2024. április 29., hétfő - Péter

Események

Az összefogásra hívja fel a figyelmet a jubileumi Divathét

272

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) augusztus 29. és szeptember 4. között immár 10. alkalommal rendezi meg a régió egyik legmeghatározóbb divateseményét a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), melynek keretében a szakmai együttműködések fontosságát helyezi a fókuszba.

Az Ukrainian Fashion Week szervezőivel való szoros partneri kapcsolatnak köszönhetően a magyar fővárosban mutathatják be kollekciókat azok az ukrán márkák, akiknek eddig a 25 éve folyamatosan megrendezett kijevi székhelyű rendezvény nyújtott bemutatkozási lehetőséget - tájékoztatta lapunkat a MDDÜ.

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018 óta évente kétszer rendezi meg a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb eseményét, a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), melynek kezdetektől kiemelt célja volt, hogy a nemzetközi közönség figyelmét felhívja a régióban rejlő egyedi kreativitásra.
„A Magyar Divat & Design Ügynökség folyamatosan törekszik a régiós tervezők támogatására, a szomszédos országok közötti kapcsolatok erősítésére. Rendkívül fontosnak tartjuk a humanitárius segítségnyújtást, így nem volt kérdés számunkra, hogy a 10. jubileumi BCEFW alkalmával mi is szeretnénk támogatni az ukrán tervezők nemzetközi érvényesülését. Segítjük őket abban, hogy bemutatkozhassanak a nemzetközi kereskedők és az érdeklődő közönség előtt ezáltal még több határon átívelő kapcsolatra tehessenek szert. Az előző eseményekhez hasonlóan idén is a világ különböző pontjairól várunk vendégeket, amely kiváló alkalom a márkáknak arra, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a nemzetközi közönséggel és további együttműködési lehetőségekre tegyenek szert.” – mondta Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

Az év eleji jó gyakorlatot megtartva az eseményre a nemzetközi divatheteket megelőzve, szezonnyitóként 2022. augusztus 29. és szeptember 4. között kerül sor. Így az Ukrainian Fashion Week szervezőivel együttműködésben nemcsak a magyar, hanem az ukrán tervezőknek is a BCEFW keretében van először lehetősége – Milánó, Párizs, London és New York előtt -, hogy tavaszi-nyári kollekcióikat bemutatva tárgyalásokat kezdhessen a nemzetközi viszonteladókkal és forgalmazókkal.

divhet2

„2022 az Ukrán Divathét 25. évfordulójának éve, így számos nagy projekttel készültünk, melyeket február elején az 50. UFW-n jelentettünk be. Néhány héten belül azonban, február 24-én kitört a háború, amely minden ukrán életét megváltoztatta. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a körülmények ellenére az Ukrán Fashion Week egyetlen szezont sem kell kihagynia. A súlyos ukrajnai háború miatt azonban nagyon kicsi az esély arra, hogy az UFW 51. rendezvénye megvalósulhasson. Ezért elindítjuk a "Support Ukrainian Fashion" kezdeményezést, hogy megerősítsük az ukrán tervezőket és biztosítsuk új kollekcióik bemutatását a nemzetközi kifutókon. Jelenleg 8 ország divathete támogatja az ukrán tervezőket és az UFW-t ebben a rendkívül nehéz és tragikus időszakban. Hálásan köszönjük a Magyar Divat & Design Ügynökségnek és a Budapest Central European Fashion Week-nek a támogatást és a különleges lehetőséget, amelyet az ukrán tervezők számára biztosítanak. A divatnak kivételes ereje van az emberi jogok, a sokszínűség és a szabadság védelmében. Ma a divat emberséget és támogatást mutat” – emelte ki Iryna Danylevska, az Ukrainian Fashion Week alapítója és vezérigazgatója.

Két ukrán tervező önálló catwalk show-val, további ukrán divattervezők pedig collective fashion show-val szerepelnek a 2023-as tavaszi és nyári kollekciókat felvonultató divathéten. Továbbá az ukrán divattervezők az értékesítésben is segítséget kapnak, hogy a buyerek és a szakmai közönség minél jobban megismerhesse a munkáikat.

A BCEFW idejére Budapest minden alkalommal divatvárossá változik. A hét folyamán a divatbemutatók mellett a számos kísérőrendezvény is megvalósul a fővárosban. A hétvégi catwalk show-k helyszínéül a már év elején is nagy sikert aratott Szépművészeti Múzeum szolgál, ahol a kortárs divattervezők darabjainak bemutatásához világhírű festmények és műremekek adnak egyedi keretet.

Az MDDÜ, valamint az UFW között nem ez az első együttműködés a két szervezet közötti szakmai kapcsolat keretében több éve kölcsönösen támogatják egymást és a tervezők munkáját. Az ukrán tervezők évek óta visszatérő résztvevői a budapesti divathétnek, a magyar tehetségek pedig a kijevi divathétnek, továbbá az ágazat képviselői egymás divatipari rendezvényein is rendszerint közreműködnek.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details