2024. július 25., csütörtök - Kristóf, Jakab

Archívum

Család nélkül felnövő gyermekeket támogatnak hazai szállodák

2020-03-04 536

Büszke lehet vendégkörére az a kilenc hazai szálloda, mely csatlakozott az SOS Gyermekfalvak „Check-out a gyermekekért” elnevezésű programjához: az indulás óta összegyűlt adományuk több mint 3 SOS-es ház éves fenntartási költségét fedezi.

Az önmagát adományokból fenntartó SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a nevelőszülői családok számára óriási jelentőségű az a támogatás, melyet felelősen gondolkodó hazai szállodák biztosítanak számukra, a számlájukon összegyűlt felajánlásokból.

„Közel 400 gyermeknek otthont adó alapítványunk kiszámítható, stabil működéshez rendszeres bevételre van szükség, csak így tudunk biztonságos hátteret és szakszerű segítséget biztosítani a nálunk nevelkedő gyermekek számára. Amikor a hazai szállodák felé fordultunk, olyan programban gondolkodtunk, mely a vendégektől jelképes anyagi támogatást kíván, ugyanakkor pozitív köntösbe csomagolja, jó érzésekhez köti az adományozást”

– nyilatkozta lapunknak Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

sosoA legtöbb vendégnek tetszik az ötlet

Az első Check-out program 2,5 évvel ezelőtt, 2017 augusztusában indult el. Mostanra összesen kilenc szálloda csatlakozott a kezdeményezéshez, mindegyik nagy kapacitású, négycsillagos szálláshely, illetve van köztük egy ötcsillagos is:

  • Hotel Azúr ****
  • Hotel Azúr Prémium *****
  • Dráva Hotel ****
  • Yacht Hotel ****
  • Hotel Auris ****
  • Szépia Bio & Art Hotel ****
  • Hotel Oxigén ****
  • Bambara Hotel ****
  • Shiraz Hotel ****

Sok kicsi sokra megy

A működési modell egyszerű, és nem tolakodó: a szálláshelyek – természetesen előzetes tájékoztatás után – egy általuk választott összeget adnak hozzá kijelentkezéskor a vendégek számlájához. A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint, tehát összevethető a vacsoránál elfogyasztott üdítő árával.

Hiába jelentéktelen az összeg egy 3-4 napos szállodai tartózkodás költségeihez viszonyítva, összességében hatalmas segítséget, folyamatos bevételt jelent az SOS számára.

A vendégek kijelentkezéskor szabadon dönthetnek arról, hogy az összeg a végszámlán maradjon-e, de a visszajelzések alapján a szállóvendégek 98 százaléka örül a lehetőségnek. A szálláshelyek az összegyűjtött támogatási összeget havonta vagy negyedévente átutalják az alapítványnak.

soso2A támogatási összeg a legtöbb szállodában szobánként 500 forint

A programban résztvevő szállodák, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, gyakran egyéb módon is támogatják az SOS-es családokat, több alkalommal ingyenes szállást kínáltak számukra, vagy családi wellnessnapot szerveztek.


A tudatos, felelős döntésekért

A vendégek tájékoztatására a folyamatban nagy gondot fordítanak: a lehetőségről már érkezéskor, a bejelentő lapon, illetve a szobákban elhelyezett szóróanyagokon is tájékoztatják őket. „Arra törekszünk, hogy a vendégek minél több helyen találkozzanak a programmal és megismerhessék az SOS Gyermekfalvak tevékenységét. Ez a recepciósok dolgát is megkönnyíti.

A szóróanyagokat az SOS bocsátja a szállodák rendelkezésére, emellett a csatlakozó szállodáknak egy landing page-t is készítünk, részletesen bemutatva a kezdeményezést.

A kommunikációt mindig a szállodával egyeztetve, az adott igényekhez és lehetőségekhez szabjuk” – magyarázta Romet-Balla Ágnes. Ha a partner igényli, a szállodai recepciósok számára érzékenyítő tréninget is tartanak.

soso3A kommunikációt egyeztetik a szállodákkal

A szálloda programban való részvételét az SOS saját felületein is kommunikálja, de az együttműködés kivételes kommunikációs lehetőséget ad a hotel kezébe is a közösségi médiában, a honlapokon és a helyszínen a szállodába egyaránt.

Az SOS szeretné tovább bővíteni a szállodák körét, hogy minél több társadalmilag felelős hotel legyen, de fontos céljuk az is, hogy az utazók tudatosan válasszanak hotelt.Visszajelzéseik egyértelműen pozitívak: kétéves tapasztalatuk azt mutatja, hogy a kezdeményezést a szállodák és a vendégek egyaránt szeretik.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details