2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Ilyen még nem volt! Ingyenes minifesztiválok a Balatonon 2022. augusztus 21-ig

2022-07-06 760

Négy helyszínen és 18 programnapon át több mint 30 fellépőt vonultat fel ingyenes koncertek keretében egy különleges, vízi színpadon az idén először megszervezet BalatONkoncert rendezvénysorozat.

Az előadók névsorában olyan magyar sztárok szerepelnek, mint az Első Emelet, a Hiperkarma, a Magashegyi Underground, a Honeybeast, a Hősök, a New Level Emrpire, a Carbonfools, a Kelemen Kabátban, az Ocho Macho valamint Caramel és Pápai Joci – hogy csak néhányat említsünk. És igen: a vízen, méghozzá teljesen ingyen!

A programsorozat július 6-án kezdődik Balatonkenesén. A Parti sétány part előtti vízterületen felállítandó különleges víziszínpadon elsőként Paulina lép szerdán, a, „nulladik napi” program keretében. Őt követi a csütörtöktől vasárnapig tartó buliesték során a Hiperkarma, az Intermezzo jazztrió, a Cozombolis Trió, a Jazztelen, az Ivan & the Parazol, és az Első Emelet koncertje. Az előzenés fellépéseket követően az éjszakai órákban a rendezvénysorozat rezidens DJ-je, Matthew Lenner (DJ Lenner) gondoskodik a fergeteges bulizásról. A vasárnapi gyerekműsor keretében pedig az Eszterlánc zenekar szórakoztatja a családokat.

A BalatONkoncert turné második alkalommal Balatonfüreden, az 54. Kékszalaggal egy időben és helyszínen, július 13. és 17. között veti le a horgonyt a Tagore sétány előtti vízterületen. Itt olyan sztárok lépnek fel, mint a The Biebers, a New Level Empire, a Fiúk zenekar, a Lilium Acoustic, a Frikin, a Princess hegedű trió (kvartett kísérettel), valamint a Friday Fever partyzenekar, vasárnap pedig az Iszkiri együttes gyerekműsorára kerül sor.

minikon2

Augusztusban további két helyszínen (08. 04-07. Zamárdi, illetve 08. 18-21. Balatonföldvár) folytatódik az ingyenesminifesztivál-sorozat a különleges vízi színpadon. Azokon a bulikon Pápai Joci,a Honeybeast, a Carbonfools, a Magashegyi Underground és Caramel, az Ocho Macho, a Kelemen Kabátban, Haagen Imre és a Dalköltők Társasága, a ManGoRise, a Dirty Slippers, az Infusion Trió, az Alma Zenekar és a Buborék Együttes előadásait követhetik majd figyelemmel.

Mivel a színpad az északi parti rendezvények esetében néhány méterre lesz csupán a parttól, a nézők szinte testközelből nézhetik és hallgathatják meg kedvenceiket. A déli parton kissé másféle élmény vár rájuk, a Balaton csekély vízállása miatt ugyanis ott 40-50 méter távolságban, a partvonaltól beljebb, szigetszerűen állítják majd fel a színpadot a szervezők. Ezeken a helyszíneken a rajongók, illetve a családok a derékig érő vízben strandolva követhetik figyelemmel az előadásokat. Akik mégis inkább a parton maradnának, számukra egy tekintélyes méretű kivetítőn közvetítik a műsort. (Ez az óriáskivetítő a többi programhelyszínen is megtalálható lesz a parton.)

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat célja a főszervező szerint az, hogy minél kevesebb családnak kelljen választania aközött, hogy egy balatoni fesztiválra látogat el néhány napra, vagy inkább egy hetet tölt kikapcsolódással a tónál. „Azért kínálunk ingyenes programokat a lehető legszélesebb korosztálynak és a legváltozatosabb műfaji összeállításban, hogy olyanoknak is vonzóvá tegyük a balatoni programturizmust, akik nem feltétlenül szeretnének komolyabb összegeket költeni fesztiválbelépőkre” – mondta el Lénárt Attila, a BalatONkoncert- sorozat programszervezője. – Az a célunk, hogy minél többen jöjjenek el a rendezvényeinkre, lehetőleg családostul vagy baráti körrel, és minél többen töltsenek el emiatt néhány vendégéjszakát a Balatonon. E gondolatok mentén vágtunk bele abba, hogy egy különleges vízi színpad segítségével a szó szoros értelmében színpaddá tegyük magát a Balatont, olyan különleges látványvilágot kínálva, amilyet még senki sem látott Magyarországon” – tette hozzá.

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt rengeteg program elmaradt, ezért a közönség ma kiéhezettebb a koncertekre, mint valaha. Emiatt sok balatoni vendéglátóipari vállalkozás, valamint zenész és zenekar is nehéz helyzetbe került. A BalatONkoncert egyszerre igyekszik mindhárom téren segítséget nyújtani egy különleges és színvonalas programsorozattal, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával, valamint azoknak a hazai vállalatoknak a segítségével, amelyek felelős társadalmi szerepvállalásukkal összhangban a rendezvénysorozat mellé álltak. Az esemény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt, főszponzora az MVM, további támogatói pedig a Petrányi Autó, a Pizza Forte és a Flying Ads.

| Forrás: port.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details