2024. május 3., péntek - Tímea

Archívum

Átadták az Év Menedzsere 2017 díjakat

2018-02-19 1439

menedzserdijA Menedzserek Országos Szövetsége február 17-én, immár XXIV. alkalommal rendezte meg hagyományos Menedzser Bál és Díjátadó Gáláját a Corinthia Hotel Budapest báltermében. Idén három kategóriában díjazták a legtehetségesebbeket: Az Év Menedzsere Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója lett, Dr. Kepecs Gábor, az Aegon Csoport Igazgatóságának tagja...

...közép- és kelet-európai régióigazgató Életműdíjat kapott, Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója a Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs Különdíját vehette át.

A pályázaton ajánlás vagy direkt jelentkezés útján azok a magyar vállalatvezetők vehettek részt, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk irányításában és sikereiben. Előnyt élveztek azok a pályázók, akik 2017-ben vállalatukkal kimagasló eredményeket értek el. Ajánlásokat a Menedzserszövetség által felkért kamarák (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, AmCham, Brit Kereskedelmi Kamara, Joint Venture Szövetség, MGYOSZ, FIVOSZ) tettek idén is. A három jelöltet mindegyik kategóriában a Prof. Dr. Bod Péter Ákos elnökletével működő Jelölő Bizottság tagjai Fekete István, Szentkuti Gabriella, Jaksity György és Mosonyi György választották ki, végül a díjazottakról a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással döntött.

„A Menedzserszövetség egy megkerülhetetlen találkozási pont a hazai vállalatvezetők körében, amely lehetőséget teremt a tapasztalatok megosztására, hozzájárul sikerességükhöz, személyes fejlődésükhöz, életcéljaik eléréséhez, valamint társadalmi szerepük kiteljesítéséhez egyaránt. A ma átadott díjak rangját pedig az adja, hogy a szakmaiságot helyezik a középpontba és pozitív vezetői mintát mutatnak, segítve ezzel a modern, európai vezetési kultúra kialakítását ”

- mondta el Szirmák Botond, a Menedzserszövetség elnöke, a  Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Év Menedzsere 2017 - Lajkó Ferenc a Waberer’s vezérigazgatója

A győri Széchenyi István Egyetem közlekedésmérnöki, majd gazdasági mérnöki szakán diplomázott. Karrierjét 1997-ben kezdte a Hungarocamion Rt.-nél asszisztensként. Később dolgozott a Volán Camion-nál és a Volán Tefu Zrt.-nél üzletkötőként, ahol a két cég összeolvadásában segédkezett. 2004-ben csatlakozott a Waberer’s International Zrt.-hez, mint Benelux régióvezető. 2006-tól Angol-Benelux Profit Center Igazgató, 2007-től Fuvarozási Igazgató, majd Fuvarozási vezérigazgató helyettes. 2008-tól a krízis-menedzsment tagja. 2010-ben a Nemzetközi Fuvarozási üzletág reorganizációjában vesz részt. 2012-től Fuvarozási és Szállítmányozási Vezérigazgató helyettes, 2016-tól pedig a cég Vezérigazgatója. 2017-ben vezetése alatt jut tőzsdére a vállalat.

lajkoferenc

Év Menedzsere Életműdíj 2017 - Dr. Kepecs Gábor az Aegon Csoport Igazgatóságának tagja, közép- és kelet-európai régióigazgató

1978-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervmatematika szakán. 1982-90 között az Egyetem Statisztikai tanszékén volt részmunkaidős oktató. 1987-ben került az Állami Biztosítóhoz befektetési vezetőként, és tagja lett annak a csapatnak, mely előkészítette a magyar tőzsde létrehozását. A Tőzsde létrejöttét követően 3 évig a Tőzsdetanács tagjaként dolgozott.

