2024. április 27., szombat - Zita

Archívum

Hazai szállodai fejlesztések a müncheni EXPO REAL-on

2019-09-10 356

puskasepitBelvárosi, dél-budai, kapuvári és szegedi szállodai beruházások is bemutatkoznak a Puskás Aréna és a Liget Projekt mellett a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on. A magyarországi fejlesztéseket bemutató Budapest-stand szervezője Budapest Főváros Önkormányzata,...

...a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged fejlesztései is ott lesznek a vásáron.

A müncheni EXPO REAL a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, ahol 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40.000 döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között – adták hírül a magyar stand szervezői.

Budapest, az okosváros

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze a bemutatkozással kapcsolatban elmondta, hogy a rekordokat döntő turizmus ellenére is élhető a magyar főváros a nyugat-európai nagyvárosokkal összehasonlítva.

Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciója is az otthonosság és a fenntarthatóság mentén való okosvárossá alakulást célozta meg, aminek fontos eszközei a technológiai fejlesztéseken túl, a közterületek tervezetten gyalogosbaráttá formálása és városi ligetek létrehozása.

A magyar főváros egyre előkelőbb helyre kerül az Economist Intelligence Unit élhetőségi rangsorában. Évről évre nő a bemutatott fővárosi fejlesztések összértéke, a tavalyi, 2 milliárd eurós befektetés 90 százaléka Budapestre érkezett, a befektetési volumen az első fél évben elérte a 462 millió eurót, 24 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest.

Puskás Aréna: Közép-Európa legnagyobbja

Tóth Csaba, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) beruházási főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy olyan fejlesztések zajlanak Budapesten, amelyek a főváros arculatát alapvetően határozzák meg. Példaként a 2019 végére elkészülő új Puskás Arénát említette, amely Közép-Európa legkorszerűbb, legnagyobb befogadóképességű élményarénája lesz, a labdarúgó-mérkőzéseket 67 ezren, a koncerteket 78 ezren élvezhetik majd.

puskasar
Épül a Puskás Aréna

Emlékeztetett arra is, hogy új híd épül a fővárosban, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Budapest déli részén. A kétszer 3 sávos új Duna-híd nemzetközi, meghívásos tervpályázatára 17 magyar és külföldi tervezőiroda jelentkezett, ami jól példázza, hogy a beruházásokért folyó globális versenyben hazánk egyre jelentősebb szereplővé lép elő.

A fővárosi beruházások húzóprojektje a Liget Budapest Projekt. A megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Gyorgyevics Benedek azt hangsúlyozta, hogy bár az Európában is páratlan, 1 milliárd eurós állami mágnesberuházás iránt mindig is nagy volt az érdeklődés, ezt idén fokozza, hogy a projektek egy része már elkészült, vagy megvalósítási fázisba került.

zenehaza
A Magyar Zene Háza a Városligetben

A Liget Budapest projekt összes új intézménye megnyílik 2023-ig és elkészül a megnövelt és megújított zöldfelületű park is. Várhatóan 2022-re valamennyi új épület állni fog. A Városligetnek éves szinten 4-4,5 millió látogatója van, ami a beruházás következtében 6,5-7 millióra emelkedhet.

Projektek Zalacsánytól Szegedig

Az EXPO REAL-on a HIPA is több projektet ajánl a külföldi befektetők figyelmébe, köztük a Hévízi-tó és a Balaton szomszédságában elhelyezkedő Zalacsányban megvalósított golfkomplexumhoz tartozó 5*-os wellness hotelt, valamint egy sárvári négycsillagos wellness szállót.

Szegedről a világszínvonalú ELI-ALPS Kutatóközpont és az Új Tudományos és Innovációs Park, valamint a közvetlen szomszédságukban épülő 40.000 m2-es vegyes fejlesztés egy 3 csillagos 100 szobás üzleti hotellel, irodákkal és szabadidő parkkal mutatkozik be.

Ugyancsak a HIPA ismerteti a Health Park Kapuvár projektet, a két hotelből és 50 apartmanból álló gyógyászati központot, valamint a Győr második városközpontjának szánt 22.000 m2-es Arrabonakomplex (iroda, vendéglátó és lakóingatlan) fejlesztési projektet.

graf
Health Park Kapuvár

A piac meghatározó ingatlanfejlesztői a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseiket prezentálják. Az Infogroup a kapuit 2020-ban megnyitó dél-budai Hotel Genius fejlesztését tárja a közönség elé.

genius
Hotel Genius

A Horizon Development projektje a LuxuryLifestyle Hotel (2022), egy 1873-ban épült Hold utcai műemléki épület autentikus felújításával megvalósuló 9.000 m2 alapterületű exkluzív budapesti hotelfejlesztés, valamint egy spanyolországi luxus villapark Marbellában (2023).

luxuryy
A Luxury Lifestyle Hotel látványterve

A WING a Petőfi híd pesti hídfőjénél épülő 217 szobás BB Hotelt mutatja be a vásáron.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details