2024. április 28., vasárnap - Valéria

Hírek, elemzések

Elindult a jelentkezés az UWC Magyarország 2024-2026. évi ösztöndíjpályázatára

528

Elindította a jelentkezést a 2024-2026. évi ösztöndíjpályázatára az UWC Magyarországi Egyesülete, amely során a kalandvágyó középiskolások egy kétéves külföldi tanulmányi lehetőséget nyerhetnek el a 18 UWC-középiskola egyikében. Az UWC Magyarország három kategóriábankínál ösztöndíjat az érdeklődő diákok számára: általános- és részösztöndíjas lehetőséget, valamint az esélyegyenlőség megteremtésének jegyében a hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjat.

A United World Colleges (UWC) egy nemzetközi mozgalom, amely egy egyedülálló oktatási rendszert kínál a 16-19 éves diákok számára. Az UWC ösztöndíjak révén a diákok nemzetközi környezetben folytatott tanulmányaik segítségével olyan lehetőségeket ragadhatnak meg, melyek segítenek a világ előremozdításában, javításában, illetve ezzel együtt saját szemléletüket is formálják a világról és önmagukról. Az ösztöndíj esélyt ad minden olyan tanuló számára, aki kellően kíváncsinak, nyitottnak, motiváltnak és talpraesettnek érzi magát ahhoz, hogy két évig egy idegen országban, multikulturális környezetben végezze középiskolai tanulmányait.

„Az UWC Magyarországi Egyesületének célja és alaptevékenysége fennállása óta változatlan: szívügyünknek tekintjük, hogy a jövőt formálni képes, társadalmilag érzékeny és tettre kész felnőttekké neveljük a motivált és nyitott 16-19 éves diákokat. A jelentkezés ebben az évben is elindult az ösztöndíjainkra, ami ismét egy nagy esemény számunkra is. Rendkívül bíztató és jövőbe mutató évről évre látni, mennyi tehetséges és motivált fiatal szeretné magát még tovább fejleszteni nemzetközi környezetben, mi pedig hisszük: ezeké a motivált gyermekeké a jövő” – mondta Szakál Ádám, az UWC Magyarországi Egyesületének elnöke.

Az UWC Magyarország három ösztöndíj-kategóriát hirdet meg a diákok számára. A tanulók jelentkezhetnek az egyesület által meghirdetett általános ösztöndíjra, amely során az UWC-iskolák a pályázó anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz, és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az UWC-iskolák az általános ösztöndíjak mellett úgynevezett részösztöndíjakat, azaz kis mértékben vagy egyáltalán nem támogatott ösztöndíjakat is meghirdetnek, melyek esetében a pályázó családjától elvárt anyagi hozzájárulás jelentős, az általános ösztöndíjnál jóval magasabb.

Továbbá az UWC Magyarország hisz az egyenlő esélyek megteremtésében, így elkötelezetten dolgozik az iránt, hogy a társadalom olyan csoportjainak is lehetőséget biztosítson az oktatásában való részvételre, akik hátrányos helyzetük miatt kevésbé tudnak részt venni nemzetközi ösztöndíjprogramokban és a felsőoktatásban. Ezt a célt szolgálja a hátrányos helyzetű (HH) ösztöndíj, melyen keresztül célzottan (társadalmi vagy szociális szempontból) hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat támogat az egyesület, szükség esetén akár 100%-ban is fedezve a tanulmányokkal kapcsolatos költségeket.

A pályázatra való jelentkezés határideje 2024. január 7., az érdeklődők a különböző UWC-ösztöndíjakról, a jelentkezési feltételekről a következő linkeken keresztül tájékozódhatnak:


Az UWC Magyarországi Egyesületéről

Az UWC Magyarországi Egyesülete közhasznú nonprofit egyesületként 2000 óta foglalkozik a United World Colleges (UWC) nemzetközi oktatási mozgalom ösztöndíjpályázatának koordinálásával és a hazai ösztöndíj-adományozás megszervezésével az Ösztöndíjalapon keresztül. A magyar diákok kiválasztása, felkészítése és az UWC-diákok támogatása mellett, a magyar UWC-közösség tagjainak egységgé formálása is kiemelt feladata. Az UWC magyarországi képviseletének célja szövetségbe tömöríteni mindazokat, akik felvállalják az együttműködést az UWC nemzetközi iskolahálózattal, illetőleg részesei képzésének, támogatják és ösztönzik az általa képviselt szemlélet, a kulturális, oktatási és szakmai értékek terjesztését, valamint fórumot teremtenek a jelenlegi diákok és oktatók részére a képviselt kulturális értékek közvetítéséhez.

I Forrás: UWC Magyarországi Egyesülete / ÜHI

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details