2024. június 28., péntek - Levente, Irén

Archívum

Bodzafesztivál, 2024. június 7-8.

2024-06-05 240

Zsámbéki Sambucus Bodzafesztivál június 7-8.! Hetedik alkalommal telik meg bodzavirágzáskor Zsámbék legszebb közparkja válogatott koncertekkel a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztiválon, amelyre a belépés ingyenes.

Hetedik alkalommal rendezik meg Zsámbékon a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivált. 2024. június 7-8-án válogatott zenék szólnak a csodálatos zsámbéki Zárdakertben.

Zsámbék legszebb közparkja, a Zárdakert zöld területe ad otthont bodzavirágzáskor a 7. Sambucus Zsámbéki Bodzafesztiválnak. Válogatott zenei programmal, nagykoncertekkel, családi eseményekkel telik meg az ősfás kert június 7-8-án (pénteken és szombaton), amelyekre ingyenes a belépés. Fellép a legendás Csík zenekar és a zsámbékiak kedvence, a helyből indult Aurevoir. Itt lesz a Gypo Circus, a Duckshell, a Liana és a Magyar banda is. A gyerekeket várja Fabók Mancsi Bábszínháza és Paár Julcsi dalai. A Zsámbékon már hagyománnyá vált zenei fesztiválon természetesen meg lehet kóstolni a helyi termelők kínálta bodzás és egyéb gasztrokülönlegességeket is.

A Kossuth-díjas Csík zenekar dalai mindannyiunk közös élményei lettek. Az ország minden pontján ismert együttes ikonikus dalai, népzenéje és feldolgozásai összekötnek generációkat, áthidalnak földrajzi távolságokat, közösséget teremtenek a zene által. Bízunk benne, hogy így lesz ez a zsámbéki Bodzafesztiválon is.

A. részben zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. tagjai megalakulásuk, 2015 óta arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé. Koncepciózusan jelen náluk a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje is, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.

Az idei fesztiválprogram egyik legkülönlegesebb színfoltja a Duckshell. Egy igazi zenei kavalkád, amire tréninggatyával és tornacipővel kell készülni, mert ülve maradni nem lehet! A rojongók szerint a Duckshell az a zenekar, amit élőben kell hallani, mert ezt az életérzést nem lehet felvenni!

Egyszer volt, hol nem volt, öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a Gypo Circus-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve, ami magával ragadja a közönséget.

Nemrég bukkant fel a Liana zenekar a Zsámbéki-medencében, máris ismertté vált a zenéjük országszerte. Nemcsak folkos dallamokat és álomszerű hangulatokat, de egy magával ragadó énekesnőt is takar az együttes neve!

Mariann Fabók vándorszínháza 2009 óta járja keresztül- kasul az országot, s az egész Kárpát- medence magyarlakta településeit. Bábtechnikájuk gyakorlatilag egyedinek számít hazánkban, ahol a bábos a maga által életre keltett bábjával lép kapcsolatba, egyszerre akár négy- öt szereplőt személyesítve meg. A páratlan előadás a Zsámbéki Zsöllyekertben tekinthető meg.

Igazi élmény kicsinek és nagynak, gyereknek és felnőttnek, azaz a család minden tagjának részt venni Paár Julcsi - Hangoló Zeneterápia egy előadásán. A friss Fonogram-díjas énekesnő a Sambucus fesztivál egyik visszatérő vendége, és a nézők ezúttal sem fognak csalódni.

KONCERTPROGRAMOK

Június 7. péntek
18:00 Gypo Circus
20:30 Csík zenekar
22:30 Duckshell

Június 8. szombat
15:00 Fabók Mancsi Bábszínháza
16:00 Paár Julcsi
17:30 Liana zenekar
18:50 Magyar banda
20:30 Aurevoir.

A belépés minden helyszínen minden programra ingyenes!

https://www.facebook.com/sambucusfest

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Velencei-Tavi fesztivál, 2024. június 28-29.

Velencei-Tavi fesztivál, 2024. június 28-29.

More details
Szegedi Szabadtéri Játékok, 2024. június 28. - augusztus 20.

Szegedi Szabadtéri Játékok, 2024. június 28. - augusztus 20.

More details
ARTJÁRÓ Összművészeti Fesztivál, 2024. június 28-29.

ARTJÁRÓ Összművészeti Fesztivál, 2024. június 28-29.

More details
KNIPEX- Robust 26, ütésálló repülős koffer!

KNIPEX- Robust 26, ütésálló repülős koffer!

More details
A hegyesnél is hegyesebb kombinált fogó!

A hegyesnél is hegyesebb kombinált fogó!

More details
FOGÓcskázzunk!

FOGÓcskázzunk!

More details
Győzteseket kovácsolunk!

Győzteseket kovácsolunk!

More details
Orvosruha.hu: légy színes! | Bíbor zöld női tunika

Orvosruha.hu: légy színes! | Bíbor zöld női tunika

More details