2024. április 25., csütörtök - Márk

Események

Üzleti divat – Mit vegyek fel egy fontos találkozóra az irodában?

993

Öltözeted meghatározza, milyen első benyomást teszel a tárgyalófeledre. Ezért érdemes professzionalizmust, felkészültséget sugároznod. Mielőtt azonban belevetnénk magunkat a címben feltett kérdés megválaszolásába, három fontos szempontot nem veszíthetsz szem elöl!

  • Milyen területen dolgozol, mennyire kell a vállalati kultúrát követned?
  •  Milyen öltözködési taktikát válassz a különböző tárgyalási típusokra?
  •  A ruhaválasztáskor milyen szempontokat vegyél figyelembe?

Önmagában egy jól megválasztott szett persze még nem feltétlen nyit, ajtókat előtted viszont abban mindenképpen a segítségedre lehet, hogy hitelesebb légy. A külsőddel ugyanis nemcsak magadról sugárzol képet, hanem a cégről is, amelyet képviselsz.

A vállalati kultúra mindenekelőtt

Mielőtt belemélyednénk a helyes üzleti megjelenés rejtelmeibe, érdemes leszögezni: az adott munkahely vállalati kultúrája nagyban befolyásolja, hogy mennyiben kell magadra vonatkoztatnod a következőkben felsorolt ajánlásokat.

Akár a férfi vagy a női ruházat kerül szóba, nyilván egy laza hangulatú startup nem azt fogja megkívánni, amit egy multi, és nem is azt, amit egy közigazgatási szervezet. A business/fashion/casual vonatkozásában, annyit mindenképpen jelent, hogy az öltözéked legyen praktikus és konszolidáltan elegáns, hiszen a  fél elegáns üzleti viseletek rendszerint klasszikus és modern darabok ötvözetéből születnek meg.

Milyen öltözködési taktikád legyen a különböző tárgyalási típusokra?

Fontos, hogy amit viselsz, azzal teljes mértékig tudj azonosulni! A ruha, a cipő, a kiegészítő ne szorítson, ne érezd magad kényelmetlenül benne. Ne akkor vedd fel a még nem hordott, vadonatúj ruhádat! Fontosabb, hogy a ruha, amit a tárgyalásra felveszel, sugározza azt a fajta professzionalizmust, szakmaiságot, ami benned rejlik.

Alapdarabok - Milyen szempontokat vegyél figyelembe ruhaválasztáskor?

#1 Nadrág
Bár első látásra talán nem tűnik úgy, hogy nagy a választék formális vonalon nadrágok tekintetében, azonban a helyzet mégsem olyan rossz. Hiszen választhatsz egyenes szárút, répa fazonút, hosszút vagy bokánál végződőt, és még némi minta is beleférhet, ami mondjuk a kockásban, esetleg a csíkosban kimerül. A lényeg, hogy a választott darab passzoljon az alkatodhoz.

#2 Szoknya
Ami a szoknyákat illeti, a minták tárházának ajtaját, picit szűkebbre kell zárnod. A mindenféle nagy nyomott matériák, színátmenetet mintázó festések, a 4-5 színből álló kollekciók nem ildomosak tárgyalások során. A hossz szigorúan térdnél vagy az alatt kell, hogy végződjön. A legbiztosabb választás pedig a ceruzafazon, de ha az alakod és a magasságod lehetővé teszi, akkor még az A-vonalú is működőképes lehet.

#3 Blúz

Formális üzleti viselet esetén a legjobb, ha az ing fehér, esetleg fekete, és lehetőleg nyakig gombolható. A fehér előnye, hogy különféle kiegészítőkkel, ékszerekkel kombinálhatod. A minta, a dekoltáltság, a színek egyaránt kerülendőek. Esetleg az anyagokkal játszhatsz, de túl messzire azzal sem mehetsz.

#4 Ruha
A hosszra ugyanaz vonatkozik, mint a szoknyákéra, ahogy a színre és anyagra is. Ami fontos, hogy lehetőleg rövid vagy hosszú ujjú fazont válassz, ujjatlant csakis abban az esetben, ha blézerrel vagy kardigánnal szeretnéd kiegészíteni. Továbbá fontos, hogy jól idomuljon az alakodhoz (az oversize itt kizárt), viszont ne legyen annyira szűk, hogy az már a kihívó/közönséges határait súrolja.

#5 Kosztüm (link)
Akár nadrágban, akár szoknyában végződő kosztümben gondolkodsz, ha a hosszra, a színekre és a minimalizmusra vonatkozó elvárásokat betartod, akkor biztosan jó döntést hozol választásukkal. Egy egyszerű ing és egy zárt cipő kell már csupán, és indulhatsz is az euró milliókat hozó üzleti tárgyalásra.

#+1 Kiegészítő, táska
A táska és a cipő sokat elárul viselőjéről, így ami a kiegészítőket illeti, érdemes a klasszikus, elegáns típusúakat választani. Válassz olyan lábbelit és táskát, amely nem hivalkodó színű.

Táska esetén ügyelj a megfelelő méretválasztásra, az indokolatlanul nagyméretű táskákat kerüld. Az ékszerekből is csak a minimál, jöhet szóba mennyiség és stílus vonatkozásában is.

A természetes szépséged hangsúlyozásával, a megfelelő outfitekkel nem lőhetsz mellé! Ha a fent leírt apróságokat betartod, a megjelenésed mindig olyan lehengerlő lesz, mint amilyen te is vagy. Klisé, de igaz: a stílusos megjelenés nem pénz és még csak véletlenül sem kor függvénye.

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details