2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Történelmi nap – Egy csatornán számos rádiós, a rádiózás világnapja alkalmából

489

Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos, Jáksó László – alig néhány példa a magyar rádiózás meghatározó hangjai közül, akik részt vesznek a Mex Rádió által szervezett ünneplésben.

Az egész napos rendhagyó adást február 13-án a rádiózás világnapja alkalmából szervezi meg Lantai Tamás, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Mex. A rádiózás összeköt minket a huszadik század legeleje óta, nem véletlenül ért Nobel-díjat a találmány, amit végül Nikola Teslának ítéltek. A februári rádiózás világnapja alkalmából Lantai Tamás azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent a rádiózás nekünk, hallgatóknak, és mi motiválja a legismertebb műsorvezetőket, hogy a mikrofon elé üljenek.

„Bár ma már szinte senki nem vesz rádiókészüléket, annyit változott a technológia, a rádiózás mégsem veszett ki a modern életből, sőt a Covid-időszak mintha újra előtérbe hozta volna erre az igényt. Itt kapcsolódhatunk egymáshoz, bárhol is vagyunk épp a világban” – fejti ki Lantai Tamás szervező.

Hol és hogyan hallgatunk ma rádiót?

„A hallgatóink üzeneteiből kiderül, hogy a legkülönbözőbb élethelyzetekben hallgatnak minket. Kaptam már számkérést, ami így szólt: »Bocsi, névtelenül írok, mert órán ülök.« De azt is tudjuk, hogy a Mex Comedyt sokan vasárnapi főzés közben hallgatják, másoknál ilyenkor együtt nevet a család” – meséli a Mex Rádió vezetője.
A Mex Comedy visszatérő vendégei is bejelentkeznek február 13-án: Maksa Zoltán, Orosz György, Németh Kristóf és Redenczki Marcsi.

Gyakori szórakozás a rádiózás a reggeli készülődés vagy épp vezetés közben, míg van, aki este erre alszik el. A munkahelyeken vagy az idősebb korosztály otthonában pedig akár egész nap is szólhat a háttérben.

A kezdetekben a távhangadó köré gyűltek az emberek szilveszteri rádiókabarét vagy élő közvetítést hallgatni, és a vízállásjelentés is sokunknak a gyermekkort idézi. Ma egyre népszerűbbek a rádióhallgatáshoz az applikációk, melyekkel kedvenc dalunkat is kérhetjük.

Mit mesél Maksa Zoltán, Jáksó László vagy Boros Lajos a rádiózásról február 13-án?

A Mex Rádió online felületein megszólaló számos műsorvezető a saját élményeit, rádiós múltja fénypontjait fogja megosztani. A szervezőket az érdekli, mit jelent számukra a rádiózás, mit ad nekik ez a munka, és milyen értéket adnak ők a hallgatóknak.

„Maksa Zoltán és Ihos József képviseli az idősebb generációt a rádiózás világnapján, a tőlük megszokott módon vidám történetekkel látják el a hallgatókat most is. Ráadásul visszarepítenek minket a Rádiókabaré hőskorába.

A meghívottakat az alapján választottam ki, ami a Mex Rádióban nálunk is a legfontosabb: hogy azok szerepeljenek, akik az érzelmekkel dolgoznak, akik lelket és értéket visznek a műsoraikba” – árulta el Lantai Tamás.

A szervezők célja, hogy a konkurenciaharcokat mellőzve, közösen átélhessék a rádiózás örömét műsorvezetők és hallgatók, attól függetlenül, hogy ki milyen csatorna színeiben dolgozik a hétköznapokon.

„Aggódtam, hogy a csatornák nem engedik majd el a műsorvezetőiket, de szerencsére mindenki magától értetődően igent mondott, így 40 beszélgetőpartnert tudtunk összehozni erre az ünnepi alkalomra. Ahogy a Mex Rádió fő üzenetében is megfogalmaztuk, csak pozitívan, politikamentesen fogjuk megtartani ezt a kivételes napot is” – zárja gondolatait a Mex Rádió vezetője.

Lantai Tamást a zene szeretete vezette ebbe a világba, aminek mindmáig szerelmese. Karrierjét az azóta megszűnt Citrom Rádióban kezdte, mára pedig az ország egyik leghallgatottabb online rádióhálózatát irányítja, csapatához közel 1 éve Szakál Miki is csatlakozott. Természetesen a Mex Rádió csapattagjai is megszólalnak majd a február 13-ai rendhagyó adásban.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details