2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Család nélkül felnövő gyermekeket támogatnak hazai szállodák

2020-03-04 519

Büszke lehet vendégkörére az a kilenc hazai szálloda, mely csatlakozott az SOS Gyermekfalvak „Check-out a gyermekekért” elnevezésű programjához: az indulás óta összegyűlt adományuk több mint 3 SOS-es ház éves fenntartási költségét fedezi.

Az önmagát adományokból fenntartó SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a nevelőszülői családok számára óriási jelentőségű az a támogatás, melyet felelősen gondolkodó hazai szállodák biztosítanak számukra, a számlájukon összegyűlt felajánlásokból.

„Közel 400 gyermeknek otthont adó alapítványunk kiszámítható, stabil működéshez rendszeres bevételre van szükség, csak így tudunk biztonságos hátteret és szakszerű segítséget biztosítani a nálunk nevelkedő gyermekek számára. Amikor a hazai szállodák felé fordultunk, olyan programban gondolkodtunk, mely a vendégektől jelképes anyagi támogatást kíván, ugyanakkor pozitív köntösbe csomagolja, jó érzésekhez köti az adományozást”

– nyilatkozta lapunknak Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

sosoA legtöbb vendégnek tetszik az ötlet

Az első Check-out program 2,5 évvel ezelőtt, 2017 augusztusában indult el. Mostanra összesen kilenc szálloda csatlakozott a kezdeményezéshez, mindegyik nagy kapacitású, négycsillagos szálláshely, illetve van köztük egy ötcsillagos is:

  • Hotel Azúr ****
  • Hotel Azúr Prémium *****
  • Dráva Hotel ****
  • Yacht Hotel ****
  • Hotel Auris ****
  • Szépia Bio & Art Hotel ****
  • Hotel Oxigén ****
  • Bambara Hotel ****
  • Shiraz Hotel ****

Sok kicsi sokra megy

A működési modell egyszerű, és nem tolakodó: a szálláshelyek – természetesen előzetes tájékoztatás után – egy általuk választott összeget adnak hozzá kijelentkezéskor a vendégek számlájához. A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint, tehát összevethető a vacsoránál elfogyasztott üdítő árával.

Hiába jelentéktelen az összeg egy 3-4 napos szállodai tartózkodás költségeihez viszonyítva, összességében hatalmas segítséget, folyamatos bevételt jelent az SOS számára.

A vendégek kijelentkezéskor szabadon dönthetnek arról, hogy az összeg a végszámlán maradjon-e, de a visszajelzések alapján a szállóvendégek 98 százaléka örül a lehetőségnek. A szálláshelyek az összegyűjtött támogatási összeget havonta vagy negyedévente átutalják az alapítványnak.

soso2A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint

A programban résztvevő szállodák, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, gyakran egyéb módon is támogatják az SOS-es családokat, több alkalommal ingyenes szállást kínáltak számukra, vagy családi wellnessnapot szerveztek.


A tudatos, felelős döntésekért

A vendégek tájékoztatására a folyamatban nagy gondot fordítanak: a lehetőségről már érkezéskor, a bejelentő lapon, illetve a szobákban elhelyezett szóróanyagokon is tájékoztatják őket. „Arra törekszünk, hogy a vendégek minél több helyen találkozzanak a programmal és megismerhessék az SOS Gyermekfalvak tevékenységét. Ez a recepciósok dolgát is megkönnyíti.

A szóróanyagokat az SOS bocsátja a szállodák rendelkezésére, emellett a csatlakozó szállodáknak egy landing page-t is készítünk, részletesen bemutatva a kezdeményezést.

A kommunikációt mindig a szállodával egyeztetve, az adott igényekhez és lehetőségekhez szabjuk” – magyarázta Romet-Balla Ágnes. Ha a partner igényli, a szállodai recepciósok számára érzékenyítő tréninget is tartanak.

soso3A kommunikációt egyeztetik a szállodákkal

A szálloda programban való részvételét az SOS saját felületein is kommunikálja, de az együttműködés kivételes kommunikációs lehetőséget ad a hotel kezébe is a közösségi médiában, a honlapokon és a helyszínen a szállodába egyaránt.

Az SOS szeretné tovább bővíteni a szállodák körét, hogy minél több társadalmilag felelős hotel legyen, de fontos céljuk az is, hogy az utazók tudatosan válasszanak hotelt.Visszajelzéseik egyértelműen pozitívak: kétéves tapasztalatuk azt mutatja, hogy a kezdeményezést a szállodák és a vendégek egyaránt szeretik.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details