2024. április 28., vasárnap - Valéria

Promóció

Nyaralás a kertben: ezek nélkül ne vágj neki a nyárnak!

1234

A kánikula beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között tesszük mindezt. Az országos hálózattal rendelkező magyar barkácsáruházlánc, a Praktiker szakértői ezúttal azzal kapcsolatban adnak tippeket, miként varázsolhatjuk kertünket, nyaralónkat vagy akár teraszunkat olyan hellyé, ahol garantált a feltöltődés és egy szimpla hétvége is nyaralásnak tűnhet.

A nyári hónapokban sokakat kihívás elé állít a hőség, de néhány eszköz beszerzésével és kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy az iskolai szünetben is garantált legyen a jó hangulat. Az országos hálózattal rendelkező, idén 25 éves Praktiker szakértői az alábbiakban néhány javaslattal segítenek abban, hogy egy átlagos hétvége is nyaralásnak tűnjön anélkül, hogy elutaznánk egy távoli országba.

Medence: az örök nyári sláger!

Mi is nyújthatna nagyobb felfrissülést a kánikulában, mint egy csobbanás a kerti medencében? Szerencsére számos verzió közül választhatunk a pénztárcánk méretétől függően. A Praktiker adatai alapján a felfújható peremű és fémvázas medencék a legnépszerűbbek, hiszen a telepített medencékhez képest lényegesen kedvezőbb áron kaphatóak és könnyen beüzemelhetőek. A felfújható peremű medencéket jellemzően a kisgyerekes családok vásárolják, ezek a termékek mérettől függően akár már pár ezer forinttól elérhetőek, míg a családi medencék körében a fémvázas kialakítás a legkelendőbb. Medencénket számos kiegészítővel varázsolhatjuk egyedivé, melyekkel mind élettartamát, mind a fürdőzés élményét fokozhatjuk: ilyen hasznos kiegészítők például a védő- és szolártakaró, a medencefűtés és -világítás, vagy nagyobb méreteknél akár a létra is. A hűvösebb nyári, de akár kora őszi estéken a felfújható jacuzzi biztosíthatja az ellazulást, melyben a beépített fűtésnek köszönhetően akár 40 fokos vízben pihenhetjük ki a hét fáradalmait.

Egy jó kerti bútor aranyat ér!

Legyen szó egy kertben töltött baráti találkozóról vagy a szabadban elfogyasztott családi vacsoráról, az élményt és a kényelmet érdemben befolyásolja a kerti bútorunk minősége. A magyar barkácsáruház szakértői szerint idén a funkcionalitás és az okos megoldások a legkeresettebbek, azon belül is az egyszerű és letisztult formák, a föld színei (pl. grafit, barna) és a fa hatású felületek a legnépszerűbbek. Kerti bútor vásárlásakor nem szabad megfeledkezni a későbbi ápolásról sem: a műanyag kerti bútorok könnyen tisztíthatók és rendkívül tartósak, míg a természetes fa kerti bútorok ugyan szépek és hagyományosak, de a karbantartásuk költséges és nagy odafigyelést igényel. Meglévő garnitúránkat is könnyedén feltuningolhatjuk: egy új párnakészlet mind a látvány, mind a kényelem terén hozzájárul az otthoni nyaralás élményéhez.

Főzés a szabadban

A szabadtéri grillezés egyre népszerűbb, és sokféle lehetőség közül választhatunk. A Praktiker szakértői szerint nyaralóba a gázgrill a komfortosabb, hiszen így nem kell mindig faszénről, begyújtóról gondoskodni, a sütés végeztével pedig nem kell megvárni, amíg leég a faszén és kihűl a grill. A magyar barkácsáruházlánc adatai alapján a vásárlók is ezt a típust favorizálják, a korábbi évek trendjének megfelelően idén is a gázgrillekre van a legnagyobb kereslet. A megrögzött faszenes grillezők körében a kamado stílusú kerámia grillek a legnépszerűbbek: ezek ugyan drágábbak, de sokrétű felhasználásukkal – grill, smoker, kemence, pizzakemence egyben – minden igényt kielégítenek. 

Így védekezzünk a nap és a kellemetlen rovarok ellen!

Az önfeledt kerti szórakozás során hajlamosak vagyunk megfeledkezni az olyan kellemetlenségekről, mint az UV sugárzás okozta leégés vagy a rovarcsípések. Ha a déli órákban visszavonulunk a házba, sokat tehetünk bőrünk egészségéért, míg a rovarokkal szúnyogháló felhelyezésével vehetjük fel a küzdelmet – ebből már számos megoldás létezik, akár a filléres kiadást jelentő öntapadós szetteket, akár a kerettel rendelkező, komolyabb darabokat választjuk. Ha visszatérünk a szabadba, akkor is érdemes az árnyékba húzódni, melyet kisebb vagy nagyobb méretű napernyővel is biztosíthatunk magunknak, de megoldást jelenthet a napvitorla installálása is. A rovarok elleni védekezésnek szintén számos formája elérhető a Praktiker szakértői szerint: ilyen például a szúnyogriasztós gyertya vagy fáklya, vagy a darazsak ellen is védelmet nyújtó rovarcsapdák, melyekből elektromos, UV fényes verzió is kapható.

+1 tipp: Ha lemegy a nap

Nyáron sokak számára napnyugta után kezdődik a kerti szórakozás, az esti programokhoz pedig elengedhetetlen a megfelelő világítás. Ha a rovarok ellen is védekezni akarunk, kitűnő választás lehet a szúnyogriasztó folyadékkal töltött bambuszfáklya, mely gyertyákkal, lámpásokkal kiegészítve varázslatos hangulatot hoz a kertünkbe. Ha ragaszkodunk a mesterséges fényhez, lehetőség szerint válasszunk napelemes lámpát, így a villanyszámla mellett ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük, ráadásul a falra szerelhető változatok már jelentős fényerővel bírnak, így utólagos kültéri fényforrásnak is ideálisak és könnyen felszerelhetőek. A Praktiker adatai alapján idén nyáron is slágertermék a leszúrható szolárlámpa, melyek közül mind az állat-, mind a világítótorony és virág formájú megoldások nagyon népszerűek.


Praktiker

A magyar tulajdonban lévő Praktiker 20 áruházat és egy webshopot működtet. Az áruházak összterülete 130 ezer négyzetméter, 2021-ben felépült egy 3000 négyzetméteres – online vásárlást támogató – webshopraktár Budapesten. Az áruházlánc jelenleg közel 1450 főt foglalkoztat, közülük hetvenen megváltozott munkaképességűek. A Praktiker piaci részesedése Magyarországon mintegy 33 százalék. A barkácsáruház közel 340 beszállítóval dolgozik, amelyből a magyar cégek aránya 85 százalék. A Praktiker 2021-ben elnyerte az év Családbarát Vállalata Díjat, valamint az elmúlt években Felelős Foglalkoztató, Családbarát hely tanúsító védjegyet és Megbízható Munkaadó minősítést szerzett.

I Forrás: www.praktiker.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details