2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

A JVSZ az eddigi legeredményesebb évét zárta

816

A Joint Venture Szövetség 2023. május9-én tartotta meg a 2022-es évet záró és egyben tisztújító közgyűlését, mely során egy új elnökségi, egy új Felügyelő Bizottsági, valamint két új Etikai Bizottsági tagot köszöntöttek a szervezet vezetőségében, illetve több korábbi tag is újraválasztásra került. A Szövetség ügyvezetését 2022. január 1-én Buday Kollárik Tímea vette át és dr. Fábián Ágnes elnöklete mellett a szervezet az eddigi legeredményesebb évét zárta. Az ugyancsak 2022-ben megújult és kibővült elnökség támogatásával végzett munkáról és a 2023/2024-re tervezett aktivitásokról is beszámolt a JVSZ elnöke és ügyvezetője az ülésen.

Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen remek szakmai közösségben dolgozhatok, és azt kívánom, hogy mindenki megbecsüléssel és örömmel, valamint szakmai és emberi elégedettséggel erősítse a Szövetség további értékteremtő tevékenységét”

– nyilatkozta dr. Fábián Ágnes, a Joint Venture Szövetség elnöke.

2022. október elsejétől Seres Nikolett operatív vezetői támogatásával építjük tovább a szövetséget, Nikivel és az idén tovább bővülő csapattal célunk a tradíciók megtartása mellett megújítani és sikerre vinni a szervezetet. Köszönjük az elnökség és a tagság bizalmát és támogatását”

– nyilatkozta Buday Kollárik Tímea, a Joint Venture Szövetség ügyvezetője.

Az elnökség éves beszámolójában kiemelte, hogy a tavalyi évtől a Szövetség 10 szakmai fórummal látja el tagvállalatai érdekeinek képviseletét folyamatos kapcsolatot teremtve és hidat képezve a kormányzattal. A szakmai fórumok élére az adott terület kiemelkedő és tapasztalt vezetőit kérték fel és a tagvállalatokból kikerülő 6-8 fős elnökséggel végzik a szakmai és érdekképviseleti munkát egy-egy illetékes kormányzati társelnök bevonásával. A szakmai fórumok tevékenységéhez kapcsolódóan havi rendszerességgel kerül megrendezésre a vállalatok körében kedvelt Economy Brunch üzleti reggeli sorozat, melynek eddig lezajlott 6 alkalmát egy-egy aktuális gazdasági téma köré szervezték. Az eseményeken a tudásmegosztás mellett jelentős szerepet kap a kapcsolatépítés lehetősége is. Ezt a kezdeményezést egészíti ki a most induló még fókuszáltabb és specifikusabb témákban szerveződő Economy Forum délutáni szakmai műhely jellegű rendezvénysorozatuk is.

A JVSZ országos aktivitásának növelése érdekében, az idei évben kiemelt fókuszt kap a vidéki vállalatok bevonása, ezért a Szövetség 8 régiós nagykövetet jelölt ki az adott terület nagyvállalatainak vezetői közül. Idén júniusban indul útjára a Country Ride elnevezésű vidéki nagyvárosokat lefedő eseménysorozat, megszólítva ezzel az ország egészét. A sorozat első állomása Veszprémben lesz június 9-én.

A Szövetségnek éves szinten 4 nagy kiemelt rendezvénye van: két nagysikerű konferencia, a tavaszi Innovációra Magyar! és az őszi Makro Konferencia, valamint két networkingre építő esemény, az Őszindító Üzleti Pezsgés és a Companies for the Future Award díjátadó gála. A JVSZ tagvállalatait díjazó és sikereiknek nagyobb láthatóságot nyújtó gálaeseményen a 2022-ben alapított két fődíj mellett, az idei év elején további két különdíj is átadásra került, és melyet – a nagy sikerre való tekintettel - a jövő évben mindenképpen tovább bővítenek.

A Szövetség idén vezeti be a JVSZ Economy Indexet, a Szövetség negyedéves gazdasági kompozit mutatóját is, mely a vállalatvezetők szemszögéből értékeli és 26 mutatón keresztül vizsgálja a hazai gazdasági környezetet, ezzel átfogó képet adva a nagyvállalatoknak, a KKV szektornak, a kormányzatnak és az egyéb gazdasági szereplőknek. Az OPTEN és az elnökség szakmai csapata által kidolgozott Index jól lefedi a magyar vállalkozói kör véleményét, mivel a JVSZ tagság által érintett cégekre és cégcsoportokra alapoz, és így - a KKV és a nagyvállalati szektort is képviselve - a teljes magyar hazai gazdaság kibocsátásának több mint 15 százalékát adja.

A Joint Venture Szövetség közgyűlésén több új tisztségviselőt is megválasztottak

A Közgyűlés döntése értelmében új elnökségi tagként kezdi meg munkáját Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese, illetve az elnökségbe további 3 évre újraválasztották Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját.

6 éves elnökségi tagság után Kiss Katalinnak, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának lejárt a mandátuma, viszont az elnökség és az ügyvezetés legnagyobb örömére kiemelkedő és értékteremtő munkáját a Felügyelő Bizottság tagjaként folytatja tovább. Újraválasztották Kuntner Andreát, a VGD Hungary cégtulajdonosát és adópartnerét, akinek ezzel 2022. november 1-jei Felügyelő Bizottsági elnöki kinevezése erősödött meg.

Az Etikai Bizottság - két korábbi tagjának, Emri Zsuzsannának, a KPMG Hungary HR igazgatójának és Papp Zsuzsannának, a Chinoin Zrt. etikai és felelős üzleti működés vezetőjének leköszönésével - két új taggal bővült: Balázs Ildikóval, az Auchan Magyarország Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatójával, illetve Kézdi Katalinnal, a Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával. A Bizottság tagjaként pedig újraválasztották dr. Nagy Gábor Zoltánt, a LEGO Manufacturing Kft. jogi igazgatóját.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése ezúton is köszöni minden korábbi tisztségviselője áldozatos munkáját, és sok szeretettel üdvözli az újonnan kinevezett elnökségi és bizottsági tagokat, valamint gratulál a pozícióikban megerősített, újraválasztott vezetőknek.

A Felügyelőbizottság elnöke, Kuntner Andrea, valamint az Etikai Bizottság képviseletében dr. Nagy Zoltán Gábor éves beszámolójukban elmondták, hogy a gördülékeny szervezeti működés mellett, mind a tagdíjak, mind pedig a vállalkozási tevékenységből származó bevételek tekintetében dinamikus növekedés volt tapasztalható, a Szövetség nyeresége közel 9,5 millió forinttal emelkedett az előző évhez képest. Az egyre aktívabb tagságnak, az elnökség és az ügyvezetés munkájának köszönhetően a Joint Venture Szövetség 2022-ben az eddigi legeredményesebb évét zárta és minden területen növekedett. Rendezvényeik és programjaik kiemelt jelentőséggel bírnak mind tartalmi, mind kommunikációs, mind pedig pénzügyi stabilitás szempontjából is.

A hazai és külföldi kis-, közép- és nagyvállalatot tömörítő Joint Venture Szövetség közel 4 évtizede segíti tagvállalatainak magyarországi működését. A Szövetség kiemelt feladata, hogy támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. A 25 fős elnökség és a JVSZ ügyvezetése továbbra is elsőszámú küldetésének tekinti, hogy a vállalatok érdekképviseletét ellátó, leginnovatívabb szervezete legyen Magyarországnak.

| Forrás: JVSZ

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details