2022. szeptember 29., csütörtök - Mihály

Konferenciák, tréningek

Először rendeznek konferenciát az idén 100 éves Knoll Imre tiszteletére

266

2022. szeptember 18-án ünnepelte volna Prof. Dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven rendez egésznapos szakmai konferenciát 2022. szeptember 28-án, szerdán a Falk1 Rendezvényközpontban. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az ősz beköszöntével újra megkezdődtek a szakmai rendezvények

A nyári hónapokra jellemző, hogy kevesebb szakmai programot, konferenciát rendeznek. A logisztika iránt érdeklődők is ezt tapasztalhatták, azonban a hideg idő beköszöntével újra egyre több logisztikai témájú eseményt találhatunk, többek között a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezésében is.

„A héten egy klubnap keretein belül megkezdődtek újra a szakmai rendezvényeink egy kis nyáriszünet után. Ráadásul nem is akármilyen eseménnyel, hiszen egy benchmarking klubnapot tartottunk, ahol a számos neves referenciával rendelkező Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. képviseltette magát” – mondta Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Nevükhöz fűződik az ukrán határtól nem messze található, közelmúltban átadott East-West Gate intermodális terminál kamerarendszerének telepítése. Emellett pedig olyan helyeken is találkozhatunk a cég munkájával, mint a budapesti 3-as és 4-es metróvonalak, ahol a vállalat által forgalmazott kamerák ügyelnek a biztonságra. Mindemellett a Szépművészeti Múzeumban is több mint 300 eszközük figyeli a gyanús mozgásokat.

Idén lett volna 100 éves Knoll Imre

  1. szeptember 18-án ünnepelhette volna 100 születésnapját Prof. Dr. Knoll Imre. Az évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyet hozott létre a professzor tiszteletére.

„A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nemcsak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: sokan személyesen is tanulhattak tőle, hiszen több mint hét évtizeden át tartott oktatói pályafutása.

Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től 26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált.

Szeptember 28-án Knoll 100 néven szerveznek egész napos konferenciát a tiszteletére

A Budapesten található Falk1 Rendezvényközpont szolgál majd otthonául a 2022. szeptember 28-án, reggel 9 és délután 16 óra között megrendezésre kerülő konferenciának.

„Egyesületünk a konferencia életre hívásával kíván tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból egy olyan eseményt szervezünk, melynek keretei között méltóképpen megemlékezünk a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről” – nyilatkozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A nap terv szerint három szekcióból fog állni. Az első részben megemlékező előadások lesznek hallhatóak a professzor szakmai életéről. Ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerülnek górcső alá. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdéseiről lesz szó. A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviselteti magát.

A különleges programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők szeretettel várnak minden logisztika iránt érdeklődőt. A teljes program, valamint a regisztrációs felület az alábbi linken elérhető: www.mle.hu/knoll-100-meghivo/


A Magyar Logisztikai Egyesületről:

A Magyar Logisztikai Egyesület, az MLE volt az első szakmai társadalmi szervezet Magyarországon, amelyet magánszemélyek alapítottak 1990-ben. Elnöke Dr. Doór Zoltán. A szervezet célja a logisztika társadalmasítása, a logisztikai tudásmegosztás, melynek két fő elemét az egyesület által szervezett oktatások, valamint a több évtizede, évente megjelenő Logisztikai Évkönyvek jelentik. A Magyar Logisztikai Egyesület edukációjának gerincét a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések adják, amely mellet megtalálható még számos tréning is a kínálatban. Az MLE gondozásában évente megjelenő Logisztikai Évkönyv pedig egy szakmai tanulmánygyűjtemény, melynek szerzői évről évre a logisztika világának legkiemelkedőbb szakembereiből tevődnek össze. (www.mle.hu)


 I Forrás: Magyar Logisztikai Egyesület (MLE)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Takargatnivalónk nincsen!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Tartalom galéria

Móri Bornapok, 2022. szeptember 29 - október 2.

Móri Bornapok, 2022. szeptember 29 - október 2.

More details
Tízéves a Mesemúzeum, 2022. szeptember 30 - október 1.

Tízéves a Mesemúzeum, 2022. szeptember 30 - október 1.

More details
Húszezer résztvevőt várnak az október 8-9-i 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra

Húszezer résztvevőt várnak az október 8-9-i 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra

More details
Ferihegyi Ikarus Találkozó, 2022. október 1-2

Ferihegyi Ikarus Találkozó, 2022. október 1-2

More details
Ismét a fiatal PR-szakemberek kerülnek reflektorba

Ismét a fiatal PR-szakemberek kerülnek reflektorba

More details
Kálmánnal is találkozhatunk a kazuárok világnapján Debrecenben

Kálmánnal is találkozhatunk a kazuárok világnapján Debrecenben

More details
A lillafüredi Zsófia lehet az Év Kilátója, a Fehérkőlápa az Év Turistaháza

A lillafüredi Zsófia lehet az Év Kilátója, a Fehérkőlápa az Év Turistaháza

More details
MagdaFeszt, 2022. október 3 - 8.

MagdaFeszt, 2022. október 3 - 8.

More details
Fool Moon Acappella Fesztivál, 2022. október 1.

Fool Moon Acappella Fesztivál, 2022. október 1.

More details