2024. március 19., kedd - József

Promóció

Ötvenen felül is tehetünk azért, hogy sokáig fittek maradjunk

443

50 éves kor fölött a fittségünk nem csak megőrizhető, egyenesen fejleszthető is. Aki ebben az életkorban vágna bele a testedzésbe, annak számos lehetősége van a nordic walkingtól a calleneticsen át az úszásig, illetve akár a jóga több fajtájáig is.

Az sem lehet kifogás, ha a sajgó testrészek miatt nem indulunk útnak, hiszen a természet patikája segítségünkre van a vadgesztenyétől a körömvirágig.

Sokan már akár a nyugdíjas évek előtt is elhanyagolják a testmozgást, a sétákat a természetben, hiszen semennyi idejük nem jut saját magukra. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az évek múlásával a fizikai állapotunk csak romlani fog. Senki sem szeretne esetleg a gyerekei messzebbre költözésével, ne adj isten a párja elvesztésével kiszolgáltatottan magára maradni. Már csak ezért is nagyon fontos, hogy középkorú éveinkben, aztán a nyugdíjas évek során is odafigyeljünk a testmozgásra!

“Az edzés mellett egyszerű és hétköznapi, mozgással járó, gyakorlati tevékenységeket is érdemes kipróbálni, mint például a kertészkedés, kirándulás, de táncórákra is nagyszerű ötlet eljárni” – vallja Polgári Erika, a NaturComfort Kft. tulajdonosa, aki egyben a sportos nagymama is. Négy unokája mellett sem kihívás odafigyelni a testi-lelki állapotára, és erre buzdít másokat is.

walking2

“Mi azokat szólítjuk meg, akik a természet patikájából keresnek gyógyírt a problémáikra. Olyan gyógynövényes termékeket forgalmazunk, amelyek gyulladáscsökkentőként, fájdalomcsillapítóként komfortosabbá teszik az ember életét. 59 évesen nyilván én sem úgy mozgok, mint egy 20 éves. Ezzel együtt nem elég, hogy az ember táplálékkiegészítőket szedjen, és bekenje magát, ha fáj valahol! A hangsúly a megelőzésen van, az orvosok és a természetgyógyászok is ezt javasolják.”

A cég gyógyhatású termékei közül többnek is fő összetevője a vadgesztenye. Már a népi gyógyászatban is ismert volt, manapság rengeteg készítmény tartalmazza. Szintén fontos összetevő a nálunk ugyan nem őshonos, de erős gyulladáscsökkentő alove vera, ahogy például a körömvirág is, ami nem csupán a szépségápolásban, de reumatikus és görcsoldó hatása miatt is közismert. Számos ismert és kevésbé ismert gyógynövény megtalálható még a termékeikben, a teljesség igénye nélkül: rozmaring, árnika, borsmenta, feketedió-levél stb. Belsőleg a tiszító, porcápoló teakúrák javasolhatóak, amelyeket akár megelőzési céllal is fogyaszthatunk.

Kortól függetlenül is megtérül az aktív életmód

Erika maga is szereti a természetet, erdei útjai során pedig a felfrissülést élvezi igazán. Emellett a flamenco és a salsa adnak neki igazi boldoságot, de úszni is szokott. Eközben észrevette, hogy állóképessége is egyre javul: képes olyan dinamikusan táncolni, akár a fiatalok. Szerinte maga a sport a legjobb megelőzés, ahelyett, hogy különböző egészégtámogató termékekre költenénk a pénzünket.

“Bármilyen korban van valaki, mindenképpen keressen olyan mozgásformát, amit képes rendszeresen csinálni. Próbálja minimum megóvni, de lehetőleg akár javítani is a jelenlegi helyzetét! Ha friss levegőn van, az oxigén segíti a regenerálódási folyamatokat” - mondja Erika, aki cégének több városban megtalálható irodája is szervezett már különböző sétaprogramokat.

“Sokan félnek a fájdalomtól, és mivel félnek, nem mozognak, ezzel tovább rontva az állapotukat. Én mégis annak a híve vagyok, hogy mozgásban tartsuk az adott testrészt. Ha az orvos nem mondja kifejezetten, hogy adott testrészt nem szabad erőltetni, akkor kíméletesen ugyan, de mozgassuk továbbra is!” - tanácsolja Erika, aki jelenleg a nordic walking elsajátításán dolgozik, ami a szakértők szerint a séta könnyítése botokkal, ráadásul a helyes ízülethasználatra, gerinc-, has- és kartartásra is megtanít.

Ha azonban valaki nem szeretné otthagyni a környékét, akkor tanácsos, hogy legalább a saját portáját járja körbe, menjen egyedül a boltba, vagy üljön biciklire! A legkellemesebb meglepetés, amikor még hetven fölötti, ötven éves házasokkal is találkozik a társastánc-órákon, ilyenkor jó érzés rácsodálkozni, hogy ennyi idő után is van közös céljuk. Az ember tehát ebben az életkorban is aktívan tehet az egészsége megőrzéséért, mind a rendszeres mozgással, mind a regeneráló vitaminok és gyógynövények fogyasztásával. Törődjön Ön is az egészségével, hogy fitt mama vagy fitt papa lehessen!

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

More details
Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

More details
Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

More details
DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

More details
Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

More details