2020. augusztus 6., csütörtök - Berta

Események

Lehet jelentkezni Budapest Design Week 2020 fesztiválra

135

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválra, amely rendhagyó, hibrid formában kel életre október 1. és 11. között - áll a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Mint írják, a programötletekkel ezúttal díjmentesen lehet részt venni a fesztiválon, a jelentkezéseket augusztus 17-ig várják.

Az idén 17. alkalommal megvalósuló fesztivált a járványhelyzetre tekintettel hibrid fesztiválként rendezik meg, a programok jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével - áll a közleményben.

Mint írják, a rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint szervezője, a Magyar Formatervezési Tanács számára fontos a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása. Tekintettel a koronavírus-járványra az idén a részvételhez kapcsolódó díj megfizetésétől eltekintenek, ezzel is hozzájárulva a hazai designvállalkozások bemutatkozásának elősegítéséhez, a kreatívipar illetve gazdaság élénkítéséhez. A programokkal kapcsolatban nem szabnak tematikai feltételeket, a központi témához - Tartsd körforgásban! - való csatlakozás választható lehetőség.

A program idei központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, amelynek kiemelt fontosságú aspektusa, részleges megoldási lehetősége az egyszerű újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság, amely folyamatos visszacsatolásban gondolkodik. A körforgásos modellek már a terméktervezés folyamatának korai fázisában számolnak a termék újrahasznosításával. E folyamat magában foglalja az erőforrások hatékonyabb felhasználását, a termékek életciklusának meghosszabbítását, a hulladéktermelés minimalizálását, valamint a termék száz százalékos újrafelhasználását - áll a közleményben.

Mint írják, a társadalmi, gazdasági és ökológiai értelemben is megkerülhetetlen kérdéskör tekintetében kiemelten fontos szerepet játszanak a designerek. A 21. századi design számos ágazata - például slow design, open source design, inkluzív designtörekvések, közösségi tervezés, maker movement - már napjainkban is folyamatosan új gazdasági és fogyasztási modelleket hoz létre, új alapokra helyezve a termékek előállításának folyamatát.

Az idei Budapest Design Week fesztivál számos olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a körforgásos gazdaság területéről, amely válaszokat tud adni a fenntarthatóság aktuális kérdéseire, és amely a koronavírus-járvány hosszú távú, a körforgásos gazdasággal szorosan összefüggő társadalmi, gazdasági és ökológiai hatásaira is reflektál - áll a közleményben.

Mint írják, a szervezők a beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, a relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a partnereket, akiknek programja az idei Budapest Design Week hivatalos programjában szerepelhet. A zsűrizés során előnyben részesítik a kifejezetten online formátumokra kifejlesztett programokat. A jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki a részvételre jogosultakat.

A jelentkezéseket "Design Week Budapest jelentkezés" tárgyú emailben augusztus 17-ig várják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a tervezett program vázlatos leírásával.

A részletes felhívás ezen a linken érhető el>>

(Forrás: prae.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Milwaukee szerszámakció!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Augusztus 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Teljes hajózár lép életbe a Duna-átúszás idejére

Teljes hajózár lép életbe a Duna-átúszás idejére

More details
BFZ-koncertélmény akár a Balatonon is

BFZ-koncertélmény akár a Balatonon is

More details
Augusztusban is folytatódik a Szabad ég alatt - Open Air koncertsorozat

Augusztusban is folytatódik a Szabad ég alatt - Open Air koncertsorozat

More details
Benczúr Kerti Esték

Benczúr Kerti Esték

More details
Új kiállításokkal nyit augusztus 14-én a Móra múzeum

Új kiállításokkal nyit augusztus 14-én a Móra múzeum

More details
Minden színházi dolgozó számára ingyenes az idei Mézesvölgyi Nyár

Minden színházi dolgozó számára ingyenes az idei Mézesvölgyi Nyár

More details
Augusztus 17-ig lehet jelentkezni az idei Budapest Design Weekre

Augusztus 17-ig lehet jelentkezni az idei Budapest Design Weekre

More details
Tovább halasztják a POSZT-ot

Tovább halasztják a POSZT-ot

More details