2024. április 26., péntek - Ervin

Események

Kiemelt érdeklődés mellett rendeztek katonai logisztikai bemutatónapot

424

2022. október 19-én pályaorientációs katonai logisztikai bemutatónapot rendeztek Budapesten, a Magyar Honvédség (MH) Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) közreműködésével tavasszal már szerveztek egy ehhez hasonló rendezvényt a Logisztika Napja alkalmából, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel most újra betekintést nyerhettek az érdeklődő fiatalok ebbe a világba.

Idén április 21-én ünnepeltük a Logisztika Napját. Az esemény Németországban már 15 éves hagyománnyal rendelkezik, hazánk pedig 10 éve csatlakozott először a kezdeményezéshez. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a különleges alkalomra többféle rendezvénnyel, köztük az Edutus Egyetemmel és a Magyar Honvédséggel (MH) közösen szervezett programmal is készült. Utóbbira ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy a regisztrációt még jóval az eseményt megelőzően le kellett zárni.

„Tavasszal több budapesti és vidéki programmal is készültünk a Logisztika Napjára. A Magyar Honvédséggel (MH) közösen tartott eseményünkre több mint 200 fő tudott eljönni, azonban az érdeklődők száma jócskán meghaladta ezt. Mivel szerettük volna mindenkinek megadni a lehetőséget a részvételre, az esemény újbóli megszervezése mellett döntöttünk” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Középiskolások százai voltak kíváncsiak idén a katonai logisztikára

A tavaszi esemény után most egy még nagyobb létszám befogadására alkalmas rendezvény életre keltése mellett döntött a szervezet. A Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség (MH) és a Honvédelmi Sportszövetség (HS) támogatásának köszönhetően ezúttal egy nagyjából másfélszer akkora létszámú programot sikerült megszervezni. A célközönség ennél az alkalomnál is elsősorban a középiskolai tanulók, valamint azok kísérői voltak.

„A korábbi rendezvényhez hasonlóan most is élénk érdeklődés volt tapasztalható. A bemutatónapra a Magyar Honvédséggel (MH) közösen több mint 300 fő befogadását tudtuk biztosítani, akiknek a regisztrációja szintén kiemelt tempóban zajlott” – emelte ki Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: idén így már több mint félezer fiatal számára tudtunk betekintést nyújtani a katonai logisztika világába.

Egész napos programnak lehettek részesei az érdeklődők

A Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén reggel 9 órától, egészen délután 15 óráig tartottak a programok. Amellett, hogy számos előadás volt hallható, a Magyar Honvédség (MH) különböző egységei is szép számmal felvonultak.

A kiállítók között, hasonlóan a tavaszi rendezvényhez megtalálható volt a házigazdaként jelen lévő Anyagellátó Raktárbázis, akik fegyverzeti és katonai ruházati bemutatóval, Airsoft lövészettel és számos honvédségi gépjármű bemutatásával készültek. A Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzósátrában használaton kívüli fegyverekkel és a lézerlövészettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Katonai Közlekedési Központ többek között különböző tehergépjárműveknek bemutatójával készült. Jelen volt a Légijármű Javítóüzem is, akik egy mérésügyi laborgépjárművel, egy interaktív bemutatófülkével, valamint egy légijárművek sérüléseinek javítására berendezett konténerrel érkeztek a helyszínre. A földrajz szerelmeseit a Geoinformációs Szolgálat különösen elvarázsolta, hiszen a térképész és a katonameteorológiai szakterületet is szemléltették.

„Természetesen újdonsággal is készültünk, amelynek köszönhetően a mostani eseményen már a Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ is megtalálható volt a kiállítók sorában. Ők statikai bemutató keretében ismertették tevékenységüket” – tette hozzá a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details