2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Balaton Boat Show, 2022. szeptember 2-4.

2022-09-01 460

Szeptember 2-4. között a Kenese Marina-Port kikötőben vár mindenkit Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítása, a Balaton Boat Show. A közel 70 kiállítót és 90 hajót felvonultató esemény nem csak a rendszeresen hajózóknak, vitorlázóknak nyújt különleges programot, hanem mindenkinek, aki szeret víz közelben lenni, legyen szó a Balatonról, tengerekről vagy folyókról. 

Tény, hogy ezt az ágazatot sem kerülik el az idei év hozta kihívások, érdeklődés van, kínálat van, találkozás pedig biztosan lesz szeptember 2-4. között a Kenese Marina-Port kikötőben. A hazai hajós piac ismét találkozóra hívja a hajózás és vízi életforma iránt érdeklődőket Magyarország legnagyobb vízi kiállításán, a Balaton Boat Show-n, amelynek - a korábbi évekhez hasonlóan - a balatonkenesei Kenese Marina-Port szálloda és kikötő komplexum ad helyet. A kiállítás 2022. szeptember 2-án, pénteken kezdődik és szeptember 4. vasárnapig tart.

Készletről most lehet a legjobb áron hajót venni!

A huszonhetedik alkalommal megrendezésre kerülő Balaton Boat Show minden évben kiemelt helyet foglal el a hajósnaptárban. “A hazai hajós főszezon a végéhez közeledik szeptemberben, a Balaton Boat Show viszont egy jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Egyúttal egy remek nyárzáró program a hajósok és vízisportok iránt érdeklődők számára és persze mindenkinek, aki szereti a vízparti időtöltést” - mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

“A felkészülés és az időben történő tájékozódás azért is indokolt, mert Magyarországon is érezteti hatását az a világszerte és szinte minden iparágban jelentkező tendencia, mely a szállítási idők növekedését, a termékek árának gyakori változását és a készletek gyors kifogyását eredményezi. Világszinten továbbra is élénk a kereslet a hajók iránt, a gyártási folyamatok viszont lassulnak az alkatrészek beszállítási idejének növekedése miatt. Az értékesítést nehezíti a hajóépítéshez használt anyagok és alkatrészek árának folyamatos változása is. A kiállítóktól származó információk alapján elmondható, hogy azoknak a vevőjelölteknek, akik mihamarabb szeretnének új hajójukkal vízre szállni, idejében lépniük kell. Könnyen előfordulhat, hogy aki idén ősszel nem adja le a megrendelést, az csak 2024. év vége felé jut hozzá a hajójához és az is kérdés, hogy milyen áron. Tény, hogy a háború okozta gazdasági bizonytalanság nehezíti a gyors vásárlási döntést, sokak továbbra is a hajózásban látják azt a biztonságos szabadidő eltöltési lehetőséget, amit szeretnének megvalósítani, vagy tovább folytatni. Számukra jó hír az, hogy vannak azért készleten hajók a gyártóknál és forgalmazóknál, akár már 2023. tavaszi szállítással is, de ami még ennél is fontosabb, ezek a hajók érhetők el most kiszámíthatóan fix áron.”  - mondja el a piaci szereplőktől gyűjtött tapasztalatokat a kiállításszervező.

Hajók vízen, parton és még sok minden más

A kiállítók az idén is kitettek magukért. 90 hajóból áll a Balaton Boat Show flottája, ennyi hajó lesz “kiállítva”. A kínálat körülbelül 40%-át teszik ki a különböző vitorlások: a 45 lábas nagyhajóktól kezdve, a közepes méretű 35-38 lábas hajókon át, egészen a sportvitorlásokig szinte a teljes hazai vitorláshajó kínálat felvonul. A már jól ismert hazai és nemzetközi márkák újdonságai mellett több új márka is bemutatkozik, láthatunk például olyan, az itthoni vizeken kevésbé jellemző, 45+ lábas katamaránt is, melynek dimenziói már tényleg egy tágas nyaraló érzését adják, de hasonló tereket tapasztalunk a modern egytestű vitorlásokba lépve is.

A kiállításon látható hajók többsége motoros vagy elektromos meghajtású, széles választékot találunk a gumicsónakoktól kezdve, a 25-27 láb körüli elektromos hajókon át, egészen a 40+ lábas jachtokig. A szervezők elmondása szerint évek óta növekszik a motoros és elektromos hajók aránya, az idei év pedig különösen széles skáláját vonultatja föl a hazai kínálatnak. Ez egyrészt amiatt van, mert a Balatonon egyre nagyobb volumenű az elektromos hajók jelenléte, másrészt pedig a Balaton Boat Show – bár hazánk legnagyobb hajózható tava mellett kerül megrendezésre – mára már nem csak a Balatonon használható hajók kiállítása, sokkal inkább a hajós piac számára kiemelten fontos esemény. Évről évre egyre több a motoros kínálat, sokan látogatnak el olyanok is, akik folyókra, vagy épp a Tisza-tóra keresnek motoroshajókat.

A hajódömping mellett találkozunk lakóautókkal is, de a hajózási kiegészítők, műszaki felszerelések, ruházat és egyéb vízi sporteszközök széles tárháza ugyanúgy “felvonul” a kiállításon. Utóbbira érdemes még kitérni hiszen ezek körében is egyre nagyobb teret hódít az elektromos meghajtás, több víz felett repülni is képes, úgynevezett e-foil deszka is megtalálható lesz a kínálatban. Ezek vízi bemutatóját a Marina-Port Beach Bár napozóágyairól meg is nézhetjük.

A kiállítás exkluzív autós partnere a BMW Group Magyarország, a BMW Leier Autóval együttműködésben. Az új BMW X1 és BMW iX M60-as modellek a legnagyobb vízparti seregszemlén a hajós közönségnek mutatkoznak be, amelyeket közelebbről is megismerhetnek Walter Csaba, BMW instruktor segítségével. A BMW Lounge-ban 3 napon át igazi mediterrán hangulatot varázsolnak Budapest rezidens DJ-i. A kiállítás ideje alatt a BMW Lifestyle shop mellett számos BMW és MINI modell valamint BMW motorkerékpár tesztvezetésével is várják a látogatókat!

Egésznapos hétvégi program a Balaton Boat Show, hiszen a Kenese Marina-Portban, a hajókiállításon felvonulók megtekintése mellett, a kikötő komplexum számos szolgáltatása is élvezhető. Étterem, grillterasz, beach bár is várja a látogatókat, a szeptember elején jellemző jó időjárás pedig most sem hagy cserben senkit, így igény szerint strandolással is egybeköthető a kiállításnéző. Családdal is érkezhetünk, hiszen a szálloda parkjában a strand mellett, egy igazi hajós játszótér, az éttermekben gyermekmenü és hajós kézműves foglalkozás is várja a legkisebbeket.

Nyitvatartás:

  1. szeptember 2. péntek 10:00 – 18:00
  2. szeptember 3. szombat 10:00 – 18:00
  3. szeptember 4. vasárnap 10:00 – 17:00

Kenese Marina-Port, 8174 Balatonkenese, Kikötő utca 2-4.

Információk: balatonboatshow.hu

I Forrás: Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details