2024. március 29., péntek - Auguszta

Promóció

Piacra dobták az első magyar gyártású olajkeverékeket kisállatoknak

318

Az olajok tápanyagindexeit, a piaci trendeket és a kutatási eredményeket megvizsgálva háromféle állateledel-kiegészítő olajkeverék gyártásába kezdett a zero waste technológiájáról és Great Taste győztes termékeiről ismert Grapoila.

A 100%-ban természetes összetételű, bioaktív anyagokban gazdag hidegen sajtolt olajkeverékek tálcán, pontosabban üvegben kínálják azokat a tápanyagokat, melyek az állateledelek egy részéből hiányoznak vagy a silány minőségű összetevőkhöz képest elenyésző mennyiségben vannak jelen.

Az emberiség régóta ismeri és használja (kezdetben szakrális és kozmetikai, majd étkezési célra) a hidegen sajtolt olajokat, melyek egészségvédő hatása természetesen csak jóval később vált tudományosan megalapozottá. Szerencsére elődeink nem vártak a kifinomult vizsgálati módszerekre, hanem tapasztalati úton tájékozódtak és jelen esetben valódi kincsre bukkantak.

A hidegen sajtolt olajok rendkívül jó forrásai a többszörösen telítetlen zsírsavaknak, melyek alapvető szerepet játszanak az emlősök élettani folyamataiban. Esszenciális zsírsavtartalmuknál fogva pedig olyan tápanyagokhoz juttatják a szervezetet, melyek előállítására az nem képes. Az Omega-3 zsírsavat természetesen állati forrásból (pl. tengeri halak) is pótolhatjuk, de a lenmagolajat tartalmazó keverékekkel kizárhatjuk a nehézfém-szennyezettséget, nem jelenthet gondot sem a halallergia, sem a növényevő életmód (pl. lovak, nyulak esetében).

Mivel az olajok bioaktív hatóanyagai különböznek, a GRAPOILA ANIMEAL olajkeverékek összeállításánál három olyan ütős kombináció kifejlesztése volt a cél, mely – zsírsavösszetételénél, kimagasló E-vitamin-tartalmánál és egyéb hatóanyagainál (pl. timokinon) fogva – több szervre, szervrendszerre együttesen hatva megelőzheti a betegségeket, illetve elősegítheti a gyógyulást.

Ócska táp, kutyabaj?

A nem megfelelő minőségű tápok számos anyagcserezavarral és felnőtt korban jelentkező gyulladásos betegséggel hozhatóak összefüggésbe (autoimmun betegségek, izom- és csontrendszeri problémák, ízületi gyulladás, bőrproblémák, viszketés, pikkelyes vagy száraz bőr, agresszió, szorongás, hiperaktivitás, emésztési zavarok, táplálékintolerancia, vastagbélgyulladás, hasmenés, daganatos betegségek). A cég ügyvezető-tulajdonosa, Pinczés Marianna is azt tartja az ipari tápgyártás legnagyobb problémájának, hogy az eledelek mindent tartalmaznak, csak azt nem, amit kellene. A gyenge minőséget ízfokozóval etetik meg, az ételfestékkel kizárólag a gazdi szemének kedveskednek, a szín- és ízromlást, tartósítást, emulgeálást problémás vegyületekkel előzik meg. Nem csoda, hogy ennyi a betegséggel, allergiával küzdenek a házi kedvencek.

Az állatoknak nincs más választása, ellentétben a gazdival…

A vírushelyzetben szerencsére jobban fókuszba kerültek az állatok, egész egyszerűen azért, mert több időt töltöttünk velük. Jobban odafigyeltünk rájuk, feltűnt a vakaródzás, a túlsúly vagy épp az étvágytalanság, a fakó bunda, a szőrvesztés, a megváltozott aktivitás. És ezek már a szemmel látható jelek. Az állatorvos által javasolt terápiára – amennyiben a probléma indokolja – rásegíthetünk a Grapoila Animeal hidegen sajtolt olajkeverékeivel, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, adalékanyag-, színezék- és tartósítószer-mentesek. A hidegen sajtolás legnagyobb előnye, hogy a mag tápanyagai az eljárás során nem károsodnak, hanem szinte veszteség nélkül csorognak át az olajba, így a keverékek megelőzésre is kiválóak. Optimalizálják az eltolódott Omega-6: Omega-3 zsírsav-arányt, esszenciális zsírsavakat biztosítanak, egészségvédő anyagaikkal (antioxidánsok, polifenolok, fitoszterolok stb.) pedig támogatják a szervezetet, hisz a környezeti ártalmak, a gyógyszeres kezelések, a nem megfelelő táplálkozás az állatokat ugyanúgy megviseli, megterheli, mint minket, embereket.

„Az eledelhez történő adagolást az állatok súlya és egyéni érzékenysége határozza meg. Hidegen sajtolt olajaink – természetesen karakteres ízükkel – számos nemzetközi elismerést szereztek. A Great Taste csillagok száma persze nem garancia arra, hogy olajkeverékeink minden állatnak egyformán ízlenek, de eddig abszolút pozitívak a visszajelzések, mind íz, mind elért eredmények tekintetében” – mondta Pinczés Marianna, a Grapoila olajsajtoló ügyvezető-tulajdonosa, akinek vállalkozása tavaly hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű Great Taste Awards világversenyen, azaz a gasztronómiai Oscar-on.

Olajmixek – korra, nemre, egészségi állapotra való tekintettel

Öt magolaj szolgáltatta az alapot (lenmagolaj, kendermagolaj, máriatövismag-olaj, tökmagolaj és feketeköménymag-olaj) a háromféle GRAPOILA ANIMEAL olajkeverékhez, melyek biztonsággal és eredményesen alkalmazhatók húsevő és növényevő állatok esetében. A kutatások alapján összeállított kombinációk jótékony hatással lehetnek a bőrre és a szőrzetre (bőrbetegségek, fertőzések, gyulladások, allergia, szőrvesztés, ekcéma, sebek stb. esetén), a csontnövekedésre, az immun-, illetve idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, a légző- és emésztőszervrendszerre, valamint gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és daganatellenes hatásukat is kimutatták.

A keverékekben szereplő olajok sajátosságai alapján az ACTIVE olajkeveréket az aktív életet élő állatoknak (sportkutyák, lovak, munkaállatok), illetve vemhes vagy szoptató nőstényeknek ajánlják, akik számára kiemelten fontos a csonterősítés. Támogatja a szív- és érrendszert, csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait (ízületek, gyomor- és bélrendszer, bőr, vese), jótékony hatású az idegrendszerre (pl. stressz tünetei esetén). A BALANCE olajkeverék minden korosztály, de főként az idősebb vagy betegségekkel küzdő állatok számára ajánlott, gyakorlatilag szinte valamennyi szervrendszer – köztük az immunrendszer – működését támogatja, csökkenti a gyulladásokat, elősegíti a gyógyulást, májvédő, rákmegelőző hatású. Az IMMUNE olajkeverék a betegségek ellen vértezi fel a szervezetet, emellett támogatja a szív- és érrendszert, a csontfejlődést, valamint antimikrobiális és daganatellenes tulajdonságokkal bír.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details