2024. április 26., péntek - Ervin

Konferenciák, tréningek

AlkalMAXodás - Nemzetközi Zöld Építés Hete, 2021. szeptember 20 - 24.

2021-09-02 479

A Nemzetközi Zöld Építés Hete az egyetlen olyan világméretű rendezvény-sorozat, ami a fenntartható épített környezetre összpontosít. Itthon szeptember 20-24. között számtalan programot kínál a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete a reziliens épületekre koncentrálva.

A nemzetközi esemény kezdeményezője a World Green Building Council (WorldGBC), amely 70 nemzeti szervezet támogatásával több száz programot kínál. Itthon a magyar tagszervezet, a HuGBC szervezi a bárki számára elérhető, ingyenes programokat a Saint-Gobain Hungary Kft. támogatásával.

A hét fő témája minden évben más, idén az épületek rezilienciája (rugalmas alkalmazkodás az erőteljes, akár sokkszerű külső hatásokhoz), melyet itthon az #AlkalMAXodás – a legjobb válaszok a jövőtudatos épületekért szlogennel vezet fel a HuGBC. A rendkívül gazdag programkínálat a nagyközönséghez éppúgy szól, mint a szakemberekhez (többek között ingatlanfejlesztőkhöz, építészekhez, szakági mérnökökhöz, kivitelezőkhöz, üzemeltetőkhöz), illetve HR szakemberekhez.

#AlkalMAXodás avagy miért fontosak a reziliens épületek?

Az épületek alkalmazkodóképességének kulcsszerepe lesz a klímaváltozás – sokszor kiszámíthatatlan – hatásainak csökkentésében, így jobb minél előbb megismerni a világszerte eddig megszerzett tapasztalatokat. Erre törekszik a WorldGBC 70 nemzeti tagszervezete és azok 36 000 tagja. Állítják, hogy a most még idegenül hangzó reziliens épület hamarosan elterjedt fogalommá válik.

Az Egyesület célja a legjobb megoldások megtalálása és a tudásmegosztás. Ennek érdekében pedig a reziliens épületekről való eszmecserékkel és számos más ingyenes programmal készül a HuGBC.

A program - szeptember 20-24.

Green Walk – zöldépület-bejárások szakmai vezetéssel

2013 óta minden évben ezen a héten lehetőség nyílik arra, hogy bárki megnézhessen egy fenntartható épületet belülről, amire ilyen formában máskor nincs lehetőség. A látogatókat maguk a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők viszik végig a „pincétől a padlásig”, megmutatva az adott épület sajátosságait, az alkalmazott zöld megoldásokat. Idén a budapesti helyszínekhez két vidéki épület is csatlakozik: a szegedi Tiszavirág Sportuszoda és a debreceni Aquaticum strandfürdő.

szeptember 20-24.

Szakmai bemutatók az épületek fenntarthatóságát támogató vállalatoknál

A HuGBC több mint 109 tagja elkötelezett azon megoldások és módszerek iránt, melyek az épített környezet fenntarthatóságát mozdítják elő. Néhány – bemutatóteremmel rendelkező – tagvállalat várja azokat az érdeklődőket, akik közvetlenül és részletesebben szeretnének megismerkedni egy-egy speciális területtel.

szeptember 21.

WELL Reziliencia Piknik

Jóllehet, a „reziliencia piknik” szókapcsolat furcsán hangzik, mégis vonzó program a kötetlen beszélgetéssel kísért szabadtéri beszélgetés, ahol a WELL Building Standard iránt érdeklődők a WELL és a reziliencia elvének kapcsolatáról hallhatnak. Olyan kérdések kerülnek terítékre minthogy építhető-e egy olyan jövő, ami fenntartható, rugalmas és kényelmes is egyszerre vagy hogy a fenntarthatóság felé törekedve csökken vagy nő a kényelmünk.

szeptember 22.

Akcióban a Zöld Kommandó

Vállalati felső és középvezetőknek, HR szakembereknek szól a Bánáti és Hartvig Építész Iroda tulajdonosaival és munkatársaival szervezett interaktív beszélgetés. Ők mondják el, mit jelent a cégnél a fenntarthatóság, és hogy a kollégák kezdeményezésére alakult Zöld Kommandó hogyan aktivizálja a munkatársakat és vonja be őket az együtt gondolkodásba és az együttműködésbe.

szeptember 23.

Virtuális Green Talk az okoshálózatokról

A népszerű online előadás-sorozat erre a hétre időzített alkalmának témája az okoshálózat. Az épületek, mint áramfogyasztók egy merőben új szerepben tűnhetnek fel a nem is távoli jövőben: kereslet oldalról szabályozhatják és egyenlíthetik ki a központi hálózatok leterheltségét. A CPI Hungary, a Daikin Hungary és az energo hungary vállalatok szakértői saját közös pilot projektjük példáján keresztül mutatják meg az épületgépészet által elérhető, az energiafogyasztás mérséklő lehetőségeket.

| Forrás: realista.ingatlan.com

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details