2024. április 26., péntek - Ervin

Archívum

Hazai és külföldi sztárok 2021 első felében a Zeneakadémián

2021-01-12 794

Klasszikus, jazz- és népzenei sorozatokat is kínál a Zeneakadémia 2021 első felére. A járvány miatt szünetelő jegyértékesítés megkezdéséig kiváló minőségű, ingyenes online közvetítések várják a muzsika rajongóit.

Idei műsortervét a Zeneakadémia úgy alakította ki, hogy a koncertek különleges élményt nyújtsanak mind online, mind a közönség lehetséges részvételével, és a pandémiás helyzettől függetlenül hívja és várja közönségét – egyelőre a képernyők elé, és amint lehet, a szecessziós épület páratlan szépségű termeibe is. A még zárt ajtók mögött tartható koncerteket a Zeneakadémia kiváló, HD minőségű és ingyenes online közvetítésekként ajánlja a nagyérdemű számára, ezek folyamatosan frissülő listája ide kattintva érhető el.

Az intézmény 2021 első félévére vonatkozó műsorterve virtuális, lapozható kiadványként is megjelent és minden program részletes ismertetése megtalálható a zeneakademia.hu portálon is. Izgalmas, kitűnő hazai és külföldi együtteseket, szólistákat felvonultató műsor állt össze. A koncerteket tematikus csoportosításba rendezték, idén a járványhelyzet miatt nem klasszikus bérletes formában, és a jegyek árusítása is akkor kezdődik el egy-egy koncertre, amikor már lehetővé válik azok nyilvános megrendezése.

zeneak

A 2021 tavaszi műsorban hazai és külföldi zongoraművészek szólóestjei is megtalálhatók: Alekszander Melnyikov, Farkas Gábor, Balog József, Palojtay János, Sam Haywood, Berecz Mihály készül fellépésre a történelmi falak között. Neves karmesterek, Varga Gilbert és Keller András irányításával két koncertet is ad majd a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara. Patricia Kopacsinszkaja és a Camerata Bern Várjon Dénes és a Bécsi Kamarazenekar hangversenye, illetve Julian Rachlin és Sarah McElravy szonátaestje is várja a közönséget. További külföldi művészek közül mások mellett a francia David Grimal hegedűművész, Anne Gastinel csellista és Philippe Cassard zongoraművész triója, illetve a Les Vents Français fúvósegyüttes érkezik a tervek szerint. A 20-21. század zenéjét bemutató sorozatban a belga Oxalys Ensemble, az osztrák Alban Berg Ensemble és a magyar Classicus Ensemble egy-egy koncertje szerepel a programban. A Zeneakadémia fiatal tehetségei, például Karasszon Eszter, Devich Gergely, Szalai Éva olyan mesterekkel játszanak közösen, mint Lajkó István vagy a fent már említett Keller András. A kamaraestek sorában mások mellett Simon Izabella, Rohmann Ditta, Klenyán Csaba, Kokas Dóra és Bársony Péter fellépése várható. Máris kiemelt figyelem övezi a FAB Ensemble koncertjeit Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek központi szerepvállalásával. Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus nagyheti hangversenye mellett évfordulós események is közelednek, idén Kurtág Györgyöt 95., Balassa Sándort 85. születésnapján köszönti a Zeneakadémia, amely szintén hangversenyen idézi fel Petrovics Emil művészetét születésének 90. évfordulóján, továbbá In memoriam Kocsis Zoltán címmel emlékhangversenyen tiszteleg a zongoraművész-karmester életműve előtt. A Négyszer négyes sorozat folytatásaként a magyar Korossy Kvartett, a németországi székhelyű, koreai tagokkal működő Novus String Quartet, a bécsi Simply Quartet és a londoni Castalian String Quartet vonósnégyes-hangversenyei ugyancsak izgalmas sorozatot alkotnak.

A Zeneakadémia orgonistái közül Fassang László és Pálúr János, valamint neves külföldi művészek fellépése szerepel a tervekben. Lesz népzene és jazz is – többek közt a Brad Mehldau Trió, a Cimbiózis Trió és a Gadó Gábor Quintet koncertjével –, továbbá folytatódhatnak a Liszt-kukacok Akadémiájának közkedvelt interaktív gyermekprogramjai is.

(Forrás: papageno.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details