2024. április 30., kedd - Katalin, Kitti

Archívum

I. Országos „IGAZMONDÓ” FAGYI VERSENY, 2016. június 11.

2016-05-25 1283

fagyi eperIdén első ízben kerül megrendezésre az I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny a Sisi Alapítvány szervezésében. A verseny különlegessége, hogy 4 – 14 éves közötti gyermekek bírálják el a versenybe nevezett fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja!

A zsűri összetétele, 12 fő gyermek, akik közül 6 fő ismert ember gyermeke, valamint 6 fő a „Gasztronómia” című országosan meghirdetett rajzpályázat nyertesei, illetve több fő a szakmában elismert személy.

Tehát a fagyi versenyt megelőzi egy ORSZÁGOSAN meghirdetett gyermekrajzpályázat, mely indulók közül választja ki az Alapítvány a 6 fő civil gyermeket zsűritagnak.

A rajzpályázat postán való feladásának határideje, május 28. (szombat)

A fagyi versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók, valamint alapanyaggyártók, és forgalmazók nevezhetnek országszerte. És a mi versenyünk megnyitja az utat a hobbi cukrászok (házi asszonyok, család anyák, lányok stb.) előtt is, így az Ő jelentkezésüket is várjuk!

A kiállítók jelentkezését is várjuk, hiszen ezen a rendezvényen a cukrászat minden ága megmutathatja magát a kezdő, és rutinos háziasszonyoknak, érdeklődő fiataloknak, valamint a szakmának az újdonságaikat.

A több fős szakmai zsűriben már, a magyar gasztronómiai élet egyik legnagyobb ikonjának, Gundel Károlynak unokája, Gundel Jánost, és az Ő unokáját pedig, a 14 éves Tamást a gyerek-zsűriben köszönthetjük.

Szervezés alatt van a Szamos Dinasztia képviselője, a Balaton fagyija idei nyertese, Pálfi Attila, és az "ÉV FAGYLALTJA" idei nyertese.

A gyerek-zsűriben fog pontozni, Fésűs Nelly, Csenge lánya, és Éliás Gyula jr. kisfia, Tomi. Felkérés alatt van Mérei Katalin kisfia, Ganxta Zolee kislánya, és Czutor Zoltán kisfia is.

Szervezés alatt van, Nemes Jeles László, Oscar-díjas filmrendező, és Freddie, az Eurovíziós Dalfesztivál 19. helyezett énekese.

A Sisi Alapítvány célul tűzte ki, hogy rendezvényein olyan ismert, és elismert személyek kapjanak meghívást, akikre a gyermekek, és a társadalom méltán büszke, és példakép lehet kitartásból, céltudatosságból, elérni akarásból.

A RENDEZVÉNY CÉLJA         

Azon túl, hogy népszerűsítsük a klasszikus és hagyományos jó minőségű magyar kézműves fagylaltot, célunk még, hogy gyermekeinket megtanítsuk, és felvilágosítsuk az igaz szépen, gusztán, és csábítóan kinéző, ámbár rossz minőségű, egészségtelen jeges édesség (ALBÁN fagyi) fogyasztásának veszélyeire.

JÓTÉKONYSÁG

A fagylaltok zsűrizése után, a készítők által hozott, a zsűrizésből megmaradt fagylaltokat az odalátogató gyermekek fogyaszthatják el.

KIÁLLÍTÓK

A cukrászat minden ágából képviseltetik magukat, a sütőipari eszközökön, cukrászati csomagolóanyagokon túl, a bonbon formák dekorációs kellékeken át, és mutathatják be Cégüket, és termékeiket, szolgáltatásaikat interaktív módon a nagyközönség előtt.

PROGRAM                                                                                                                                             

A rendezvényt 10 órakor nyitjuk meg. A Sisi Alapítvány kuratóriumi elnökének, és az I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny zsűri elnökének köszöntője után, a 12 fős gyermek, és a szakmai zsűri megkezdi az értékelést. A kóstolgatás alatt halk zene szól, s közben a kiállítói standokat lehet látogatni, és érdeklődni, vásárolni.


Valamint a Sisi Alapítvány által kiírt „Gasztronómia” című rajzpályázat nyertes munkáit tekinthetik meg a kiállítói folyosón, mely művek a zsűriben lévő gyermekek alkotásai, illetve a további díjazott munkákat láthatják.


A zsűri értékelése alatt a helyi Ju és Zsu Társulat szórakoztatja a tisztelt vendégeket, egy operett-musical blokkal.


A támogató cégeknek, kiállítóknak, részt vevő versenyzőknek, és persze a zsűri tagoknak egy különleges vendéglátással készülünk, ami még manapság is kuriózum, hiszen vegyszermentes környezetben nevelt, különféle húsokból lesznek elkészítve, és kínálva az étkek, mint pl. pörkölt, sültes tál, és más finomságok, melyből kedvükre csemegézhetnek.


Az felfrissülésünkről a Pannónia Ásványvíz Kft. különféle termékei fognak gondoskodni.


A rendezvény lehetőséget kínál baráti beszélgetésekre, ezzel együtt személyes kapcsolatépítésre, mind magánszemélyként, mind cégként, mellyel tovább növelheti ismeretségét még szélesebb körben.


15:30 óra
kor kerül sor az ünnepélyes díjátadóra, ahol a gyermekek, és a zsűri elnöke adja át a nyertes versenyzőnek az I. Országos „Igazmondó” Fagyija címért járó serleget, és oklevelet, valamint a Támogatói „ ………" (cég) Fagylaltja Nívódíj” is gazdára talál. És ekkor kerülnek átadásra a különdíjasok is, amennyiben a versenyzők különleges ötleteikkel, és ízekkel kápráztatják el a zsűrit.


A nap műsorvezető Házigazdája
Nagy Seby színész


Időpont:
2016. június 11. (szombat) 10 órától – kb. 17 óráig
Helyszín: Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központ (2344 Dömsöd, Béke tér 2.)
Rendező:  Sisi Alapítvány
Információ: igazmondofagyi.wordpress.com

Mindkét pályázattal, valamint támogatási-, és kiállítói lehetőséggel kapcsolatban a következő elérhetőségeken kaphatnak felvilágosítást: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és/vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve a 06 70 332 8852-es telefonszámon.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show, 2024. május 3-5.

Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show, 2024. május 3-5.

More details
Óbuda napja, 2024. május 3-5.

Óbuda napja, 2024. május 3-5.

More details
Eleven Tavasz, 2024. május 3-4

Eleven Tavasz, 2024. május 3-4

More details
Szabihíd piknik, 2024. május 3-5.

Szabihíd piknik, 2024. május 3-5.

More details
Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

More details
Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

Palacsintamajális és Grillparádé, 2024. május 1.

More details
Tour de Balaton, 2024. május 25.

Tour de Balaton, 2024. május 25.

More details
Mamma mia táncshow, 2024. május 4.

Mamma mia táncshow, 2024. május 4.

More details
Fürdőtörténeti séta Hévízen

Fürdőtörténeti séta Hévízen

More details