2024. február 24., szombat - Mátyás

Hírek, elemzések

Nagyot nőtt a technológiai és Smart Agri szektor a FRUIT LOGISTICA-n

239

A FRUIT LOGISTICA 2024-ben a mezőgazdaság digitális forradalmára készül, fokozottan fókuszálva az intelligens gazdálkodásra és a technológiai startupokra. Adatvezérelt üvegházak, IoT-alapú rendszerek és a robotika legújabb vívmányai mutatkoznak be.

A FRUIT LOGISTICA, a globális gyümölcs- és zöldségkereskedelem vezető szakkiállítása továbbra is példát mutat, és bemutatkozási platformot kínál az új technológiák számára. A berlini szakkiállítás 2024. február 7. és 9. között a mezőgazdaság digitális átalakulásával foglalkozó, jelentősen kibővített tartalmat mutat be. Ez a fontos és izgalmas fejlesztési terület megváltoztatja a friss gyümölcsök és zöldségek termelésének, szállításának és értékesítésének módját. Farming Forward mottóval a Smart Agri szektor 22 különböző kiállítója mutatkozik be új színpadon a 3.1-es csarnokban. Február 7-én, szerdán és február 8-án, csütörtökön ezek az innovátorok a legmodernebb technológiákat mutatják be, és délelőtt szakértői betekintést nyújtanak a „digitális mezőgazdaság forradalmába”. A nevezetes résztvevők közé tartozik a magyar ABZ Innovation, a Clarifruit, a Hectre, a WayBeyond és az Aerobotics. akik jelentős előrelépéseket értek el az olyan új technológiákkal, mint a drónok, a mesterséges intelligencia, az adatgyűjtés, a hozamtérkép és más digitális alkalmazások.

Szerdán és csütörtökön délután Tom Stenzel, az Egyesült Államok CEA Szövetségének munkatársa panelbeszélgetéseket folytat a Controlled Environment Agriculture (CEA) jövőjével kapcsolatos különféle szempontokról. E témák között szerepel a beltéri termelés fenntarthatósága, a vertikális gazdálkodás jövőbeli életképessége és az új technológiák. Felszólal többek között Rick Schneiders a Siemenstől és Ellis Janssen a Phillips Signify-tól.

Február 9-én, pénteken a Wageningen University & Research tudományos témákat hoz a Farming Forward színpadára, és egy különleges szimpózium keretében bemutatja a betegségfelügyelet, az élelmiszerbiztonság, az adatvezérelt üvegházak, az IoT-alapú rendszerek, az automatizálás és a robotika legújabb eredményeit.

A Startup napon a FRUIT LOGISTICA 20 ígéretes fiatal céget köszönt az 5.1-es csarnokban. Az idei év középpontjában a bomlasztó, digitális innovációk állnak a logisztika területén és az ellátási láncokon belül. A szakmai látogatók számos úttörő ötletre számíthatnak, köztük drone beporzókra, mesterséges intelligencia-alapú növényellenőrökre, globális szállítmánykövető rendszerre és olyan termesztőrendszerre, amely „beszél” a növényekkel és megérti az igényeiket.

Kai Mangelberger, a FRUIT LOGISTICA igazgatója szerint a Smart Agri-ra és az innovatív ellátási láncokra való összpontosítás az idei szakmai programban üdvözlendő és jól időzített kiegészítés. „Nagyon örülünk, hogy bemutathatjuk a digitális technológiákban rejlő hatalmas lehetőségeket. Forradalmasítani fogják a gyümölcskereskedelem számos területét. A FRUIT LOGISTICA kiállításon bemutatott innovációk egy fenntarthatóbb, hatékonyabb és produktívabb jövő előtt nyitják meg az utat az iparág számára."

A 2024-es FRUIT LOGISTICA eseményeinek és előadóinak teljes áttekintése, beleértve a Farming Forward és a Startup Stage szegmenst,a kiállítás weboldalán található. Jegyek a FRUIT LOGISTICA-ra csak online, elővételben vásárolhatók kedvezményesen a nemzetközi képviseletek segítségével.

A FRUIT LOGISTICA-ról

A FRUIT LOGISTICA a globális gyümölcskereskedelem vezető szakkiállítása, amely lefedi a gyümölcs- és zöldségipar teljes értékláncát, a termelőtől az értékesítési pontig. A FRUIT LOGISTICA 2023 kiállításon 92 ország több mint 2600 kiállítója mutatta be termékeit, szolgáltatásait és műszaki megoldásait. A rendezvényen 140 országból mintegy 63 500 vásárló és szakmai látogató vett részt. A következő FRUIT LOGISTICA Berlinben lesz 2024. február 7. és 9. között.

További információ, a FRUIT LOGISTICA-ról itt olvasható:

https://www.fruitlogistica.de/

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Útra kelünk, útra kellünk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Február 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Tartalom galéria

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

More details
KávéBár Bazár, 2024.február 24-25.

KávéBár Bazár, 2024.február 24-25.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Fermentációs utrazás, kimcsi workshop, 2024. február 25.

Fermentációs utrazás, kimcsi workshop, 2024. február 25.

More details
Indoor Sörfesztivál a Várkert Bazárban, 2024. február 23-24.

Indoor Sörfesztivál a Várkert Bazárban, 2024. február 23-24.

More details
Cseh Filmkarnevál, 2024. február 21 - 25.

Cseh Filmkarnevál, 2024. február 21 - 25.

More details
Farsang a Budakeszi Vadasparkban, 2024 február 24

Farsang a Budakeszi Vadasparkban, 2024 február 24

More details
Éjszakázz a Néprajzi Múzeumban!

Éjszakázz a Néprajzi Múzeumban!

More details
Új múzeum jön a Városliget mellé!

Új múzeum jön a Városliget mellé!

More details