2023. november 29., szerda - Taksony

Hírek, elemzések

A Menedzserszövetség és a BOM a Magyar Sportért Alapítvány stratégiai együttműködést kötött

336

A Menedzserszövetség éves Jövő Menedzsere Summer Party eseményén Kapitány István a Menedzserszövetség elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentették a két szervezet közös ösztöndíjas mentorprogramjának elindítását és erről stratégiai együttműködést írtak alá.

A Menedzserszövetség 2019 óta támogatja a fiatal vezetőket a Jövő Menedzsere mentor programjával, 2022-ben pedig a már tapasztaltabb vezetők fejlődését segítve MasterClass címmel indított új programot. Az évente 2 alkalommal megszervezésre kerülő nagyszabású mentor program keretében minden szemeszterben ösztöndíjprogramot is meghirdetett a 30 év alatti fiatalok támogatására, minden alkalommal más közösséget támogatva.

A Menedzserszövetség a koncepció kidolgozásakor három fő elv mentén határozta meg céljait: értékteremtés a következő menedzser generáció számára, szinergia alapú tudásmegosztás az üzleti élet generációi között és a legfontosabb: szerepvállalás a jövő̋ menedzsereinek fejlesztésében.

Ezidáig közel 250 mentorral és közel 350 mentorálttal lezajlott Jövő Menedzsere és MasterClass Mentor Programokat követően a szervezet 2024-ben is folytatja rendkívül sikeres projektjét. Idén nyáron a szakmai vezetés a programot tovább fejlesztve, kidolgozta a következő évekre szóló, kibővített mentorprogram portfólióját és a BOM Magyar Sportért Alapítvánnyal közösen egy nagyszabású ösztöndíjas mentorprogramot indít a sportolók támogatására.

Kapitány István: „Szeretnénk, ha az üzleti élet és a sport jobban összekapcsolódna Magyarországon. A program arról szól, hogy az üzleti élet és a sport miképp tudna közelebb kerülni egymáshoz, hogyan tudná támogatni a sportmozgalmat a menedzsertársadalom. Az együttműködés nagyon sok olyan elemet tartalmaz, amely a magyar sportolókat segíti ahhoz, hogy ha befejezték sikeres sportpályafutásukat, akkor a társadalomban, mint üzleti vezetők, vállalatvezetők is megállják a helyüket.“

A mentor-mentee konzultációk 6 alkalommal 2 órás program keretében személyesen preferáltak, de természetesen esetenként történhetnek digitális felületen keresztül is. Az időpontokat minden esetben a mentor és a mentorált közösen egyeztetve határozzák meg.

 • A Jövő Menedzsere mentor program a vezetői életútjuk elején lévő menedzsereknek, vagy tudatosan vezetői pályára készülő fiataloknak szól.
 • A korábbi két program mellett elindított Next Level Mentor Program a már tapasztalt, pályájuk közepén járó vezetőket segíti szakmai életük elakadásaiban, szintlépéseiben.
 • A MasterClass mentor program a tapasztaltabb, jelentős szakmai múlttal rendelkező felsővezetők számára nyújt segítséget.
 • 2023 őszétől az ösztöndíjas mentorprogram is önálló programként indul útjára Magyar Sportért mentor program címmel.

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja, hogy az országnak megannyi dicsőséget szerző élsportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen lépjenek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra. Ebben a küldetésükben szeretné a Menedzserszövetség támogatni az Alapítvány munkáját a közös ösztöndíjas mentorprogrammal, melyben minden félévben 15 ösztöndíjas sportolót támogat 10 mentor a Menedzserszövetség tagságából és 5 mentor az Alapítvány kuratóriumából a Magyar Sportért Mentor Program keretében.

A két szervezet között a stratégiai megállapodás része továbbá, hogy közös médiatartalmak gyártását tervezik 2024-től podcast formájában a sport és az üzleti világ találkozásáról, valamint közös szurkolói csapatot szerveznek a 2024-es párizsi Olimpiára.

Szalay-Berzeviczy Attila: „Az, aki eljut a sportpályafutása során oda, hogy képes egy jelentős nemzetközi versenyen sikeresen képviselni a hazáját, az rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek nagyon piacképesek a kapitalista piacgazdaságban. Az, akinek fiatal kora óta lételeme a küzdelem, a szorgalom, a kitartás, a fegyelem, az alázat és a versenyszellem, a vereséget képes önmaga javára fordítani, a győzelmet pedig a helyén kezelni, miközben tudja, mit jelent a csapatjáték, az rendelkezik olyan értékekkel, amelyekre nagyon nagy szüksége van a növekedni akaró bármelyik vállalatnak. A BOM Alapítvány és a Menedzserszövetség most arra szövetkezik, hogy Magyarország legerősebb hídját építsék ki közösen a hazai gazdasági és olimpiai élet között.“

2024-től a Menedzserszövetség további két izgalmas programot indít, az egyik MasterClass Duo címmel, melyben egy felsővezetőt egy női-férfi mentor páros segít. Valamint több témakörben is mastermind típusú csoportos programok kerülnek megrendezésre.

A stratégia együttműködéssel kapcsolatos beszélgetést Gundel Takács Gábor, a BOM Alapítvány szóvivője moderálta. A beszélgetésben részt vett még Ekler Luca paralimpiai és világbajnok paraatléta és Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó, mindketten a BOM a Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíjasai. 

A Jövő Menedzsere Summer Party helyszénét a Hard Rock Hotel Budapest biztosította, az esemény támogatója a Pilous Hungary Kft., együttműködő partnerei a füstmentes.hu, a Schiller Autócsalád, az Absolut Elyx és etyeki Haraszthy Pincészet voltak.

***

MENEDZSEREK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE - A felelős vezetők közössége

 TAGJAIK

 • ·      példamutató vezetők, kortól, nemtől és beosztástól függetlenül
 • ·      elsősorban önmagukat, csak másodsorban vállalataikat képviselik
 • ·      tudnak és akarnak egymásért, a társadalomért és a fenntartható jövőért tenni

KÜLDETÉSÜK

 • ·      a vezetők szakmai fejlődésének támogatása
 • ·      a vezetők elismertségének növelése
 • ·      a vezetők sikereinek és láthatóságának erősítése

MISSZIÓJUK

 • ·      a következő menedzser generáció mentorálása
 • ·      a női vezetők egyenlő esélyeinek támogatása
 • ·      a kiemelkedő teljesítményű menedzserek elismerése

ÉRTÉKEIK

 • ·      értékalapú hazai és nemzetközi kapcsolatok
 • ·      egymást építő és támogató közösség
 • ·      értékteremtő szakmai és networking programok

A MENEDZSERSZÖVETSÉG SZÁMOKBAN

 • ·      közel 400 tag - 50% női vezető
 • ·      évente közel 100 fiatal vezető fejlesztése 
 • ·      közel 30 éve az Év Menedzsere Díjak átadása

A Menedzserek Országos Szövetségének weboldala: https://menedzserek.hu

I Forrás: Üzleti Hírszerzés / Menedzserszövetség 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« November 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details
Ikarus Mikulásjárat 2023

Ikarus Mikulásjárat 2023

More details