2023. május 28., vasárnap - Emil, Csanád

Hírek, elemzések

Első kézből – EuroShop 2023

321

Három éve az EuroShop 2020 volt az utolsó nemzetközi vásár, amelyet még megrendeztek a covid-járvány kitörése előtt. Mivel a kereskedelmi beruházások legnagyobb nemzetközi seregszemléjét háromévente rendezik meg, a következő, az EuroShop 2023 már az újrakezdésről, a bizakodásról szólt. A március eleji, 17 csarnokra kiterjedő düsseldorfi megarendezvényről három magyar vállalkozás tapasztalatait gyűjtöttük össze.  

 Több mint digital signage platform a SCREEENR, az az érintőképernyő-központú megoldás-csomag, amellyel a vállalkozás megjelent a vásáron. Bár léteznek hasonló megoldások, a SCREEENR előnye az, hogy rendkívül sokoldalúan használható a kiskereskedelemben és azon túl is, hiszen a teljes megoldást az ügyfél igényeire szabják. Így az üzletbe belépő vásárló érdeklődése egy adott termékkel, termékkörrel kapcsolatban rövid idő alatt kielégíthető. „Ügyfeleink ily módon olyan interaktív tartalmakat tudnak megjeleníteni az üzleteikben, amelyek jelentős mértékben megnövelik a vásárlói élményt. Termékcsoportokra, termékekre lehet rákeresni, ami könnyebbé teszi a vevő számára a tényleges vásárlási döntés meghozatalát. E téren kimagaslunk a versenytársaink közül” – állítja Szucsik Lóránt, az AISS Technologies Kft. kereskedelmi igazgatója, majd egymás után sorolja az idevágó példákat.

Egy divatüzletben például a vásárló az érintőképernyős kijelzőn áttekintheti a választékot, és abból kiválaszthatja a neki tetsző modellt és színt. Tovább kattintva a platform megmutatja, hogy hol található az adott termék – ez amellett, hogy megkönnyíti a választást, online vásárlási élményt is nyújt. Külföldön egyes helyeken több egymással összekapcsolt kijelzőt használnak, amelyeken divatvideók futnak a forgalmazott modellekkel. A rendszert sokfelé alkalmazzák, áruházláncok és nagy divatmárkák egyaránt.

Minden esetben az interaktív vásárlói élmény áll a középpontban – az, hogy megkönnyítsük a vásárlók dolgát, több információval segítsük az egész vásárlói folyamatot, és lerövidítsük a vásárlói utat. Fontosabb az, hogy a vásárló visszatérjen, mint hogy egyszerre többet vásároljon

– szögezi le a szakember.

A vállalkozás rendszere 15 országban, több mint 900 helyszínen, mintegy hatezer interakciós ponton van jelen, a legnagyobb arányban az elektronikai cikkek piacán. Ezekben az üzletekben amellett, hogy egy-egy termék neve és minden adata megjelenik a termék kijelzőjén, lehetőség van arra is, hogy ezt bármikor távolról megváltoztassák. Ha, mondjuk, egyszerre sok vásárló van az üzletben, és a cég egy adott termékből szeretne többet eladni, akkor pillanatokon belül központilag el lehet indítani egy azonnali akciót. Az árcsökkentésnek ezt a rapid formáját automatizálni is lehet, ilyenkor a termék kijelzőjén egyik pillanatról a másikra egy hatalmas piros 50% jelenik meg. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk Düsseldorfban, meg tudtuk mutatni, mennyiben vagyunk mások, mennyivel tudunk többet nyújtani a vásárlói élmény fejlesztése érdekében. Nagy érdeklődés fogadta azt a megoldásunkat, hogy ha a vásárló a mobiltelefonjával beolvassa a megvásárlásra kiszemelt tv kijelzőjén megjelenő QR-kódot, akkor megnézheti, hogyan néz ki azon egy számára fontos tartalom. Egy másik megoldásunkat előszeretettel alkalmazzák a kozmetikai üzletekben, gyógyszertárakban és élelmiszerboltokban. Ez esetben egy érintő kijelző segítségével megváltoztatható például az, hogy mi jelenjen meg egy kisebb kijelzőn az adott terméknél, a polcon. Ha, mondjuk, azt szeretném megnézni, hogy hol vannak akciós termékek, vagy többet szeretnék megtudni egy bizonyos termékről, akkor a polcon lévő kijelző átváltozik, és leolvasható róla sok egyéb plusz információ. Ezzel is egyre közelebb lehet vinni a vevőt a tényleges vásárláshoz, a kijelzőkkel fel lehet építeni a teljes vásárlási utat” – hangsúlyozza Szucsik Lóránt.

Végül rámutat a SCREEENR platform két további előnyére. Mint mondja, olyasmit és olyan formában kínálnak, amihez egy forgalmazó könnyen tud kapcsolódni a meglévő hardverállományával, nincs szükség nagy beruházásra. A másik a fenntarthatóság. Ezt a terméket nem kell teherautókkal szállítani, a változtatások távolról, digitális úton végrehajthatók, így nincs szükség sem nyomtatott prospektusokra és szórólapokra, sem kiszállításra és terjesztésre.

A teljes cikk: Első kézből – EuroShop 2023

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Az élet legszebb pillanataiban is BETA szerszám!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Bejött a Hannover Messe a vállalkozó szelleműeknek

Bejött a Hannover Messe a vállalkozó szelleműeknek

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Megnyitott a budapesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő!

Megnyitott a budapesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő!

More details
Üzleti reggelire találkoztak az ingatlanszakma képviselői

Üzleti reggelire találkoztak az ingatlanszakma képviselői

More details
Kihívás Napja, 2023. május 31.

Kihívás Napja, 2023. május 31.

More details
Pénz, de honnan? 2023 – Budapest, 2023. június 22.

Pénz, de honnan? 2023 – Budapest, 2023. június 22.

More details
IV. GreenTech Zöld Energia – Szakkiállítás és konferencia, 2023. május 25-26

IV. GreenTech Zöld Energia – Szakkiállítás és konferencia, 2023. május 25-26

More details
Velencei-tavi Gyermeknapi Ramazuri, 2023. május 29.

Velencei-tavi Gyermeknapi Ramazuri, 2023. május 29.

More details
Skanzen Pünkösdi Örökség Ünnep

Skanzen Pünkösdi Örökség Ünnep

More details