2024. április 19., péntek - Emma

Archívum

Újra Jazz és Bor Szentendrén, 2021. szeptember 24 - 26.

2021-09-09 961

Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Bor Fesztivál szeptember 24 és 26-a között várja a látogatókat Szentendrére.

A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán, az ország neves borrégióiból érkező hazai pincészetek várják az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig Jazz udvarrá alakul erre a három napra, ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg az ide látogató.

BOR
Az ország borrégióiból 22 pincészet, borászat képviselteti magát Szentendre sétálóutcáján. Az érdeklődők külön program keretében boros workshopokon is részt vehetnek.
A kiállítók között szerepelnek:

  • Thummerer Pincészet
  • Frittman Borászat
  • Gere Zsolt
  • Royal Pincészet
  • Pátzai Borbirtok
  • Márton és Lányai Pálinka
  • Holdvölgy Pince
  • Nemes Nedűk Borszaküzlet
  • Hetényi és Bárdos Pincészet
  • Kecze&Hady Kézműves Pince
  • Rustica Borműhely
  • Winery Petrény
  • Epermester Pincészet
  • Tűzkő birtok
  • Streit-Zagonyi Borászat Villány
  • Hilltop
  • Gyümölcsbor- Mokos Pincészet
  • Tokaj Excellence
  • Kőhegy Bor
  • Mészáros Pince
  • Recas Pincészet


BOR ÉS JAZZ

A magyar jazztermés legjavát ízlelheti meg a közönség a megújult, 12 produkciót összesen ötven zenésszel felvonultató Szentendrei Jazz és Bor Fesztiválon. A koncertek helyszíne a Barcsay Múzeum udvara, amely szintén a Dumtsa Jenő utcáról nyílik. A szabadtéri színpadon szeptember 24-26-án mindhárom nap délután háromtól kétóránként váltják egymást a zenekarok, így a szünetekben a kóstolásra, városi sétára is jut idő.
Karosi Júlia énekesnő Bartók és Kodály példáját követve indult kortárs irányba, Lantos Zoltán elektromos hegedűn hoz elképesztő groove-okat. Az álomszép gitározás három mestere, a költő Bende Zsolt, a varázsló Gyémánt Bálint és a filozófus Gadó Gábor adnak együtteseikkel koncertet. A Bop Cats ellenállhatatlanul idézi meg a jazz hagyományból Cannonball Adderleyt. Charles Mingus modernségét Ajtai Péter szextettje teszi újra átélhetővé. Az altszaxofonos Tóth Viktor is kikacsint Charlie Parkerre a DJ pult mellől, ahogy Vörös Niki is felidézi híres énekesek örökzöldjeit. A klasszikus orgonista Fassang László új oldaláról mutatkozik be Ávéd János együttesében. Nagy János triójának nem csak a felállása meglepő, hanem a hangzása is, Lukács Miklós pedig a cimbalomról bizonyítja be, milyen elképesztő hangszer avatott kezekben.

Zenei programok:

 zeneip

BOR ÉS SZENTENDRE
A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait, a Tourinform iroda elől induló, Gasztro borsétán– borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerheti meg az érdeklődő. Akinek ez nem elég, fokozhatja a kulináris élményeit, hisz a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal várják a vendégeket. Többek között az Éclair’s, Dorothea Bistro, Bistro St. André, Kafana kávézó, Lola Cukrászda, Centrum fagyizó, Aranysárkány Vendéglő, Édeni Csokibolt, Művész Étterem, Lex Café, Kereskedőház Étterem, Szelet Cukrászda, Pótkulcs, Mjam, Christine Étterem, Harmat Pezsgő és Piknik és Korona Étteremek.

A koncertek a Szentendrei Kulturális Központ és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös szervezésében valósulnak meg. A belépés ezekre is ingyenes, de előzetes e-mailes regisztrációhoz kötöttek. Az ülőhelyeket maximum 120 főig tudjuk biztosítani. Kérjük az érdeklődőket, hogy az alábbi címre küldjék el részvételi szándékukat, legkésőbb 2021. szeptember 23. este 8 óráig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a borok fogyasztása a fesztivál pohár megvásárlásához kötött.
A rendezvény egészére a belépés a hatályos járványügyi szabályok szerint lehetséges, ami szerint szabadon (védettségi igazolvány nélkül) látogatható.
Kérünk mindenkit, hogy INDULÁS ELŐTT MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON A BELÉPÉS RÉSZLETEIRŐL,HISZEN A SZABÁLYOK VÁLTOZHATNAK AZ AKTUÁLIS KORMÁNYRENDELETEK FÜGGVÉNYÉBEN.
A budapesti Batthyány térre az utolsó HÉV minden nap 23.30-kor indul. A környéken több szabadtéri autóparkoló is van, de a parkolás a városban hétvégén is este nyolc óráig fizetős. Kerekesszékkel a Barcsay udvar akadálymentesen megközelíthető.

| Forrás: Esemény Menedzser

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details