2024. április 26., péntek - Ervin

Promóció

Világhódító útjára indul a prémium- és luxusdobozokat gyártó magyar cég

1537

Sokan nem is sejtik, hogy a Debrecenből indult, de Budapesten is jelenlévő mesés dobozairól híres családi vállalkozás termékeivel találkozunk Herendtől Japánig, Dubaitól Amerikáig. A japán háziasszonyok is az Sz.Variáns csomagolásában kapják a Herendi porcelánt, és a legmenőbb amerikai szórakozóhelyekre szintén a cég kartonjaiban érkezik a habpatron. A szemet gyönyörködtető Sz.Variáns csomagokból bontjuk ki a Gerbeaud édességeket, és a Stühmer csokoládékat is. A St. Andrea Szőlőbirtok finomabbnál finomabb nedűit World Star Packaging díjas díszdoboz rejti. Hab a tortán, hogy a LISS Zrt. Amerikában forgalmazott habpatronjainak is a Debrecenben gyártott csomagolás ad külső megjelenést.

Egy jól megtervezett doboz új köntösbe öltözteti a benne található terméket

Egy olyan piacon, ahol minden a minőségről és az egyediségről szól, az ügyfelek inspirálásának elkerülhetetlen módja a digitális nyomtatási technológiába történő befektetés. Aki nem akar lemaradni, az megnyitja az ajtót a progresszív technológiák és a kreatív módszerek előtt.

Az intelligens rendszerek segítségével egyszerűbbé válik a megrendelői igények kielégítése, és csökkenthetők a költségeket.

A folyamatokat nem követni, hanem alakítani kell a jelen kihívásainak közepette is

Az Sz.Variáns piaci aktivitásának fókuszában a magas hozzáadott értékű termékek előállítása áll. A növekedéshez elengedhetetlen többek között a költséges beruházás, valamint a vevő és hatékonyság központú Lean szemlélet alkalmazása.

A családi vállalkozás két évvel ezelőtt szabadjára engedte kreativitását, mikor a digitális átállás útjára lépett. A beruházásoknak több célja volt. A jelenlegi tevékenységek megerősítése, piaci előny szerzése, valamint a presztízstermékek arányának növelése. A high-tech gépekkel ugyanis, a cég a nemzetközi vevőkörük igényeit is maximális kielégíti, és a hatékonyság javulása mellett további forgalom növekedést is generál. Mára már több millió prémium kategóriás Sz.Variáns doboz jut el a világ minden táján a fogyasztók kezébe.

Az Sz.Variáns a tartalommal harmonizáló formát szeretne megvalósítani. Teszi ezt a világszínvonalú termékek előállítását biztosító digitális gépparkjával. A 3D-s UV-lakkozást végző felületnemesítő eszközünk, az automata szeparáló gépünk, és a lézervágó is egyedülálló a térségben.”

– hangsúlyozta Szakál János az Sz.Variáns ügyvezető tulajdonosa.

A cég termékportfoliója mára kikristályosodott: a termelés fókuszát a papíralapú marketingtermékek, a luxus csomagolóeszközök és a kézi készítésű papírtáskák adják, melyeket a Magyarországon egyedülálló csúcstechnológiát képviselő Rollenco géppel perszonalizálnak.

A közel három évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalatnál a Highcon Beam2 lézerkivágó stancgép tágabb lehetőséget nyitott meg a részletgazdag, finom ívű metszések kivitelezésére. A stancolás során a hullámpapírlemez a vágási éleknél nem roppan meg, ezáltal a doboz tartása merevebb lesz. A családi vállalkozásnál az ezredmilliméter vágási pontossággal készített Sz.Variáns dobozokat, az amerikai exportra is dolgozó LISS habpatronok szállítására is használják.

Végül az Sz.Variáns doboza lett a kávén a hab

Az 1960-as évek óta a világ élvonalába tartozó patrongyártók között tartják számon a LISS Zrt.-t. Az eltelt több mint hat évtized alatt már számos céggel állt kapcsolatban a vállalat. Az utóbbi években többféle csomagolóanyagot kipróbáltak, de a legtöbb belföldi és külföldi szállító nem tudott az elvárásoknak megfelelő tulajdonságokkal rendelkező kasírozott dobozt biztosítani.

Talán a sors hozta úgy, hogy egyidőben a LISS Zrt. mérnökei közreműködésével tervezett új csomagológép megjelenésével az Sz.Variáns beruházott a Highcon Beam2 lézervágó gépre. Az első gyártási tesztek bebizonyították, hogy minimális finomhangolást követően hibátlanul működött a dobozgyártás. Ez rengeteg időt és költségmegtakarítást jelentett, plusz óriási forgalmat generált mind a két cégnek. Az együttműködés eleinte kevesebb kasírozott dobozra korlátozódott, melyeket a vállalat dolgozói kézzel töltöttek meg habpatronokkal. A vevői igények növekedésével a kézi csomagolású dobozokat felváltották gépicsomagolásúra. Európában először kezdett a LISS Zrt. kasírozott dobozt géppel tölteni, melyhez az Sz.Variáns tudott megfelelő minőségű csomagolóanyagot készíteni. Mára a családi vállalkozás dobozai nemcsak Európában, hanem Amerika több áruházláncában is jelen vannak.

| Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details