2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Elindulnak a Pesti Magyar Színház jelenetíró-pályázatának ingyenes stream előadásai

2021-02-23 436

Indulnak a Pesti Magyar Színház Nyitány elnevezésű jelenetíró-pályázatának ingyenes stream előadásai, melyek a színház Facebook oldalán és honlapján lesznek megtekinthetők.

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében hirdetett pénzdíjas jelenetíró-pályázatot, amelyre a karantén utáni élet témakörében vártak pályaműveket. A beérkezett 193 pályaműből Deres Péter dramaturg választotta ki azt a legjobbnak ítélt hét jelenetet, melyeket a színház művészei streamelt előadások formájában színpadra állítottak - tájékoztatta a teátrum hétfőn az MTI-t.

Az ingyenes stream előadások a színház Facebook oldalán és honlapján tekinthetők meg a premierek időpontjában 19 órakor, de a szavazás lezárultáig akár többször is visszanézhetők lesznek.

A produkciók közül a közönség választja ki azt a hármat, amelyik pénzdíjban is részesül. A szavazatok március 14. és 30. között adhatók le, a végeredményt pedig március 31-én hirdetik ki.

Elsőként kedd este Almássy Bettina Kesztyűs kézzel című keserű komédiája lesz látható, melyben "anya, anyafia és anyafia csaja együtt laknak a karantén alatt, és ez sok konfliktust szül" - áll az ismertetőben. A jelenet szereplői: Soltész Bözse, Réthy Zsazsa, Tóth János Gergely, Hábermann Lívia és Szatmári Attila; rendező: Szatmári György.

Péntek este Tallér József Történet arról, hogy Nomád Csongor Zagyvarékason járt, és ez keresztülhúzta házassági terveit, hogy másról már ne is beszéljünk című jelenetében a menyasszony lánybúcsúját tartja barátnőivel egy szabadulószobában. Miközben frappáns megoldásokat keresnek a kijutás érdekében, kiderül, hogy Zagyvarékoson új, eddig nem ismert koronavírus-mutáció bukkant fel. Szereplők: Horváth Anna, Péteri Lilla, Lőrincz Nikol és Kocsis Gábor. Rendező: Keresztény Tamás.

Varga-Bíró Tamás Csendesen múló idő című jelenetét március 2-án tekinthetik meg az érdeklődők. A jelenetben Gizi néni már fél éve tartózkodik egy magyar kórház egyszemélyes luxus kórtermében; már nincs Covid-veszély, de ezt az idős nővel nem közlik és a kórházi szoba további sötét titkokat is rejt. Szereplők: Dániel Vali, Kocsis Gábor, Kovács Panka és Kisari Zalán, felvételről Gémes Antos. Rendező: Szatmári György

Majoros Sándor Régimódi vásárlás című kabaréjelenetének főszereplője egy nyugdíjas házaspár, akik rendkívül meggazdagodtak a pandémia alatt. Vásárlásukhoz azonban nem hajlandók az internetet használni, még akkor sem, ha ez másoknak nem tetszik. A március 5-én látható jelenet szereplői: Tahi József, Tóth Éva, Pavletits Béla és Szurcsik Ádám; rendező: Fillár István.

Március 9-én Varga Péter Iván Két lét című, "kemény, nyomasztó, tabukat döntő története" kerül műsorra, amely két, neten megismerkedő fiatalról szól, akik magányosan és elfojtások között élnek, a karanténlét személyiségpusztító hatásaitól szenvednek. Szereplők: Barsi Márton, Kisari Zalán, Kovács Zsuzsanna és Urbán Richárd. Rendező: Gémes Antos.

Két nap múlva Rutkai András Érettségi találkozó című kabaré jelenetében ötvenéves érettségi találkozójukra gyűlik össze pár öregdiák, immár beoltottan, de mindenki más-más hatású vakcinát kapott, ettől igen furcsán viselkednek. Szereplők: Bede-Fazekas Anna, Bede-Fazekas Szabolcs, Szűcs Sándor és Tóth János Gergely. Rendező: Keresztény Tamás.

A sorozat utolsó darabját március 13-án este mutatják be. Erdődy Adrienn Oh my God(s)! című történetében az Igazság Tv vendégeinek: Istennek, Buddhának, Lucifernek és Jézusnak dönteniük kellene arról, hogy mi legyen a Földdel a járvány után. Szereplők: Gémes Antos, Barsi Márton, Szűcs Sándor és Szatmári Attila. Rendező: Fillár István.

(Forrás: muvesz-vilag.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details