2024. március 29., péntek - Auguszta

Promóció

Keresett szakmák, melyekkel könnyen lehet boldogulni

1056

Nem vagy elégedett a jelenlegi munkáddal? Szeretnél elsajátítani egy olyan szakmát, amivel jobb lehetőségeid lennének, de úgy érzed, hogy nincs elég időd, energiád és főleg kitartásod ahhoz, hogy évekre visszaülj az iskolapadba?

Rengeteg olyan szakma van, amivel könnyen építhető karrier akár diploma nélkül, jól fizet, és nem kell éveket rászánnod arra, hogy pályát módosíts.

A TanfolyamOKJ.hu képzéskereső portál összegyűjtötte a legkeresettebb szakmákat.

1. Építőipari szakmák

Jelenleg szinte lehetetlen az építőiparban szakembert találni. De ami a megbízók számára hátrány, számodra előnyt jelenthet, ha ezt a pályát választod. A villanyszerelők, burkolók, szobafestők mind rendkívül keresettek a munkaerőpiacon. Ezekkel a szakmákkal ráadásul könnyen indítható saját vállalkozás is.

Aki tehát azon töri a fejét, hogy az építőiparban helyezkedjen el, az biztos lehet benne, hogy ha minőségi munkát végez, rengeteg megrendelője lesz. Emellett pedig a szolgáltatások árai igencsak a plafont verdesik, így nem kell alacsony munkadíjért dolgoznia.

2. Informatikai szakmák

Az informatikai szakmák ma már egyértelműen a legjobban fizető pályák közé tartoznak, különösen, ha saját vállalkozásban dolgozik valaki. Az informatika és a programozás területén egyre több és több szakemberre lesz szükség, éppen ezért remek munkalehetőségek kínálkoznak azok számára, akiknek van affinitása és kitartása kitanulni ebben a szférában valamilyen szakmát. Különösen keresettek az iOS fejlesztők, a C++ programozók, Android fejlesztők és a webfejlesztők.

Ezek a képzések pár hónap alatt teljesíthetők. Persze van, amelyikhez szükséges valamilyen előképzettség, amit szintén egész gyorsan megszerezhetsz. Ugyanakkor ez egy tipikusan olyan szektor, ahol élethosszig képezned kell magad, mert a technika olyan ütemben fejlődik, hogy akár 1 év alatt is elavulttá válhatnak azok a módszerek, amelyekkel addig dolgoztál. Éppen ezért fontos, hogy kialakuljon benned egyfajta gondolkodásmód, és legyen igényed arra, hogy folyamatosan bővítsd a tudásodat, illetve folyamatosan akard elsajátítani az újdonságokat.

3. Szépészeti szakmák

Minden ember szeretne sokáig fiatal maradni, és habár erre sajnos nincs lehetőség, azért ha elegendő energiát fordítunk rá, a kinézetünk fiatalos maradhat. Ebben segítenek a különböző kozmetikai kezelések. Manapság már nem csak a nőknek, a férfiaknak is van erre igénye, így azért egy kozmetikus ügyfélköre nem mondható teljesen egyoldalúnak.

Kozmetikusként vagy sminkesként a legjobban valószínűleg akkor jársz, ha előbb-utóbb a saját lábadra állsz, és vállalkozást alapítasz. Természetesen nem kell a 0-ról belevágnod. Ha te biztosabbnak érzed azt, hogy előbb alkalmazottként gyakorlatot szerezz, és kialakíts egy ügyfélkört, akkor tégy úgy.

4. Sportoktató, fitness instruktor

Ha inkább a sport világában érzed otthon magad, akkor ezen a területen is építhető jól fizető karrier. Például, ha imádod az aerobicot vagy a testépítést – vagy úgy általában minden mozgásformát, ami a fitneszhez kapcsolódik –, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy a foglalkozásod ezeknek a sportoknak az oktatása legyen.

Egyre többen tesznek a saját egészségükért, melyhez hozzá tartozik a rendszeres mozgás is. Éppen ezért a fitness instruktorok, sportoktatók és személyi edzők iránt is folyamatosan nő a kereslet.

5. Művészeti szakmák

Amennyiben te inkább művészléleknek érzed magad, kitűnő választás lehet a grafikus vagy a fotós pálya. Mindkét szakma akár szabadúszóként is végezhető, így a saját magad ura lehetsz. A várható keresetednél csak a tehetséged és a munkabírásod szab majd határt.

A kreatív, művészeti szakmák esetében érdemes specializálódni, és egy területen kiteljesedni. Például fotósként lehetsz portréfotós, esküvői fotós, termékfotós. Ha egy területen kiemelkedsz a tömegből, könnyen megtalálnak majd a megrendelések.

A listában szereplő szakmák kevesebb, mint egy év alatt megszerezhetők. Ebből látható, hogy nem kell hosszú éveket az iskolapadban tölteni ahhoz, hogy jól fizető munkát találjunk. Ugyanakkor érdemes folyamatosan fejleszteni már meglévő tudásunkat, akár újabb felnőttképzések elvégzésével.

| Forrás: digitalhungary.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details