2024. március 29., péntek - Auguszta

Promóció

Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus

719

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem a rengeteg ingyenes programot és még több kedvezményt kínáló Budapest Card is.

Budapest hivatalos városkártyájával egy napon, április 1-jén jelenik meg – nyolc nyelven – az idei turisztikai évre (2020. április 1. – 2021. március 31.) kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus. Budapest főváros hivatalos, ingyenes turisztikai kiadványa széles áttekintést ad Budapest látványosságairól és programjairól, valamint bemutatja a Budapest Card partnerek szolgáltatásait.

A Budapest Card bővítésével a BFTK már a koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozások utáni időkre készül, így az április 1-jei fordulónap egyelőre csak technikailag értelmezhető. Ettől függetlenül tény: aki a hivatalos Budapest Card 2020/2021 városkártyát megvásárolja, azt ebben a szezonban a korábbinál is több kedvezményes ajánlat várja.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a piaci igényeket felmérve és elemezve, a KSH által kiadott kedvező vendégforgalmi mutatók további élénkítését, illetve a Budapestre érkező vendégek komfortérzetének növelését tekinti céljának a 2020/21. évi szezonra szóló Budapest Card városkártya és kiadványa kidolgozásával és forgalmazásával.

A kiadvány kinyomtatva, de jelenleg online a budapestinfo.hu weboldalon várja a Budapest iránt érdeklődőket.

A BFTK viszonteladó partnereinek az április 1-jei kártyafordulót követően is 20% jutalékot biztosít a vételárból!

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ angol és magyar nyelven az otthonmaradást megkönnyítő programkínálatot gyűjtött össze, hogy virtuális ablakot nyithasson mindenki Budapestre. A BFTK most így szeretné segíteni Közönségét az élményszerzésben.

Részletes programkínálat itt olvasható >>online programkinalat, online activities

A krízis utáni helyzetre készülnek

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) arra számít, hogy a belföldi turizmust – tekintettel a SZÉP-kártyára, mint a diszkrecionális jövedelem egyik széles körben elterjedt formájára – fizetőképes keresletként könnyebben és gyorsabban vissza lehet építeni a krízis elmúltával, mint a beutazó turizmust. Ezért arra készülnek, hogy a járvány lecsengésével egyre több hazai vendég látogat majd el egy-egy hosszú hétvégére a fővárosba.

Egy háromnapos „regeneráló” városlátogatásba pedig nagyon sok minden belefér, főleg, ha a 72 órás Budapest Cardot, vagy a Budapest Card 72h Plust választja a vendég. Ez utóbbival akár 18.000 forinttal többet spórolhat a turista, ha a kártya valamennyi ingyenes extra szolgáltatását igénybe veszi.

Ahogy minden városkártya, úgy a Budapest Card is ingyenesen biztosítja a közösségi közlekedést a város határain belül. Segítségével közel húsz múzeumot és közgyűjteményt díjtalanul tekinthetünk meg: igazi kuriózum a Budapesti Történeti Múzeum Budapest Galériája, amely a kortárs képzőművészet rajongóit csábítja Óbudára, míg a Középkori Zsidó Imaház a 16-17. századi, soknemzetiségű Buda zsidóságának történetét meséli el a Várban. A városkártyával a zsebünkben, ingyenesen vehetünk részt érdekes programokon, városi sétákon, tematikus gyalogtúrákon is.

A Hadtörténeti Múzeumba is ingyenes a belépés, ha van nálunk Budapest Card, ha pedig úgyis a Várnegyedben járunk, ne hagyjuk ki a „Budai Várséták – Várból Palota” sétaprogramját sem, amelyre 90%-os kedvezményt kapunk. Ha még többet szeretnénk megtudni a Várnegyedről, 20% kedvezménnyel válthatunk jegyet a VR Tours által kínált 1,5 órás gyalogtúrára. A 3D animációval, 8 nyelvű audioguide-dal kísért városi séta 7 állomáson keresztül mutatja be a Budai Vár és Budapest fordulatos történelmét, ostrom- és csatajeleneteit.

A családosok számára is érdemes ajánlani a Budapest Cardot, mert áprilistól a Magyar Vasúttörténeti Parkba sem kell jegyet váltani, ha van városkártyánk. Amint elmúlik a járványhelyzet és feloldják a korlátozásokat, a kártyabirtokosok felpattanhatnak a Margitszigeten oly népszerű Bringóhintóra is, 20%-kal olcsóbban, mint mások.

Budapest új attrakciója, a Museum of Sweets and Selfies már két helyszínen várja azokat, akik extravagáns környezetben készült vicces fényképekkel kápráztatnák el ismerőseiket: 10% kedvezmény, ha van nálunk Budapest Card. Azoknak, akik még több nevetésre vágynak, a Fungarian városnéző túrái (-25%) kínálnak izgalmas időtöltést. Ha négy keréken szeretnénk bejárni a várost, a Go Trabi Go! 20% kedvezménnyel és az ország legnagyobb Trabant-flottájával vár.

A 15 tematikus pályából álló PÁNiQ Szobában próbára tehetjük leleményességünket, sőt kipróbálhatjuk magunkat Baltadobálásban is. Ha szórakozva szeretnénk levezetni a feszültségünket, ezt mindkét helyen 10%-os kedvezménnyel tehetjük meg a Budapest Cardnak köszönhetően. Igazi titkos tipp az Amazing Metal Art Gallery, Magyarország első scrap metál kiállítása, ahol egy közel 30 impozáns fémhulladék-szoborból álló, izgalmas tárlat nyílt (10% kedvezmény).

Végül, de nem utolsósorban, Budapest Carddal féláron kóstolhatunk fantasztikus borokat a Champion Wine Vinarium&Gastro Boutique kínálatából, és 22 magyar borvidék 170 pincészetének válogatott boraival ismerkedhetünk. Persze, csak ha van nálunk Budapest Card. Az Unicum Házban a világhírű magyar gyomorkeserű készítésének folyamatába pillanthatunk bele, az 500 tölgyfahordó egyikéből pedig Unicumot csapolhatunk — mindezt 15% kedvezménnyel.

A hosszú városnéző programban megfáradt kártyatulajdonosokat stílusos belvárosi bisztrók és hangulatos kávéházak várják, 10-30% árengedménnyel.

Bővebb információkat itt olvashatnak>> budapestinfo.hu

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details