2024. április 28., vasárnap - Valéria

Hírek, elemzések

Nagyot nőtt a technológiai és Smart Agri szektor a FRUIT LOGISTICA-n

501

A FRUIT LOGISTICA 2024-ben a mezőgazdaság digitális forradalmára készül, fokozottan fókuszálva az intelligens gazdálkodásra és a technológiai startupokra. Adatvezérelt üvegházak, IoT-alapú rendszerek és a robotika legújabb vívmányai mutatkoznak be.

A FRUIT LOGISTICA, a globális gyümölcs- és zöldségkereskedelem vezető szakkiállítása továbbra is példát mutat, és bemutatkozási platformot kínál az új technológiák számára. A berlini szakkiállítás 2024. február 7. és 9. között a mezőgazdaság digitális átalakulásával foglalkozó, jelentősen kibővített tartalmat mutat be. Ez a fontos és izgalmas fejlesztési terület megváltoztatja a friss gyümölcsök és zöldségek termelésének, szállításának és értékesítésének módját. Farming Forward mottóval a Smart Agri szektor 22 különböző kiállítója mutatkozik be új színpadon a 3.1-es csarnokban. Február 7-én, szerdán és február 8-án, csütörtökön ezek az innovátorok a legmodernebb technológiákat mutatják be, és délelőtt szakértői betekintést nyújtanak a „digitális mezőgazdaság forradalmába”. A nevezetes résztvevők közé tartozik a magyar ABZ Innovation, a Clarifruit, a Hectre, a WayBeyond és az Aerobotics. akik jelentős előrelépéseket értek el az olyan új technológiákkal, mint a drónok, a mesterséges intelligencia, az adatgyűjtés, a hozamtérkép és más digitális alkalmazások.

Szerdán és csütörtökön délután Tom Stenzel, az Egyesült Államok CEA Szövetségének munkatársa panelbeszélgetéseket folytat a Controlled Environment Agriculture (CEA) jövőjével kapcsolatos különféle szempontokról. E témák között szerepel a beltéri termelés fenntarthatósága, a vertikális gazdálkodás jövőbeli életképessége és az új technológiák. Felszólal többek között Rick Schneiders a Siemenstől és Ellis Janssen a Phillips Signify-tól.

Február 9-én, pénteken a Wageningen University & Research tudományos témákat hoz a Farming Forward színpadára, és egy különleges szimpózium keretében bemutatja a betegségfelügyelet, az élelmiszerbiztonság, az adatvezérelt üvegházak, az IoT-alapú rendszerek, az automatizálás és a robotika legújabb eredményeit.

A Startup napon a FRUIT LOGISTICA 20 ígéretes fiatal céget köszönt az 5.1-es csarnokban. Az idei év középpontjában a bomlasztó, digitális innovációk állnak a logisztika területén és az ellátási láncokon belül. A szakmai látogatók számos úttörő ötletre számíthatnak, köztük drone beporzókra, mesterséges intelligencia-alapú növényellenőrökre, globális szállítmánykövető rendszerre és olyan termesztőrendszerre, amely „beszél” a növényekkel és megérti az igényeiket.

Kai Mangelberger, a FRUIT LOGISTICA igazgatója szerint a Smart Agri-ra és az innovatív ellátási láncokra való összpontosítás az idei szakmai programban üdvözlendő és jól időzített kiegészítés. „Nagyon örülünk, hogy bemutathatjuk a digitális technológiákban rejlő hatalmas lehetőségeket. Forradalmasítani fogják a gyümölcskereskedelem számos területét. A FRUIT LOGISTICA kiállításon bemutatott innovációk egy fenntarthatóbb, hatékonyabb és produktívabb jövő előtt nyitják meg az utat az iparág számára."

A 2024-es FRUIT LOGISTICA eseményeinek és előadóinak teljes áttekintése, beleértve a Farming Forward és a Startup Stage szegmenst,a kiállítás weboldalán található. Jegyek a FRUIT LOGISTICA-ra csak online, elővételben vásárolhatók kedvezményesen a nemzetközi képviseletek segítségével.

A FRUIT LOGISTICA-ról

A FRUIT LOGISTICA a globális gyümölcskereskedelem vezető szakkiállítása, amely lefedi a gyümölcs- és zöldségipar teljes értékláncát, a termelőtől az értékesítési pontig. A FRUIT LOGISTICA 2023 kiállításon 92 ország több mint 2600 kiállítója mutatta be termékeit, szolgáltatásait és műszaki megoldásait. A rendezvényen 140 országból mintegy 63 500 vásárló és szakmai látogató vett részt. A következő FRUIT LOGISTICA Berlinben lesz 2024. február 7. és 9. között.

További információ, a FRUIT LOGISTICA-ról itt olvasható:

https://www.fruitlogistica.de/

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details