2024. április 25., csütörtök - Márk

Események

Érzelmi hullámvasutazásra hív Dánielfy Gergő és az Utazók új lemezének bemutatója

507

Januárban jelent meg Dánielfy Gergő és az Utazók harmadik nagylemeze, amelyről az egyik legromantikusabb dal, Az Utolsó Tánc videóklipje stílusosan pont Valentin-napon debütált.

Március 6-án végre az egész albumot hallhatja a közönség, mégpedig nem is akármilyen formában: vonósok, fúvósok, énekesek és színművészek csatlakoznak a zenekarhoz a színpadon, az új dalok mellett pedig az előző két album kedvencei is előkerülnek majd.

Igazán termékeny időszakot tudhat maga mögött Dánielfy Gergő és zenekara, hiszen fennállásuk alig négy éve alatt már a harmadik nagylemezük jelent meg. A frontember pályáját elnézve ez talán nem is annyira meglepő, hiszen tinédzserkora óta a színpadon vagy annak környékén található. Bár gyerekkorában a művészi pálya mellett a sportkarrier is szóba jött – nyolcévesen lett igazolt kosárlabdázó –, a gimnáziumi évek alatt inkább az előbbi került fókuszba. A színészet és az éneklés mellett megtanult gitározni, zongorázni, sőt szaxofonozni és klarinétozni is. Alig volt tizenöt éves, amikor már zenei tehetségkutatókban mutatta meg magát, később pedig beiratozott a Kaposvári Egyetem művészeti szakára. Az igazi áttörést A Dal 2018-as versenye hozta meg neki, ahol Azt mondtad című saját szerzeményével egészen a négyes szuperfináléig jutott. Bár a győzelmet nem sikerült megszereznie, mind a szakmai zsűri, mind a nézők szívébe véglegesen belopta magát, és megkapta „Az év felfedezettje” díjat.

Még ugyanebben az évben megalapította az Utazókat, akikkel azonnal bele is vetette magát a sűrűjébe, hiszen a debreceni Nagyerdei Stadionban húszezer ember előtt léptek fel, a következő nyáron pedig az egész országot végigkoncertezték. A debütáló korongot 2020-ban egy kicsit poposabb, változatosabb album követte, majd 2022 januárjában, egy igencsak dolgos év után Szimpla vágyak címmel a harmadik nagylemez is napvilágot látott, amelyről a rajongók már tavaly hallhattak néhány dalt. Először nyáron az Elbírjuk a súlyt, majd augusztusban ennek folytatásaképp az Üres úton videója debütált, novemberben pedig befutott a Násztánc című dalhoz forgatott klip is. Mindeközben Gergő az Odeon Színházi Fesztiválon bemutatta a lemez dalaira épülő egyszemélyes monomusicaljét is. „Nagy vágyakozással és várakozással éltem meg a tavalyi évet, hogy mit hoz majd 2022. Nagyon sokat dolgoztam az albummal és a darabbal is. Mondhatni előkészítettem azt a képzeletbeli trambulint, amire rá kell ugranunk” – foglalta össze nemrég egy interjúban. A zenekar a nagylemez megjelenésével is tartotta magát ahhoz az elhatározáshoz, hogy minden dalhoz készítenek egy videót, ezzel is új lehetőséget adva az embereknek arra, hogy kibővítsék a dal jelentését. A Szimpla vágyak arra keresi a válaszokat, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel, miközben ő csak zenélni akar, és szerelmesnek lenni. A dalokon keresztül kibontakozik egy történet, amely, ahogy az élet is, igazi érzelmi hullámvasút. „Soha nem voltam még ilyen mélyen és magasan a szövegek megírása közben. A lemez egy élettörténetet fog bemutatni, és azt, hogyan változik meg másodpercek alatt a lelkiállapotom. Ezt sokszor nehéz követni, de az album azért íródott, hogy kiadjam magamból” – árulta el a debreceni énekes.

A márciusi lemezbemutatón az öttagú zenekar fúvósokkal és vonósokkal kiegészülve szólaltatja meg az eddigi három korong dalait, ebben pedig olyan vendégek lesznek segítségükre, mint Rácz Gergő és Szabó Kimmel Tamás.   


Dánielfy Gergő és az Utazók

Nálad hagytam magam

  1. március 6. vasárnap 20:00–22:00

Fesztivál Színház         

 

Dánielfy Gergő és az Utazók: Dánielfy Gergő ének; Orosz Balázs dob; Farsang Gergely basszusgitár; Szabó Ádám gitár; Csikós Nándor billentyűk

Vendég: Szabó Kimmel Tamás színművész; Rácz Gergő ének

Közreműködők: Abbas Murad harsona; Frank Noémi, Kresz Szandra vokál; Kebuszek Zsolt perka; Laczi Sándor cselló; Munkácsi Ádám fuvola; Raboczki Balázs szaxofon; Táborszky Bence trombita; Újvári Lehel hegedű; Kárpáti Barnabás színművész

 

További információk: https://bit.ly/DanielfyGergo_Utazok

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1412843069130829/

 

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details