2024. március 19., kedd - József

Promóció

Mit tehetsz meg otthon, hogy ne kelljen autószervizbe menned?

363

Vészesen közelítenek a kemény mínuszok, a zord körülményekre pedig az autóinkat is fel kell készíteni, ha nem szeretnénk komolyabb komplikációk miatt heteken belül a szervízben kikötni.

Télen alapnak számít a gumicsere, de a járműtulajdonosok többsége elfeledkezik olyan apró, mégis rendkívül fontos feladatokról, melyek később akár súlyos problémákat is okozhatnak. Ilyen praktikus teendő a szélvédők állapotának ellenőrzése, az akkumulátor bemérése, a zár beolajozása és az ablakmosó folyadék cseréje is.

December elsején beköszöntött a csillagászati tél, mostantól várhatóan egyre több lesz a fagyos éjszaka és a mínuszos hőmérsékletű nappal is. Az emberek zöme ekkorra már elvégezte a szükséges gumicserét az autóján, ugyanakkor hajlamosak elfeledkezni a jármű többi részéről, melyek legalább annyira fontosak.

greencar2

Ghiman Lajos, a Green Car Prémium Szerviz vezetője pontokba szedte, melyek azok a feladatok, amikre ilyenkor minden járműtulajdonosnak időt kellene szentelnie.

• Akkumulátor. Az akkumulátor élettartama erősen hőmérsékletfüggő, nagy melegben és nagy hidegben feleződik a kapacitása. A több éves akkumulátorok esetében előfordulhat, hogy egyszer csak nem indít, főleg akkor, ha nem garázsban állunk, ennek megelőzésére télen célszerű azt bemérni és időben tölteni vagy cserélni.
• Fagyálló. A fagyálló nem folyik el az autóból, nem veszít a hőfokából, de ha javítva volt vagy valaki otthon utántölti például desztillált vízzel, érdemes ellenőrizni, hogy -15-20 Celsius-fokban nehogy tönkre tegye a motort.
• Látni és látszani. A fényszórók beállításait meg kell vizsgálni. Az izzóknak megfelelőknek kell lenniük annak értekében, hogy minket is lássanak, és mi is lássunk az úton.
• Zárolajozás. A legtöbb mai autó távirányítóval indul, de a kulcsnyílást érdemes tél előtt leolajozni. Ennek oka, hogy ha az akkumulátor elromlik, csak kulccsal lehet kinyitni a kocsit, viszont ha a kulcslyuk beoxidálódott, beállt, az nagy bosszúságot tud jelenteni.
• Téli autómosás. Ha valaki télen mosat autót, az autók szigeteléseit érdemes belső térápolóval átkenetni, hogy ne tudjon megtapadni rajta a víz és ne fagyjon be az autó.
• Ablakmosófolyadék. Érdemes alkohol tartalmú ablakmosó folyadékot használni télen, mert ha gyenge minőséggel fújjuk le a szélvédőket, elkásásodhat.
• Szélvédők állapota. Ha kavicsfelverődést, pici repedést látunk a szélvédőn, ne jusson eszünkbe, hogy helyben járatjuk az autót és csak a szélvédőt fűtjük, mert a hőmérsékletkülönbség miatt elrepedhet az üveg.
• Jégkaparás. A szélvédőket tanácsos jégoldóval lefújni vagy a lapátokat felhajtva téli ablakmosó folyadékot spriccelni.
• Klíma. Télen is használjuk a klímát bátran párátlanításhoz. Ezzel azt érjük el, hogy a klímakompresszor és a klímarendszerben lévő tömítések nem száradnak be, így megúszható a drága tavaszi javítás.
• Keréknyomás. Ha megfelelően van beállítva, nem lesz rendellenes kopás a gumin, ami a jármű kedvezőbb fogyasztásában is visszaköszönhet.
• +1: Türelem. Mindig legyünk türelmesek és előzékenyek a többi autóssal, ezzel a legtöbb baleset megelőzhető. Nem télen kell a leggyorsabbnak lennünk! Mindenkit hazavárnak.

Az online autószervizeké a jelen

Amikor egyik napról a másikra bezárják az iskolákat és kijárási korlátozásokat vezetnek be, akkor bizony mindenki szorong attól, hogy hogyan is tudja megoldani az olyan máskor rutinszerű, de most nehezebb feladatokat mint a bevásárlás vagy az autószerviz. Mindenki türelmetlen, feszült reménytelen, nem tud tervezni. Hirtelen mindenki egészség és biztonságérzete odaveszett.

A koronavírus-járvány az autószervizek piacára is rendkívüli hatással volt. Ghiman Lajos, a Green Car Prémium Szerviz vezetője arról beszélt, hogy a maszk és a kézfertőtlenítő kevésnek bizonyult! Akik felkészültek voltak az online ügyfélfogadásra, megrendelésre, időpontfoglalásra és megfelelő közösségi média felületekkel rendelkeztek, nagy előnyt élveztek és élveznek még most is.

„Elfogadottá vált az úgynevezett hozom-viszem szolgáltatás, amik kínos időkben segítették a szervizek működését. Ugyanakkor az ügyfeleknek ajánlott odafigyelni arra, hogy a választott cég megfelelő háttérrel rendelkezzen, akár a digitális aláírás, akár az online fizetési módszerek, akár a megfelelő felelőségbiztosítás tekintetében” – figyelmeztetett a szakértő.

Ghiman Lajos szerint a munkafolyamatokban éppen emiatt jelentős változások álltak be, mert az ügyfelekkel sok esetben nem találkoznak már személyesen, így ők maximum elhinni tudják a szervizekről, hogy képesek megjavítani a járművet. Emiatt is az átlátható működés a legfontosabb füszer a receptben. Már nem elég jónak látszani, hanem jónak is kell lenni. Hozzátette, tapasztalataik szerint változnak az emberek is, sokkal elfogadóbbak és nyitottabbak az új lehetőségek iránt, és egyre jobb a piacon az elfogadottsága az online dolgoknak is.

A Green Car Prémium Szerviz hazánkban az autószervizek közül az elsők között vezette be online szolgáltatását, és a koronavírus-járvány idején mindvégig élen járt az innovációkban. A cég www.greencarshop.hu-n új webshopot is indított a közelmúltban, hogy minél tágasabb körben tudják kiszolgálni az autósokat.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Gombóc Artúr Budapestje

Gombóc Artúr Budapestje

More details
Bach Mindenkinek Fesztivál, 2024. március 16-31.

Bach Mindenkinek Fesztivál, 2024. március 16-31.

More details
Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál, 2024. március 23.

Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál, 2024. március 23.

More details
Tavaszi Művészeti Fesztivál, 2024. március 18 - április 5.

Tavaszi Művészeti Fesztivál, 2024. március 18 - április 5.

More details
Medvehagyma fesztivál, 2024. március 23.

Medvehagyma fesztivál, 2024. március 23.

More details
Made in Debrecen Fesztivál, 2024. március 23.

Made in Debrecen Fesztivál, 2024. március 23.

More details
Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, 2024. március 22 - 24.

Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, 2024. március 22 - 24.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details