarát szolgáltatókon túl tartalmazza, a hazai bringaparkokat, a vízvételi helyeket, a szervizpontokat, a bringás pihenőket, e-bike töltőket és a kezdőknek és haladóknak egyaránt izgalmas útvonalakat is.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details