2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Kutyás park és strand nyílt Keszthelyen

578

Óriási érdeklődéssel várták a kutyabarátok a legújabb hazai kutyás élményparkot, amelyet múlt héten adtak át Keszthelyen.

A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand kezdeményezést a Kutyabarát Balaton projektet létrehozó és a Kutyabarát.hu-t üzemeltető, helyi gyökerekkel is rendelkező családi vállalkozás, a Bee Média Kft. csapata valósította meg Keszthely város vezetésének közreműködésével.

A közös együttműködés egyik legfőbb célja a hazánkban is egyre növekvő kutyás turizmus fejlesztése, a helyi kutyabarát szolgáltatások és látnivalók népszerűsítése.

A Park a korábbi déli szabadstrand területén található, ahol közel 4500 nm parkosított és magas fákkal körülvett, így minden napszakban árnyékkal is rendelkező terület várja a látogatókat. A hivatalos fürdőhely kategória alól kivett területen a kutyák és gazdáik is fürdőzhetnek a Balatonban, a létesítmény házirendjét és működési szabályzatát azonban mindenkinek be kell tartania.

A korábbi tervek szerinti 300 Ft-os – a park büféjében lefogyasztható – belépőt az üzemeltetők idén nem vezették be a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került hazai turizmus újraindítása és fellendítése érdekében.

A Parkban körbekerített kutyajátszótér is található, ahol különböző, kutyák részére létrehozott eszközökön játszhatnak a négylábú kedvencek, a vendéglátásról pedig a Masni Piknikkert gondoskodik, ahol több helyi termelő terméke is fellelhető, sőt, a kutyákra is gondolva kutyás termékek, jutalomfalatok is megtalálhatók a kínálatban.

kutyas2A fejlesztés egyik legfőbb célja a hazánkban is egyre növekvő kutyás turizmus fellendítése

„Közösségi felületünkön is többen jelezték, hogy kifejezetten a kutyás park miatt foglaltak szállást Keszthelyen és környékén, már várják, hogy jöhessenek. Azt gondolom, hogy ennél jobb visszajelzés nem is lehetne egy új turisztikai attrakció megnyitása után közvetlenül. 2017-ben kezdtük a balatoni kutyás turizmust népszerűsíteni, ehhez sok szolgáltató, önkormányzat és még az állami szektor is csatlakozott. Egy saját üzemeltetésű kutyás strand létesítésén már akkor el kezdtünk gondolkozni, és 2018-ban prezentáltuk ötletünket Keszthely vezetésének, majd Nagy Bálint – jelenlegi polgármester – közbenjárásával 2020. május végére készen is álltunk a nyitásra. A koronavírus-járvány a projektet is nagyban érintette, a járvány megfékezése érdekében külön házirendet alkottunk és a veszélyhelyzet fennállásáig a látogatószámot is limitáltuk.” – mondta el Sziládi-Kovács Tibor, a Bee Média Kft. ügyvezetője, a Park üzemeltetője.

kutyas3A kutyás közösség egy új életteret kapott, ahol közösségi programokra, találkozásokra is lehetőség van

Az üzemeltető jelezte továbbá, hogy a veszélyhelyzet feloldása után is fenntartják a Magyar Turisztikai Ügynökség által javasolt higiéniai útmutatásokat. Megjegyezte, hogy a korábban tervezett rendezvényeket a fennálló szabályok betartása mellett meg tudják tartani, több eseményt is terveznek a nyári szezonban, de ősszel is szerveznek bizonyos hétvégeken programokat.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere két szempontból is nagyon fontosnak tartja a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert létrejöttét: „Az egyik, hogy a helyi, nagyszámú kutyás közösség egy új életteret kapott, ahol közösségi programokra, találkozásokra van lehetőség. Keszthelyen sok kutyabarát él, és régóta megfogalmazódott az igény, hogy jó volna, ha szabályos keretek között lehetne a Balatonban fürödni a kutyákkal. A másik, hogy Keszthely bővíteni tudja a turisztikai kínálatát, hiszen ezzel a város turisztikai marketingje egy újabb célcsoportot tud megszólítani.”

A hazai turizmus fejlesztése, a szolgáltatások bővítése az idei évben még kiemeltebb szerepet kap – ehhez járul hozzá a Balaton-parti kutyás park is, mely csak hazánkban több százezer, kutyájával utazni vágyót szólít meg.

„A keszthelyi Tourinform- irodában már a korábbi években is – főleg a nyári időszakban – rendszeres volt az érdeklődés a kutyás strandok iránt, éppen ezért már a kezdetektől támogattuk egy kutyabarát fürdőhely kialakítását. Bátran fogalmazhatunk úgy, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert hiánypótló turisztikai attrakció a városban – ezt misem bizonyítja jobban, mint a Park nyitás óta tapasztalható óriási népszerűsége. De nemcsak, mint turisztikai attrakció népszerű, hanem a helyi kutyás közösség számára is vonzó szolgáltatás.” – mondta el Kulics Gábor a keszthelyi Tourinform Iroda vezetője.

kutyas4A parkba érkezőknek ezer négyzetméteres parkolóhely is ki lett alakítva

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert – időjárástól függően – szeptember 15-ig mindennap, ősztől pedig előre meghatározott napokon látogatható. A Park közvetlenül megközelíthető a Keszthelyre vezető Fenéki útról, az érkezőknek ezer négyzetméteres parkolóhely is ki lett alakítva.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details