2020. október 25., vasárnap - Bianka

Promóció

Dupla DVD-n Ákos tavalyi Aréna-koncertje

66

A kiadványon a két est valamennyi dala szerepel számos extrával, az idei Aréna-koncertet viszont a járványveszély miatt jövő december 11-re halasztották.

Dupla DVD-n jelentette meg tavalyi dupla telt házas Aréna-koncertjét Ákos, aki 2019 decemberében már ötödik alkalommal adott dupla koncertet Magyarország legnagyobb előadótermében. A két DVD-n a két est valamennyi dala szerepel, a felvételt összesen harminc kameraállásból rögzítették, az anyag három hangnormával hallgatható. A digipak-csomagolású kiadványon számos extra található, köztük werkfilmek, feliratok, rejtett videó és egy kísérőfüzet Fazekas István fotóival.

"Méltó lenyomata a tavaly decemberi Aréna-előadásunknak, komplex anyagot kap a kezébe, aki megvásárolja a DVD-t" – mondta Ákos az új kiadványról, amelyen ő énekel és gitározik, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszik, Madarász Gábor gitározik, Kálló Péter basszusgitározik, Bánfalvi Sándor dobol. Ugyanakkor azt is hozzátette, az igazi koncertélményt sosem adja át a felvétel.

"Nem adható vissza szerintem a koncertélmény, csak egy lenyomatát adja a hangulatnak, de az élő koncert élményét nem pótolja semmi. Sokszor felvetődik az igény, és néha engedünk is a nyomásnak, hogy a koncertünket élőben, streamingtechnológiával elérhetővé tegyük, de azért nem szeretem, mert azt a hamis illúziót táplálja a nézőbe, hogy a koncerten jelen van. De aki volt már koncerten, az pontosan tudja, hogy jelen lenni az teljesen más, mint egy felvételt megnézni" – mondta az előadóművész.

A folytatásról is beszélt, mint fogalmazott, "tervezni most is lehet koncertet, csak megvalósítani nehéz".

A 2020-as idényre húsz nagyszabású előadás terveztek, köztük olyan helyszíneken, mint a Budapest Park vagy a Volt Fesztivál. Ezek az idén mind elmaradtak, de nem végleg, jövő évi dátumokra került szinte az összes fellépés. Hasonló sorsra jut az idén december 12-re meghirdetett Aréna-koncert is, amelyre már több ezer jegyet értékesítettek, noha a reklámkampány el sem indult.

"Írtam egy tiszteletteljes levelet Müller Cecília asszonynak, hogy nyilatkozzon, milyen esélyei vannak annak, hogy december közepén egy ilyen nagyszabású koncert megvalósuljon. Ő egy meglepően gyors és udvarias válaszban jelezte, hogy ezt nem javasolja" – idézte fel Ákos, és mivel a jelenlegi szabályozás zenés-táncos rendezvények esetében 500 fő részvételét engedi meg, vagy pedig ültetett koncertet lehet rendezni ennél több nézőnek, ezért dönteniük kellett.

"Mi úgy döntöttünk, hogy mivel 500 főnél többen kívánkoznak a koncertjeinkre, és ültetett előadást inkább a színházi fellépéseinken tudunk elképzelni, ezért új dátumra tettük át az idei Aréna-koncertet: 2021. december 11-én lesz" – jelentette be az énekes-dalszerző. Az eddig megváltott jegyek ide érvényesek, aki pedig szeretné inkább visszaváltani, a vásárlás helyén 30 napig még megteheti.

Addig sem unatkoznak, amíg ismét színpadra tudnak állni, Ákos felidézte, hogy a tavaszi pandémiás időszakban is komoly karanténkoncert- és egy karanténnapló-sorozattal töltötte az időt, és a 22 epizód sokórányi néznivalót adott a rajongóinak.

"Valószínűsítem, hogy kreatív munkával telik majd az az időszak is, ameddig nem tudunk koncertezni, de a most születő novellák és dalok mellett leginkább arra koncentrálunk majd, hogy mikor kezdhetjük meg végre a koncertidényt, reményeink szerint jövő tavasszal, és hogy ott milyen produkcióval lépünk a közönség elé" – mondta a közeljövő terveiről Ákos.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Karakteres október!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Október 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Tartalom galéria

Éjszakai UV fényes ásványgyűjtő túra, 2020. október  25.

Éjszakai UV fényes ásványgyűjtő túra, 2020. október 25.

More details
Darufesztivál 2020 Hortobágy, 2020. október 24.

Darufesztivál 2020 Hortobágy, 2020. október 24.

More details
90 éves a Normafa Síház – Szülinapi Hétvége

90 éves a Normafa Síház – Szülinapi Hétvége

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pásztorok nyomában a Skanzenben, 2020. október 27-november 1.

Pásztorok nyomában a Skanzenben, 2020. október 27-november 1.

More details
Így főznek fenntarthatóan a legmenőbb séfek

Így főznek fenntarthatóan a legmenőbb séfek

More details
Színházi premier fotelből, papucsban

Színházi premier fotelből, papucsban

More details
Még egy hétvégén autómentes lesz idén a pesti rakpart

Még egy hétvégén autómentes lesz idén a pesti rakpart

More details
Nem zárnak be a magyar mozik

Nem zárnak be a magyar mozik

More details