2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Jövő héten tartják a Smarthome Expót, az első magyar okosotthon-konferenciát

2021-02-10 319

A magyarok is egyre szélesebb körben érdeklődnek az okosotthon koncepciója iránt. Ma már a lehetőségek szinte végtelenek, de eligazodni köztük korántsem egyszerű. Most végre mindent megtudhatunk egy helyen, a Smarthome Expo nevű első magyar okosotthon-konferencián.

A február 18 és 20 közt, 3 színpadon zajló online rendezvény több mint 50 előadással, podcast-felvételekkel és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel is várja az érdeklődőket.

Nemrég még keveset tudtunk az okosotthonokról, ám néhány év alatt sokat változott a helyzet: 2021-ben már a magyar otthonokban is széles körben alkalmaznak digitális megoldásokat.

“A tavalyi év óta hatványozott az érdeklődés a smart home-technológia iránt. Sokkal több időt töltünk otthon, mint korábban, így természetesen felmerül az igény, hogy a négy fal közt is a lehető legkényelmesebben éljünk” - mondja Zsák Péter, a Smartopert Kft. ügyvezetője.

De nem csak ez változott a koronavírus kezdete óta: míg korábban sokan furának találhattak volna egy online konferenciát, idén már senki nem lepődik meg rajta, ha egy rendezvény a virtuális térbe költözött. Már csak ezért is épp most jött el az első hazai Smarthome Expo ideje.

A február 18 és 20 közt, 3 színpadon zajló rendezvény több mint 50 előadással, podcast-felvételekkel és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel is várja az érdeklődőket. A gyártóktól a kivitelezőkön át egészen a hobbistákig mindenki képviselteti magát, akire érdemes odafigyelni a témában.

Most ráadásul van egy különleges aktualitása is az otthonfejlesztésnek: idén a megigényelhető állami támogatásoknak köszönhetően sokan vágnak bele az építkezésbe és a felújításba, amihez a konferencián rengeteg ötletet és inspirációt találhatnak.

smartexpo2

A legtöbb felület nyomógombbá alakítható

De milyen programokra számíthatunk a konferencián? Többek közt bemutatásra kerül például egy magyar fejlesztés, a Material Button, amely segítségével a legtöbb otthoni hagyományos felület - annak bármilyen módosítása vagy megbontása nélkül - nyomógombbá, fényerőszabályzóvá vagy lépésérzékelővé alakítható.

“Ma már nem csak okosajtók vagy telefonnal irányítható lámpák léteznek, hanem komplex rendszereket lehet kezelni, amelyek, ha megfelelően működnek, óriási megelégedettséget adhatnak a felhasználónak. Kütyükből is óriási a kínálat, ezért szükséges a tudatosság a vásárlásban és a szakemberválasztásban is” - mondja Zsák Péter.

Az előadások során éppen ezért kiderül az is, mely okoseszközök mennyire tekinthetők biztonságosnak, és mi jelenthet garanciát a minőségre. A Chameleon Smart Home színpadon ráadásul virtuális okosotthon-túrákon is részt vehetünk majd.

Közben a Legrand Netatmo színpadán választ kapunk olyan alapvető kérdésekre is, mint hogy az okos ház miért is nem a “sznobéria, procc, a gazdagok felesleges luxusa?” A „Feleség Elfogadási Faktor halála” című előadás további sztereotípiákat is igyekszik lerombolni, így például azt, hogy a „ház urának” egyszemélyben kell döntenie az okosotthon-megoldásokról és a többi ott lakónak ebben csak „elfogadási joga” van. És ki is mondhatná ezt el mindent hitelesebben, mint egy okosotthon-rajongó feleség?

Megtudhatjuk azt is, hogyan optimalizálhatjuk a home office-t, hogy működik az ország első okoshotele, az Intelligens épületek színpadon pedig kiderül, hogy mi a sikeres okosotthon telepítők titka.

“Mielőtt belevágunk az otthonunk “okosításába”, fontos átlátnunk, pontosan mik az elvárásaink és a lehetőségeink. Éppen erre a tájékozottságra tehet szert az, aki részt vesz a Smarthome Expón” - mondja Zsák Péter.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details