2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Hírek, elemzések

Novemberben már birtokba vehetik a debreceniek a felújított Főnix Csarnokot

285

Jó ütemben halad a beruházás, novemberben debütál egy nagy jeges rendezvénnyel az épület, majd 2022-ben a Főnix lesz a férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne – mondta hétfőn Papp László polgármester.

A város 2002-ben átadott ikonikus építménye jelentős felújításon megy keresztül, még biztonságosabb, energiatakarékosabb és modernebb lesz. Az ország második legnagyobb csarnokát február 1-jén vette át kivitelezésre a HUNÉP Zrt., azóta jól haladnak a munkálatok.

fonixx

Papp László polgármester elmondta, jó ütemben halad a beruházás, 2021 novemberében debütál majd egy nagy jeges rendezvénnyel az épület, majd 2022-ben a Főnix lesz a férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne.

- A város kulturális életének fontos helyszíne, ezért különösen fontos, hogy a magyar kormány 2,5 milliárd forintos támogatásával és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával meg tud újulni.

Egy nagyon jól működő épületet vehetett birtokba 20 éve a közösség, számos nagy pillanatnak lehettünk tanúi, de eljött a pillanat, amikor szükség van a megújításra

– fogalmazott.

Hozzátette, a felújítás érinti a gépészeti rendszer megújítását, a belső burkolatok, a játéktér, az audiovizuális és a biztonsági rendszerek felújítását is. Elárulta, a beruházás üteme 25 százalékos készültségi fokban áll, s nem is késlelteti semmi, így novemberre biztosan elkészül.

fonixx2

Bardóczy Gábor kormánybiztos elárulta, a múlt héten a Magyar Kézilabda Szövetséggel is sikerült aláírniuk a megállapodást, így további fejlesztések valósulhatnak meg. Mint mondta, a szövetségnek értelemszerűen a sporttechnológiai része volt a fontos, de a többi csarnok is megfelelő ütemben halad: 2022. január 13-án megindulhatnak az Európai-bajnokság eseményei.

- Reménykedünk abban, hogy rengeteg külföldit köszönhetünk Debrecenben is, ahol négy külföldi csapat fog játszani: Észak-Macedónia, Dánia, Szlovénia és Montenegró – részletezte.

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár elmondta, ugyan példás, ahogyan az önkormányzat fenntartotta a létesítményt az évek során, de a csarnokra ráfért a modernizálás.

- A beruházási ügynökséget minden ütem szerint halad, az időjárás nem befolyásolja a munkálatokat – fogalmazott.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvetetője elmondta, napra pontosan 20 éve volt az Ifjúsági Atlétikai Világbajnokság Debrecenben, azóta sok méltó sporteseménynek adott otthon Debrecen, és ez a színvonal csak felfelé ível az Európai-bajnoksággal. Olyan csapatok fognak itt játszani, mint Dánia vagy Szlovénia, mindenképpen egy nívós csoportkörnek ad otthont Debrecen.

Májusban elindult a jegyértékesítés, a rendezvényszervező cégnek pedig már megvan a brandja, ami köré felépítették az egész Európa-bajnokságot.

- Nem csak a sporteseményre helyezzük hangsúlyt, de a kulturális programokat, sportgasztronómiai, wellness-szolgáltatásokat is igénybe tudják venni az ide látogatók.

Minden tekintetben szeretnénk megújítani a sportcsarnokot, így új arculatfrissítésbe is belevágtunk, és a csarnok szolgáltatásait is szeretnénk magasabb szintre helyezni

– magyarázta.

Mint mondta, júliusban lesz a következő bejárás, ekkor közlik a további részleteket.

Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, a határidő a legjobb múzsa, s ennek a Főnix iskolapéldája, rekordgyorsaságú kivitelezés zajlik ugyanis Debrecenben, ehhez a 2022-es rangos sportesemény is kellő ösztönzést ad.

- Az elmúlt két évtized során a Főnix Debrecen multifunkciós terévé vált, sokszínű rendezvényeknek adott otthont, nemcsak sportesemények, de rangos koncerteknek, színházi előadásoknak, egyházi rendezvényeknek is helyt adott – tette hozzá.

Mint mondta, bíznak benne, hogy a nívós környezetben az eddigiekhez hasonló, vagy akár annál rangosabb rendezvényeket is tartanak majd.

| Forrás: dehir.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

More details
Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

More details
Tabán fesztivál, 2024. május 1.

Tabán fesztivál, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

More details
Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details