2021. január 24., vasárnap - Timót

Promóció

Mit tehetsz meg otthon, hogy ne kelljen autószervizbe menned?

118

Vészesen közelítenek a kemény mínuszok, a zord körülményekre pedig az autóinkat is fel kell készíteni, ha nem szeretnénk komolyabb komplikációk miatt heteken belül a szervízben kikötni.

Télen alapnak számít a gumicsere, de a járműtulajdonosok többsége elfeledkezik olyan apró, mégis rendkívül fontos feladatokról, melyek később akár súlyos problémákat is okozhatnak. Ilyen praktikus teendő a szélvédők állapotának ellenőrzése, az akkumulátor bemérése, a zár beolajozása és az ablakmosó folyadék cseréje is.

December elsején beköszöntött a csillagászati tél, mostantól várhatóan egyre több lesz a fagyos éjszaka és a mínuszos hőmérsékletű nappal is. Az emberek zöme ekkorra már elvégezte a szükséges gumicserét az autóján, ugyanakkor hajlamosak elfeledkezni a jármű többi részéről, melyek legalább annyira fontosak.

greencar2

Ghiman Lajos, a Green Car Prémium Szerviz vezetője pontokba szedte, melyek azok a feladatok, amikre ilyenkor minden járműtulajdonosnak időt kellene szentelnie.

• Akkumulátor. Az akkumulátor élettartama erősen hőmérsékletfüggő, nagy melegben és nagy hidegben feleződik a kapacitása. A több éves akkumulátorok esetében előfordulhat, hogy egyszer csak nem indít, főleg akkor, ha nem garázsban állunk, ennek megelőzésére télen célszerű azt bemérni és időben tölteni vagy cserélni.
• Fagyálló. A fagyálló nem folyik el az autóból, nem veszít a hőfokából, de ha javítva volt vagy valaki otthon utántölti például desztillált vízzel, érdemes ellenőrizni, hogy -15-20 Celsius-fokban nehogy tönkre tegye a motort.
• Látni és látszani. A fényszórók beállításait meg kell vizsgálni. Az izzóknak megfelelőknek kell lenniük annak értekében, hogy minket is lássanak, és mi is lássunk az úton.
• Zárolajozás. A legtöbb mai autó távirányítóval indul, de a kulcsnyílást érdemes tél előtt leolajozni. Ennek oka, hogy ha az akkumulátor elromlik, csak kulccsal lehet kinyitni a kocsit, viszont ha a kulcslyuk beoxidálódott, beállt, az nagy bosszúságot tud jelenteni.
• Téli autómosás. Ha valaki télen mosat autót, az autók szigeteléseit érdemes belső térápolóval átkenetni, hogy ne tudjon megtapadni rajta a víz és ne fagyjon be az autó.
• Ablakmosófolyadék. Érdemes alkohol tartalmú ablakmosó folyadékot használni télen, mert ha gyenge minőséggel fújjuk le a szélvédőket, elkásásodhat.
• Szélvédők állapota. Ha kavicsfelverődést, pici repedést látunk a szélvédőn, ne jusson eszünkbe, hogy helyben járatjuk az autót és csak a szélvédőt fűtjük, mert a hőmérsékletkülönbség miatt elrepedhet az üveg.
• Jégkaparás. A szélvédőket tanácsos jégoldóval lefújni vagy a lapátokat felhajtva téli ablakmosó folyadékot spriccelni.
• Klíma. Télen is használjuk a klímát bátran párátlanításhoz. Ezzel azt érjük el, hogy a klímakompresszor és a klímarendszerben lévő tömítések nem száradnak be, így megúszható a drága tavaszi javítás.
• Keréknyomás. Ha megfelelően van beállítva, nem lesz rendellenes kopás a gumin, ami a jármű kedvezőbb fogyasztásában is visszaköszönhet.
• +1: Türelem. Mindig legyünk türelmesek és előzékenyek a többi autóssal, ezzel a legtöbb baleset megelőzhető. Nem télen kell a leggyorsabbnak lennünk! Mindenkit hazavárnak.

Az online autószervizeké a jelen

Amikor egyik napról a másikra bezárják az iskolákat és kijárási korlátozásokat vezetnek be, akkor bizony mindenki szorong attól, hogy hogyan is tudja megoldani az olyan máskor rutinszerű, de most nehezebb feladatokat mint a bevásárlás vagy az autószerviz. Mindenki türelmetlen, feszült reménytelen, nem tud tervezni. Hirtelen mindenki egészség és biztonságérzete odaveszett.

A koronavírus-járvány az autószervizek piacára is rendkívüli hatással volt. Ghiman Lajos, a Green Car Prémium Szerviz vezetője arról beszélt, hogy a maszk és a kézfertőtlenítő kevésnek bizonyult! Akik felkészültek voltak az online ügyfélfogadásra, megrendelésre, időpontfoglalásra és megfelelő közösségi média felületekkel rendelkeztek, nagy előnyt élveztek és élveznek még most is.

„Elfogadottá vált az úgynevezett hozom-viszem szolgáltatás, amik kínos időkben segítették a szervizek működését. Ugyanakkor az ügyfeleknek ajánlott odafigyelni arra, hogy a választott cég megfelelő háttérrel rendelkezzen, akár a digitális aláírás, akár az online fizetési módszerek, akár a megfelelő felelőségbiztosítás tekintetében” – figyelmeztetett a szakértő.

Ghiman Lajos szerint a munkafolyamatokban éppen emiatt jelentős változások álltak be, mert az ügyfelekkel sok esetben nem találkoznak már személyesen, így ők maximum elhinni tudják a szervizekről, hogy képesek megjavítani a járművet. Emiatt is az átlátható működés a legfontosabb füszer a receptben. Már nem elég jónak látszani, hanem jónak is kell lenni. Hozzátette, tapasztalataik szerint változnak az emberek is, sokkal elfogadóbbak és nyitottabbak az új lehetőségek iránt, és egyre jobb a piacon az elfogadottsága az online dolgoknak is.

A Green Car Prémium Szerviz hazánkban az autószervizek közül az elsők között vezette be online szolgáltatását, és a koronavírus-járvány idején mindvégig élen járt az innovációkban. A cég www.greencarshop.hu-n új webshopot is indított a közelmúltban, hogy minél tágasabb körben tudják kiszolgálni az autósokat.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Szerszámok Last Minute árakon!!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Január 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
BIEF, BRF - 2020 negyedik negyedévre vonatkozó irodapiaci összegzése

BIEF, BRF - 2020 negyedik negyedévre vonatkozó irodapiaci összegzése

More details
Felkészült a konyhájuk a műhúsra?

Felkészült a konyhájuk a műhúsra?

More details
Elmarad a Kocsonyafesztivál

Elmarad a Kocsonyafesztivál

More details
Új attrakció a Nyíregyházi Állatparkban

Új attrakció a Nyíregyházi Állatparkban

More details
Fejlesztik a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkok turizmusát

Fejlesztik a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkok turizmusát

More details
A Colliers 2021-ben 50%-os növekedésre számít a globális befektetések tekintetében

A Colliers 2021-ben 50%-os növekedésre számít a globális befektetések tekintetében

More details
ETC: az európaiak többsége tavasszal külföldi utat tervez

ETC: az európaiak többsége tavasszal külföldi utat tervez

More details
A letisztult színvilág hódít az otthonokban: lakástrendek 2021-ben

A letisztult színvilág hódít az otthonokban: lakástrendek 2021-ben

More details