2024. április 26., péntek - Ervin

Hírek, elemzések

Magas szintű védelem rozsdaövezetekben – nem csak James Bondoknak

712

Az elmúlt években tapasztalható nagymértékű ingatlanár-növekedés után örömhír, hogy szeptembertől a „rozsdaövezetekben” épülő új lakásoknál 5 százalékra csökken a lakásáfa.

Az intézkedésnek köszönhetően nemcsak az új lakások számának növekedése várható, hanem a régi, ipari ingatlanok területének helyrehozatala is. Az építőipar fellendülését célzó intézkedés azonban a beruházók számára nem kevés kockázatot is hordoz: a szennyezett, leromlott, elhanyagolt területek rekreációja mellett az őrzés is jelentős költséggel jár. Jó hír viszont, hogy a korszerű technológiának köszönhetően nem kell James Bondnak lenni, hogy ezt kiküszöbölhessük.

Egy elhagyatott iparterület újrahasznosítása nem kis feladat, a környezetszennyező anyagok és a leromlott épületek eltávolítása mellett ugyanis a beruházóknak számolni kell azzal is, hogy a régi, elhanyagolt területeken az infrastruktúra, villanyhálózat sem a megfelelő vagy használható sok esetben. Márpedig egy barnamezős beruházás esetében a volt vasúti, közlekedési, katonai vagy más ipari terület őrzése, a bűncselekmények, illetéktelen behatolások megelőzése önmagában is jelentős költséggel jár. Az építkezés kezdetével pedig már a vagyoni károk megakadályozásával is számolni kell.  

4-16 kamerás rendszerek, teljes körű szolgáltatásokkal. Ide kattintva tekintheti meg!

A fenti szempontok alapján egy 20-30 hektáros vagy akár még nagyobb területen megvalósítani az objektumőrzést leromlott műszaki infrastruktúrával „lehetetlen küldetésnek” tűnhet. A modern, csúcstechnológiás szolár kamerarendszerek köszönhetően azonban nem kell James Bondnak lenni ahhoz, hogy költséghatékonyan és a cselekményeket szenzitíven értékelve elérjük a célunkat.

Egy 30 hektáros terület esetén például megoldást jelenthet a kizárólag élőerős objektumvédelem helyett egy szolárkamerából álló kamerarendszer, amely a napelemek és beépített akkumulátor révén vezeték nélküli, például 4G-hálózatokra csatlakoztatva akár azonnal telepíthető. ((Arról, hogyan lehet 30 hektáron rentábilissá tenni az objektumőrzést, már írtunk, melyet ITT olvashat.)

Napelemes kamerákat keres? Kérem kattintson ide!

A kamerarendszerrel az év minden napján non-stop megfigyelés alatt tartott területen a behatolásjelző jelzi, ha illetéktelen behatolás történne, és akár e-mailen vagy okostelefonon riaszt, ami szintén megkönnyíti az őrzés precíz ellátását. A kamera hónapokon át képes működni akkor is, ha nincs elegendő napfény. Egyes típusokon a napelem a kamerától lecsatlakoztatva külön is kihelyezhető.

Az élő erős védelem és a digitális eszközök együttes alkalmazásával jelentősen csökkenthető a védelem költsége, hiszen elég néhány ember a kamerarendszer figyelésére és a kivonulásra, miközben hatékonyabban és magasabb szinten látható el a védelem a kombinált megoldással. A napelemes kamerarendszerrel a települések elhagyott és ellenőrizetlen területeinek jelentős közbiztonsági problémája is könnyen megszüntethető, hiszen a telepítés gyorsan kivitelezhető, nem igényel jelentősebb infrastruktúra kiépítését.

Barnamezős beruházás esetén szintén kiváló megoldás az építőanyagok, eszközpark védelmének könnyű ellátására és elszámoltathatóságára, a rendszer által rögzített kép- és videofelvételeknek köszönhetően. Ha pedig ellenőrizni szeretnénk, mi történik az őrizni kívánt területünkön, ahol a világ bármely pontjáról csatlakozhat, akár az autóban ülve vagy az irodában is szemmel tarthatjuk az eseményeket, amelyeket akár 1,5-2 hónapra visszamenőleg is vissza lehet nézni.

Kamerarendszerek, beléptető rendszerek, riasztó rendszerek tervezéséhez és kivitelezéséhez kérem kattintson ide!

(X)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details