2024. április 25., csütörtök - Márk

Események

Bringás Vándor: idén először bringás osztálykirándulásokra is lehet jelentkezni

284

A bringás vándortáborok sikerén felbuzdulva idén először háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokat is meghirdetett a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek ne csak buszozzanak az iskolák által szervezett túrák nagy részében, hanem aktívan töltsék el az időt, méghozzá a természetben.

A hiánypótló osztálykirándulás érkező és távozó napján különböző színes programokat szerveznek, a köztes napon pedig egy egynapos, igénytől függően 30-60 kilométeres, kerékpártúrán vesznek részt a diákok. A tavaszi turnusokra március 31-ig lehet jelentkezni.

A Maketusz 2018-ban hívta életre a nyári szünetekben megvalósuló a Bringás Vándor programot, amely azóta töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend. 2022-ben összesen 13 útvonalon közel ötezer fő vett részt a 7 napos bringás túrákon, melyek ideje alatt a résztvevők a sportot a szórakozással ötvözve látogatják végig az adott terület nevezetességeit, valamint még jobban megismerkednek a régió kincseivel.

A trendszerűen növekvő érdeklődés miatt a szervezők idén úgy döntöttek, hogy a tanév közben is egyedülálló lehetőséget biztosítanak a gyermekek és a pedagógusok számára, és bringás osztálykirándulásokat hirdetnek meg.

Pénzes Erzsébet, a MAKETUSZ elnöke arról beszélt, hogy a program célja, hogy a diákok aktívan a természetben töltsék el az osztálykirándulásukat:

„A diákok a programon nem a legfelkapottabb helyekre látogatnak el Magyarországon, hanem rejtett kincsek nyomába erednek. Az osztálykirándulások manapság normál esetben arról szólnak, hogy a gyerekek a nap nagy részében egy buszban ülnek, el sem fáradnak. Erre nyújtanak alternatívát a kerékpáros kirándulások” – mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, a háromnapos osztálykirándulás érkező és távozó napján különböző színes kulturális, ismeretterjesztő- vagy sport programokon lehet részt venni, a köztes napon pedig egy egynapos, igénytől függően 30-60 kilométeres, kerékpártúrán vesznek részt a diákok. Útközben lehetőség van látnivalók megtekintésére, programok igénybevételére, fürdésre, pihenésre. Táboraik tudatosan „zöld” táborok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk.

maketusz2

Palócföldtől a Zemplénig

Telek Hanna, a MAKETUSZ kerékpáros osztálykirándulás projektjének vezetője közölte, országszerte hét helyszínen hirdették meg a hiánypótló programot, az útvonalak a Zemplént, Palócföldet, a Vértest, Festeticsek földjét, az Alpokalja-Fertő-tájt, a Cserehátat és a Velencei-tavak ölelik fel.

„Osztálykirándulások mindenhol vannak, az pedig választás kérdése, hogy milyen tartalommal töltjük meg azokat. Mi hiszünk benne, hogy egy jó osztálykirándulásnak szerves részét képezi a mozgás, a kapcsolatrendszerünknek köszönhetően pedig egy olyan programot sikerült életre hívnunk, mely költséghatékony és a legtöbb gyermek családja számára elérhető áron van” – fogalmazott.

Az osztálykirándulások részvételi díja helyszínenként változó, de egyaránt tartalmazza a szállást 2 éjszakára, a teljes ellátást, a kerékpár és sisakhasználatot, a túrakísérőt és a baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára. Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

A tavaszi félévben elérhető osztálykirándulásokra a bringásvándor.hu oldalon az osztálykirándulások menüpont alatt lehet jelentkezni.

|  Forrás és fotó: MAKETUSZ

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details