2024. április 27., szombat - Zita

Archívum

Szülők, figyelem: így változik idén a gyermektáborozás

2020-02-19 549

Az idei nyári szünet újra közel három hónapos lesz, és ezen 11 hét alatt meg kell oldania a családoknak gyermekeik felügyeletét.

A teljeskörűen megújult Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint érdemi változás lesz a táborpiacon, amely akár 10 százalékos áremelkedést és egyre jobb minőségű táborokat eredményez.

Sokan még a farsangi időszak jelmezkereső napjait élik, de a legtöbb családnál már szóba kerülnek a nyári táborok is. Egyre több szülő választ korán tábort gyermekének, hogy egyrészt a jó ár-érték arányú táborok gyorsan betelő turnusai közül választhasson, másrészt az év első hónapjaiban még előfoglalási kedvezmények is érvényesíthetők, azaz jobban is jár anyagilag, aki előre gondolkodik. Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a 2020-as év a táborpiacon is érdemi változásokat hoz.

Egyértelműen látszik a visszajelzések alapján, hogy ahogy a családok anyagi helyzete erősödik, és bár az árszabás még mindig fontos tényező, egyre inkább a vakációs lehetőségek színvonala befolyásolja a táborválasztást, azaz leginkább a minőségi táborokat keresik a szülők. Ez volt az a pont, ahol a legtöbb édesanya, édesapa elakadt a keresésben, ugyanis nem volt eddig erre válasz, nem tudták eldönteni, hogy mitől minőségi egy tábor, mire kell odafigyelni? Ez volt a fő ok, ami miatt a Táborfigyelőre 2020-tól már csak olyan táborok kerülhetnek fel, amelyek elfogadják a Táboros szakmai minimumprogramot, és ugyancsak ez ösztönözte csapatunkat, hogy megalkossuk Magyarország első táborértékelő portálját, a Táborminősítőt. Így független szereplőként tudunk segíteni a családoknak a minőségi táborok közötti keresésben, választásban

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

gyermekta

Habár a családok lehetőségei jobbak, mint az elmúlt években, a táborok díjszabása mégis az egyik kiinduló pont a táborválasztásban. Az árak tekintetében elmondható, hogy azok növekedési trendje nem áll meg, de lassul az elmúlt évekhez képest.

A jelenlegi adataink alapján azt lehet elmondani, hogy az idei táborárak 5-10 százalék közötti összegben nőhetnek, de jó hír a családoknak, hogy ez a növekmény előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolható. Ehhez annyit kell tennie az érintett szülőknek, hogy hamar kikeresik és lefoglalják az optimális nyári tábort gyermeküknek. A Táborfigyelőn már ezeken az árakon foglalhatók azon vakációs lehetőségek, amelyeknél a táborszervező felkínál ilyet. Persze ezen mérsékeltebb árú táborok turnusai nagyon gyorsan betelnek, így mindenképpen javasolt a családoknak korán ébredni, minél előbb foglalni!

– állítja a szakember.

A legnépszerűbb tábortémák tekintetében még a jelenlegi adatokból nem tudott érdemi információt adni a táborszervezési szakértő, de érdekességként megjegyezte, hogy a tavaly is nagyon népszerű sporttáborok előretörése várható az idei évben. A téma általános közkedveltsége mellett ennek másik oka a nyári időszakban megrendezett két nagy sportesemény, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az Olimpia, valamint az ezeket megelőző, ezeket előkészítő sportversenyek vonzó hatása.

A táborválasztást megkönnyítendő a táborkereső portálon ingyenesen letölthető egy gyermektábor-kisokos szülőknek, amiben egy mini e-bookba összegyűjtötték azon kérdésekre a válaszokat, hogy miként válasszunk tábort a gyermekünknek, mik legyenek a legfőbb szempontok, sőt a kisokosban található egy lista arról, hogy mit csomagoljunk el mindenképpen csemeténknek a táborozáshoz.

(Forrás: hellovidek.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details