2023. június 3., szombat - Klotild

Hírek, elemzések

Először rendeznek konferenciát az idén 100 éves Knoll Imre tiszteletére

530

2022. szeptember 18-án ünnepelte volna Prof. Dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven rendez egésznapos szakmai konferenciát 2022. szeptember 28-án, szerdán a Falk1 Rendezvényközpontban. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az ősz beköszöntével újra megkezdődtek a szakmai rendezvények

A nyári hónapokra jellemző, hogy kevesebb szakmai programot, konferenciát rendeznek. A logisztika iránt érdeklődők is ezt tapasztalhatták, azonban a hideg idő beköszöntével újra egyre több logisztikai témájú eseményt találhatunk, többek között a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezésében is.

„A héten egy klubnap keretein belül megkezdődtek újra a szakmai rendezvényeink egy kis nyáriszünet után. Ráadásul nem is akármilyen eseménnyel, hiszen egy benchmarking klubnapot tartottunk, ahol a számos neves referenciával rendelkező Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. képviseltette magát” – mondta Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Nevükhöz fűződik az ukrán határtól nem messze található, közelmúltban átadott East-West Gate intermodális terminál kamerarendszerének telepítése. Emellett pedig olyan helyeken is találkozhatunk a cég munkájával, mint a budapesti 3-as és 4-es metróvonalak, ahol a vállalat által forgalmazott kamerák ügyelnek a biztonságra. Mindemellett a Szépművészeti Múzeumban is több mint 300 eszközük figyeli a gyanús mozgásokat.

Idén lett volna 100 éves Knoll Imre

  1. szeptember 18-án ünnepelhette volna 100 születésnapját Prof. Dr. Knoll Imre. Az évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyet hozott létre a professzor tiszteletére.

„A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nemcsak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: sokan személyesen is tanulhattak tőle, hiszen több mint hét évtizeden át tartott oktatói pályafutása.

Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től 26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált.

Szeptember 28-án Knoll 100 néven szerveznek egész napos konferenciát a tiszteletére

A Budapesten található Falk1 Rendezvényközpont szolgál majd otthonául a 2022. szeptember 28-án, reggel 9 és délután 16 óra között megrendezésre kerülő konferenciának.

„Egyesületünk a konferencia életre hívásával kíván tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból egy olyan eseményt szervezünk, melynek keretei között méltóképpen megemlékezünk a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről” – nyilatkozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A nap terv szerint három szekcióból fog állni. Az első részben megemlékező előadások lesznek hallhatóak a professzor szakmai életéről. Ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerülnek górcső alá. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdéseiről lesz szó. A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviselteti magát.

A különleges programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők szeretettel várnak minden logisztika iránt érdeklődőt. A teljes program, valamint a regisztrációs felület az alábbi linken elérhető: www.mle.hu/knoll-100-meghivo/


A Magyar Logisztikai Egyesületről:

A Magyar Logisztikai Egyesület, az MLE volt az első szakmai társadalmi szervezet Magyarországon, amelyet magánszemélyek alapítottak 1990-ben. Elnöke Dr. Doór Zoltán. A szervezet célja a logisztika társadalmasítása, a logisztikai tudásmegosztás, melynek két fő elemét az egyesület által szervezett oktatások, valamint a több évtizede, évente megjelenő Logisztikai Évkönyvek jelentik. A Magyar Logisztikai Egyesület edukációjának gerincét a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések adják, amely mellet megtalálható még számos tréning is a kínálatban. Az MLE gondozásában évente megjelenő Logisztikai Évkönyv pedig egy szakmai tanulmánygyűjtemény, melynek szerzői évről évre a logisztika világának legkiemelkedőbb szakembereiből tevődnek össze. (www.mle.hu)


 I Forrás: Magyar Logisztikai Egyesület (MLE)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Az élet legszebb pillanataiban is BETA szerszám!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Június 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Tartalom galéria

China Brand Fair, 2023. június 8-10.

China Brand Fair, 2023. június 8-10.

More details
5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Nap

5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Nap

More details
Gourmet Fesztivál – 2023. június 2-4.

Gourmet Fesztivál – 2023. június 2-4.

More details
Szolnoki Palacsintafesztivál, 2023. június 2-4.

Szolnoki Palacsintafesztivál, 2023. június 2-4.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Fürdőbe, moziba és az állatkertbe is olcsóbban mehetünk az ÉnBudapestem applikációval

Fürdőbe, moziba és az állatkertbe is olcsóbban mehetünk az ÉnBudapestem applikációval

More details
MIDORA - Lipcse, 2023. szeptember 2-4.

MIDORA - Lipcse, 2023. szeptember 2-4.

More details
Hogyan lehetsz divatos sportos stílusban?

Hogyan lehetsz divatos sportos stílusban?

More details
Szeláví Fesztivál Pilisborosjenőn, 2023. június 2 - 4.

Szeláví Fesztivál Pilisborosjenőn, 2023. június 2 - 4.

More details