2024. szeptember 8., vasárnap - Mária

Archívum

Várak Színháza, Pécsvárad, 2023. augusztus 7-10.

2023-08-07 362

Az idei `Várak Színháza` című programsorozat augusztus 7-10. között kerül megrendezésre a Pécsváradi Vár szabadtéri színpadán. Könnyed, ugyanakkor változatos nyári színházi esték rengeteg humorral, népszerű dallamokkal.

2023. augusztus 7. (hétfő) 20.30
FLORIAN ZELLER: SZEMENSZEDETT IGAZSÁG AVAGY HAZUDNI TUDNI KELL
Vígjáték két felvonásban

A tavalyi nagysikerű „Boldog Születésnapot, avagy hatan pizsamában” című előadás után a Pesti Művész Színház egy újabb üdítő és humorral fűszerezett vígjátékkal érkezik Pécsváradra.

Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel - hogy senki ne sérüljön – „mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?

A parádés szereposztásnak köszönhetően újra vendégünk lesz EGYHÁZI GÉZA (Michel), FOGARASSY BERNADETT (Alice), VÁRFI SÁNDOR (Paul) és természetesen NYERTES ZSUZSA (Laurence).

Díszlet: Halász G Péter
Jelmez: Reidinger Mária
Fordította: Baráthy György
Rendező: Márton András

2023. augusztus 8. (kedd) 20.30
VÁLÓTÁRSAS
Könnyed, párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel


A tavalyi nagysikerű MUNKATÁRSAS után a Dorski Stúdió egy könnyed, párkapcsolat-gazdagító, humorral és rögtönzéssel fűszerezett előadással érkezik Pécsváradra.

A ring egyik sarkában POKORNY LIA, a másikban ÖTVÖS ANDRÁS színművészek. Játékvezetők: GÖNCZI DORKA válási mediátor és VARGA ZSOLT párkapcsolati kommunikációs szakember. Humor és rögtönzések segítségével ismerhetünk rá párkapcsolati problémáinkra. Félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek zavarják meg a harmóniát. Egy párkapcsolatban bármi megtörténhet az „Igen!”-től a „Kicsinállak!”-ig. Mikor merre érdemes tovább indulni?

Szórakoztató és elgondolkodtató előadást láthatunk a párkapcsolatokban előforduló helyzetekről és azok megoldásairól. Pokorny Lia és Ötvös András színészpáros improvizált, irányított jelenetekben, szórakoztatóan mutatják be a színpadon Gönczi Dorka, válási és párkapcsolati mediátor és Varga Zsolt, párkapcsolati kommunikációs szakember tapasztalatait.

Bár komoly témáról van szó, nem érezzük úgy, hogy ne beszélhetnénk humorral átszőve oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés.

Megnyugtató és egyben humorral gazdagon fűszerezett műsorunkat jó szívvel ajánljuk mindenkinek: annak, aki volt már magánéleti gödörben vagy annak, aki éppen előrelátó módon éppen szeretné elkerülni azt és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.

Az előadás 90 perc szünet nélkül.
Korhatári ajánlás: 12+

2023. augusztus 9. (szerda) 20.30
KÁRPÁTOK VISSZHANGJA
Táncszínház


Egy igazán különleges előadást köszönthetünk az idei Várszínházban, a várossá avatásának 30 éves jubileumát ünneplő Pécsváradon, amely a Déryné program támogatásának köszönhetően ingyenes. A szervező intézmény, a Pécsváradi Művelődési Központ nevében elsősorban a pécsváradi lakosokat szeretnénk megajándékozni, de természetesen minden érdeklődőt várunk szeretettel erre az ünnephez méltó előadásra is.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes ebben a lendületes és sokszínű produkciójában olyan folklórválogatást állít színpadra, amelyben a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kossuth-díjas koreográfusa Kallós Zoltánt idézve vallja, hogy "addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk." A Kárpát-medence gazdag néptáncos és népzenei kincseit bemutató, lendületes és sokszínű folklórműsort láthatnak nézőink, amely során a legendás magyar csárdások mellett a virtuóz férfitáncainkat is megcsodálhatjuk, úgy, mint a lányok mutatványos üveges táncát, az erdélyi cigány táncokat, vagy a férfiak virtuóz legényes táncát.

Közreműködik: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara.
Koreográfusok: ZS. VINCZE ZSUZSA Harangozó-díjas, érdemes művész és ZSURÁFSZKY ZOLTÁN Kossuth-díjas, kiváló művész.
Az előadást rendezte: ZSURÁFSZKY ZOLTÁN, Kossuth-díjas, kiváló művész.
Az előadás a Déryné program hozzájárulásának köszönhetően INGYENES, de a részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT.

2023. augusztus 10. (csütörtök) 20.30
A Gergely Theáter bemutatja: A TRUBADÚR című
One man-showját GERGELY RÓBERT főszereplésével


„A Trubadúr cím arra utal, hogy a középkori énekesekhez hasonlóan én is mindig a nőknek énekeltem. Imádom a nőket dicsérni, magasztalni, ezeket az érzéseket, érzelmeket, a szerelem érzését szívesen közvetítem, ekörül forog az életem.” – olvasható Robi egyik nyilatkozatában.

A rendhagyó és látványos előadás „One man-show” formájában került színpadra, vagyis Gergely Róbert élőben egyedül áll a közönség előtt, a többi szereplő egy vetítővásznon elevenedik meg. „Gyakorlatilag az életem filmje jelenik meg a színpadon egy interaktív show keretében, amire egy évig készültünk” – nyilatkozza a művész.

A páratlan műsorban olyan régi és már elfeledett slágerek is megszólalnak, amelyeket korábban közönség előtt még nem énekelt el. Charles Aznavour „She” (Ő) című dala Végvári Ádám zenész barátjának tanácsára a „Világslágerek” című lemezének címadó szerzeménye lett, de színpadon csak a Trubadúr első előadása, azaz 2023. február 4. óta énekeli először, ahogy a 65. születésnapjára készült új slágerét is, a műsor címadó dalát is, amelyet Szolnoki Péter és Duba Gábor barátai írtak.

Összegezve tehát a színpadon csak Robi látható és mögötte a mozivásznon pedig minden dal filmszerűen életre kel.
Ez ONE MAN SHOW a javából. Ne hagyják ki Önök sem!

Belépőjegyek június 26-tól 4.000,- Ft-os áron kaphatók elővételben a Pécsváradi Művelődési Központban. (Cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 31.) A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Esőhelyszín: Pécsváradi Művelődési Központ klimatizált színházterme. (Cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 31.)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA, not just tools, in the summer time!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Vadpörkölt fesztivál, 2024. szeptember 6-8.

Vadpörkölt fesztivál, 2024. szeptember 6-8.

More details
Pozsonyi Piknik, 2024. szeptember 7.

Pozsonyi Piknik, 2024. szeptember 7.

More details
Orvosruha.hu: Zsadán férfi gombos ing

Orvosruha.hu: Zsadán férfi gombos ing

More details
Orvosruha.hu: Lelle Cipzáras Tunika

Orvosruha.hu: Lelle Cipzáras Tunika

More details
Orvosruha.hu: gyémánt Tunika

Orvosruha.hu: gyémánt Tunika

More details
Börgöndi Repülőnap, 2024. szeptember 8.

Börgöndi Repülőnap, 2024. szeptember 8.

More details
Feltöltve - Elektromos Jármű Fesztivál, 2024. szeptember 8.

Feltöltve - Elektromos Jármű Fesztivál, 2024. szeptember 8.

More details
Judafest, 2024. szeptember 8.

Judafest, 2024. szeptember 8.

More details