2023. június 6., kedd - Norbert

Archívum

Teljes a Rendezvény ReStart 2022 konferencia programja

2022-05-18 626

Fenntartható rendezvényszervezés, globális formátumú események, a nemzetközi koncertek visszatérése és a júniusi vizes világbajnokság szervezése is téma lesz a Magyar Turisztikai Program Alapítvány szezonnyitó konferenciáján. Az esemény fókuszában idén a rendezvényiparban jelenlévő munkaerőhiány és annak lehetséges megoldásai állnak, így a konferencián bemutatkoznak a releváns hazai felsőoktatási intézmények és felnőttoktatási képzőhelyek, de szó lesz az elmúlt év iparági változásairól és szakpolitikai intézkedéseiről is május 31-én, a Bálnában.

A Rendezvény ReStart a Magyar Turisztikai Program Alapítvány szezonnyitó szakmai eseménye, amelynek célja, hogy összehívja a rendezvényipar szereplőit, bemutassa az elmúlt év változásait, közösen megoldást keressen az iparágban felmerülő problémákra, hogy létrejöjjön egy, a rendezvények és a rendezvényszakma fejlődését támogató, a közös érdekeket értő és segítő ökoszisztéma.

A konferencia középpontjában idén a rendezvényiparban jelenlévő munkaerőhiány és az arra való megoldáskeresés áll. A rendezvényipar egyik legnagyobb vesztesége, hogy a koronavírus-járvány következményeként a hang-, fény-, és színpadtechnikusok tömegével hagyták el a szektort, hiszen a járványügyi intézkedések hatására kénytelenek voltak új megélhetést keresni.

A trend a korlátozások

felengedése óta ugyan valamelyest csökkent, de a technikai területen a szakemberhiány nem szűnt meg:

érzékelhetően kevesebb technikus maradt, illetve tért vissza a szakmába. A hiányt új szakemberek képzésével lehetne enyhíteni, de a képzőhelyek így óriási feladattal állnak szemben, ami azonban legalább ekkora lehetőséget is jelent. A technikusképzés magyarországi helyzetéről és a nemzetközi piac alakulásáról a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum vezetőjével és alumnuszával beszélgetünk.

Szintén a konferencián mutatják majd be a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ az MTPA felkérésére készített oktatási-képzési kutatás előzetes eredményeit is. Az előadás során az iparági szereplők – a potenciális munkáltatók – információt szerezhetnek arról, hogy itthon milyen képzéstípusok léteznek és ezek milyen képzést nyújtanak. A konferencián egy „speed meeting” keretében lehetőség nyílik arra is, hogy megvitassák a szakemberképzés keresleti és kínálati oldalát az iparági szereplők és a felsőoktatási, valamint felnőttképzési intézmények szakfelelősei és képzésvezetői.

Az elmúlt évre reflektálva, esettanulmányokon és bemutatókon keresztül megnézzük, milyen tanulságok vonhatók le a közelmúlt nagy rendezvényeiből, mint például a 2022-es férfi kézilabda Euróba-bajnokság, az MTVA EMA, a Bocus D’Or vagy éppen a járványügyi korlátozások folyamatos változásaihoz igazodó MaReSz Event Touch.

Szó lesz még a nemzetközi koncertek visszatéréséről és arról is, hogyan lehet fél év alatt megszervezni a vizes világbajnokságot. Az esettanulmányok mellett a résztvevők tréningeken és workshopokon merülhetnek el egy-egy speciális témában, mint például a fenntartható rendezvények szervezésében, a digitális kommunikáció kihívásaiban, a zenés rendezvények jogosításában vagy a tárgyalástechnikában.

A látogatók megismerkedhetnek az új beléptetési és ticketing rendszerekkel, valamint a magyar turizmuságazat stratégiájának egyik legfontosabb pillérével, az adatvezérelt ágazatirányítással, ezen belül is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, vagyis az NTAK rendszerével.

A konferencia egyik erőssége, hogy a teljes rendezvényszakmát megszólítja. Ugyanúgy vár vendégeket és hoz előadásokat az üzletirendezvények világából, mint a kulturális és sporteseményekéből, ezzel is elősegítve az iparági párbeszédet, az információáramlást és az egymástól tanulást. A Rendezvény ReStarton megismerhetjük az iparági érdekképviseleti szervezetek aktuális céljait, és megnézzük azt is, milyen mindenkit érintő szakpolitikai intézkedések léptek életbe az elmúlt évben.

A Rendezvény ReStart 2022 teljes programja a www.rendezvenyrestart.hu oldalon érhető el. A konferencia látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

I Forrás: Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Az élet legszebb pillanataiban is BETA szerszám!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Június 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Tartalom galéria

Telekomosok fesztiválja ingyenes élménysorozat, 2023. június 1. - augusztus 20. 

Telekomosok fesztiválja ingyenes élménysorozat, 2023. június 1. - augusztus 20. 

More details
Tajvani üzleti fórum - 2023. június 22.

Tajvani üzleti fórum - 2023. június 22.

More details
Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

More details
Ezek Magyarország legjobb luxusszállodái

Ezek Magyarország legjobb luxusszállodái

More details
EMO-Hannover, 2023. szeptember 18-23.

EMO-Hannover, 2023. szeptember 18-23.

More details
Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál, 2023. június 4 - szeptember 14.

Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál, 2023. június 4 - szeptember 14.

More details
Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

More details
ART Piknik Pannonhalma, 2023. június 10-11.

ART Piknik Pannonhalma, 2023. június 10-11.

More details
ROCK 50 Fesztivál – 2023. június 10.

ROCK 50 Fesztivál – 2023. június 10.

More details