1990-ben lett az Állami Biztosító vezérigazgatója. A vállalat 1992-es privatizációját követően 25 éven át dolgozott az Aegon-nál, az első 10 évben a magyar vállalat vezérigazgatójaként, majd 2004-ben megbízták azzal, hogy az Aegon kelet-közép-európai régióját hozza létre zöldmezős operációként. 2008-ban az Aegon Management Board tagjává választották, amelyet idei nyugdíjazásáig betöltött.

kepecs

2017-es nyugdíjazását követően is megtartotta Felügyelőbizottsági elnöki pozícióját az Aegon magyarországi és törökországi vállalatában. 2012 óta az Aegon NL igazgatósági tagja is, amelyet szintén folytat a következő években.

1998-ban a Tőzsdetanács felkérésére ismét csatlakozott a Tőzsdetanács Igazgatóságához, amelyben a Tőzsde privatizációjáig dolgozott. Ugyanebben az időszakban 2 évig betöltötte az 50 legjelentősebb Magyarországon működő multinacionális cég képviseletének vezetését, amely folyamatos konzultációt folytatott a kormányzattal a vállalatokat érintő legfontosabb szabályozásokban és gazdaságpolitikai kérdésekben. 1990-2005 között a Magyar Biztosítók Szövetségében elnökségi tagként, majd elnökként tevékenykedett.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs Különdíja 2017 - Pesti Tímea a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója

Pesti Tímea 2011-ben csatlakozott a LeasePlan Hungária Zrt. csapatához kereskedelmi igazgatóként. 2017 áprilisa óta tölti be a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatói pozícióját. Az ezt megelőző 6 évben a vállalat kereskedelmi igazgatójaként jelentős szerepet töltött be a nemzetközi vállalatcsoport hazai sikereiben. Irányítása alatt 2016-ban és 2017-ben a LeasePlan - sikeres kereskedelmi stratégiájának köszönhetően - 11%-os volumennövekedést ért el.

Vezérigazgatóként célul tűzte ki az iparági vezető szerep elérését az e-mobilitás területén, és az elektromos autók magyarországi penetrációjának nagyobb ütemű növelését. A Magyar Lízingszövetség Flotta Bizottságának delegáltjaként részt vett az NGM elektromos autók vásárlását ösztönző támogató rendszerének kidolgozásában is.

pestitimea

A szakember autóiparági tevékenysége előtt a stockholmi tőzsdén jegyzett, svéd piacvezető HL Display Hungary-t egy évtizeden keresztül irányította ügyvezető igazgatóként, illetve a skandináv vállalatcsoport közép-kelet európai régiójáért volt felelős. Ezzel párhuzamosan az amerikai központú POPAI (Point of Purchase Advertising International) magyarországi alapítója, alelnöke lett. 2007-2009 között a szervezet magyarországi elnöke volt.

Ezt megelőzően a világ egyik vezető gyógyszervállalatánál, a Novartis Hungáriánál kereskedelmi igazgatóként tevékenykedett.

A Díjátadó Gála háziasszonya Bombera Krisztina volt, az eseményen fellépett Jaksity Kata és zenekara, valamint Léber Barbara bemutatta a 2018-as esküvői kapszula-kollekcióját. A gálán a jótékonysági tombolasorsolás kedvezményezettje a Csodalámpa Alapítvány volt. A gálavacsorát és az ünnepélyes díjátadót követően a bálteremben a Super Troupers csapata és DJ Radnai gondoskodott a jó hangulatról.

jaksity

A Foyer területén pedig az Oti Voice & Bass duó kellemes jazz dallamai mellett Volkswagen elektromos koktélgyöngy bár, Schlumberger pezsgőbár, Chivas Regal whisky bár, Panyolai pálinka kóstoló, kanári-szigeteki különlegességek kóstolója, kézműves csokoládé kóstoló és Nespresso kávébár kényeztette hajnalig a  230 fős vendégsereget.

bal

A XXIV. Menedzserbál és Díjátadó Gála főtámogatója a Volkswagen, kiemelt támogatója az Aegon Biztosító. További támogatók és együttműködő partnerek: Neckermann, Spanyol Idegenforgalmi Hivatal, Iron Mountain, Telenor, Quatar Airways, Royal Diamonds, Schwarzkopf Professional, Bobbi Brown, Jo Malone London, La Mer, Heinemann Testvérek, Pernod-Ricard-Hungary.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details