2024. április 26., péntek - Ervin

Archívum

11 dolog, amit a sikeres emberek biztosan csinálnak a hétvégén

2020-01-31 1398

Mik a terveid a hétvégére? Az, hogyan töltöd a hétvégéd sokat elárul arról, hogy mennyire vagy sikeres az életben. Pontosabban szólva nem is az a legfontosabb, hogy mit csinálsz...

Nem leszel kevésbé sikeresebb a munkádban azért, mert inkább pihensz a hétvégén vagy mert épp állandó kalandokat keresel. A különbség a sikeres és a sikertelen emberek hétvégéje között inkább fejben dől el.

 1. Előre terveznek

Nem kell a hétvége minden egyes percét megtervezni. Pont ez a jó a hétvégében. Egy általános terv azonban nem árt, még akkor sem, ha csak pihenni terveztél. Ezzel elkerülheted, hogy felesleges dolgokkal pazarold el az időd.

2. Időt szánnak a családra, barátokra

Ha már hétköznap úgyis kevesebb idő jut a barátokra, családra, a sikeres emberek ezt az időt a hétvégén mindenképpen próbálják bepótolni.

3. Nem hagyják, hogy a technológia elcsábítsa őket

Telefont eldobni, Facebookon, Instagramot stb bezárni. Ez bizony hozzátartozik a sikeres emberek hétvégéihez, ahogyan az is, hogy a kollégák tudtára adják, hogy hétvégén munka kérdésekben elérhetetlenek. Ezenkívül bár jól eső érzés a Netflixet nézni, de nem teheti ki ez a program a teljes hétvégénket.

4. Szórakoznak

Akár egyedül, akár barátokkal mindenképpen csinálj te is valami olyan dolgot, amely tényleg örömöt okoz számodra és feltölt energiával. A hétvégén minden idő a tiéd, így használd is ki minden percét. Ha pedig inkább a kanapén feküdnél akkor csináld azt, de biztos, hogy erre vágysz?

5. Nem alusszák át a hétvégét

Lehet,hogy péntek este kicsit többet ittál a kelleténél és pihenned kell, lehet, hogy kimerültél a heti munka miatt és feltöltődnél, ami miatt a hétvégén tovább alszol a kelleténél. Ez teljesen felborítja az alvási szokásaid, amely nem egészséges sem a munkád sem a magánéleted szempontjából. Ha fáradt vagy csinálj valami egyszerűbb elfoglaltságot, pihentető dolgot, de ne aludd át az egész hétvégét.

6. Nem költik el minden pénzüket

Ha a hétvégén elköltesz minden pénzt, amit a héten megkerestél, akkor nem igazán fogod tudni tervezni a jövődet. Próbáld meg nem túlköltekezni magad. Rengeteg ingyenes rendezvényen is részt vehetsz vagy pedig választhatsz kedvezőbb programokat a barátaiddal, családoddal.

7. Átgondolják az életüket

A hétköznapok során ritkán találsz időt arra, hogy átgondold az életed és megvizsgáld merre is tartasz. Erre viszont a hétvége tökéletes időpont lehet.

8. Nem gondolnak a munkára

Az még megeshet, hogy péntek este a hétfői munkanapra és a jövő hétre gondolsz, de hétvégén teljes egészében ki kell zárnod a munkát az életedből. A munkamániások előbb utóbb beleőrülnek a dolgokba, így ügyelj arra, hogy a hétvége ne arról szóljon, hogy mi lesz a munkahelyen hétfőtől.

9. Lustálkodnak, de csak amíg jól esik

A lustálkodás fontos, de vigyázz, hogy ne tölts el vele több időt, mint amennyit szerinted normális. Ha a saját lustaságod következtében unatkozol vagy netán ideges leszel, hogy nem csinálsz semmit, akkor változtatnod kell, mert ez nagyban befolyásolhatja a mentális hozzáállásod.

10. Pihennek

Vannak, akik lustálkodnak, vannak pedig, akiknek a hétvégéjük is annyira be van már táblázva, hogy mindenre jut idő, csak pihenésre nem. Ahhoz, hogy sikeres lehess a munkádban, ki kell használnod a hétvégét arra, hogy ismételten feltöltődhess energiával. Ha soha nem tudsz pihenni, nem lesz erőd rendesen elvégezni a munkád.

11. Megtervezik a következő hetet

A vasárnap este ideális időpont arra, hogy megtervezzük az előttünk álló hét feladatait, megírjuk a teendőink listáját és felkészüljünk egy újabb sikeres hétre. A sikertelen emberek mindezt nem csinálják, így ha csak párat beépítesz a fentiek közül az életedbe, már pozitív változásokat érhetsz el és egy újabb lépéssel közelebb kerülsz a sikeresebb élethez. 

(Forrás: lifeadvisor.blog.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details