2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Archívum

Rekordok a ProWein 2016 szakvásáron

2016-03-25 730

Töretlen a ProWein szakvásár sikertörténete. 2016. március 13-15. között még az eddiginél is több, szerte a világból érkezett látogató és kiállító jött Düsseldorfba a borok és szeszes italok vezető nemzetközi seregszemléjére. Több mint 55.000 szakmai látogató tájékozódott és rendelt a 6200 kiállító standjain, valamint élt a kísérő rendezvények gazdag kínálatával.

Ma már a látogatók fele Németországon kívülről érkezik Düsseldorfba. A „ProWein goes city” immáron tizedik alkalommal várta a borkedvelőket számos, a borhoz kapcsolódó rendezvényre Düsseldorfban.

A teljes világpiaci kínálat bemutatkozott Düsseldorfban

A ProWein méretét és kínálatának sokféleségét tekintve egyedülálló a világon. Nincs még egy olyan rendezvény, amely ilyen széles és ennyire nemzetközi kínálatot vonultatna fel. Az idei ProWein szakvásárra a világ összes rangos bortermő vidéke összegyűlt Düsseldorfban, közöttük számos európai és tengerentúli piacvezetővel.
A legnagyobb kiállító nemzetek közé tartozott idén Olaszország (1500 kiállítóval), Franciaország (1300 kiállítóval), Németország (1000 kiállítóval), Spanyolország (550 kiállítóval), Ausztria (320 kiállítóval), Portugália (300 kiállítóval) és a tengerentúl (600 kiállítóval). A seregszemlén összesen 59 ország kiállítói vettek részt.

Ez a lenyűgöző kínálat több mint 55.000 szakmai látogatót vonzott szerte a világból Düsseldorfba. Ez hat százalékos növekedést jelent az előző évhez képest (2015-ben 52.000 szakmai látogató érkezett 123 országból). A ProWein egyre inkább világméretű csúcsrendezvény lett: idén 126 országból érkeztek a látogatók. Minden második látogató Németországon kívüli. A legnagyobb növekedést Európán kívül a tengerentúli és ezen belül mindenekelőtt az ázsiai látogatók mutatták. Összességében töretlen az a tendencia, hogy a ProWein elsősorban a beszerzési döntésekért felelős vezetőket vonzza: a látogatók több mint 70 százaléka csúcs- vagy középvezető. Kedvezően értékelték a szakvásár sikerét is: minden második látogató visszaigazolta, hogy új beszállítókra talált, kétharmaduk pedig a piaci változásokra és újdonságokra vonatkozó hasznos információkkal térhetett haza.

A látogatók közel 96 százaléka teljes mértékben elérte a vásárlátogatáshoz kötött céljait. „A számok egyértelműen mutatják, hogy ágazatunkban a ProWein a legfontosabb üzletkötési platform a világon. A vásári megjelenésre elkülönített költségvetéseket itt költik el. Emellett a nagy és tekintélyes borászatok számára is már egyértelműen kihagyhatatlan a ProWein” – foglalta össze a ProWein 2016 eredményeit Hans Werner Reinhard, a Messe Düsseldorf ügyvezetője.

Magyar részvétel a ProWein-on

Az idei ProWein-on közel 40 magyar borászat vett részt. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett közösségi standon 22 magyar bortermelő állított ki. Egyéni standon vett részt a Tokaj Kereskedőház, Dúzsi Tamás Pincészete és a Happy Hungarian Wine, ahol 25 fiatal magyar borász borait kínálták a nemzetközi szakmai közönségnek. Több pincészet pedig kereskedőiken keresztül vett részt az idei ProWein-on.

Idén már másodszor szervezte meg a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a magyar kóstoló zónát, ahol naponta többször sztár sommelier-ek mutatták be azokat a borokat, amelyek a Magyar Borkiválóság programban kiemelkedően szerepeltek.

Sikeres magyar borest Markus del Monego sommelier világbajnokkal

Idén a „ProWein goes city” programban is részt vettek a magyar borok: egy düsseldorfi borbárban Markus del Monego sommelier világbajnok prezentálásában mintegy 100 résztvevő ismerhette meg a magyar borok sokszínűségét.

Kiállítói vélemények

Siobhan Thompson, a WOSA (Wines of South Africa) ügyvezetője is igazolta ezt a véleményt: „A ProWein a legfontosabb szakvásár a dél-afrikai termelőinknek – mindenekelőtt a seregszemle világméretű hordereje miatt. A ProWein lehetőséget biztosít arra, hogy felvegyük a kapcsolatot az összes fontos partnerrel szerte a világból. Ezt idén is megerősíthetjük.”

Hasonlóan nyilatkozott Monika Reule, a SWI Német Borintézet ügyvezetője: „A német kiállítók szemszögéből az idei ProWein nagyon sikeresnek bizonyult. A szakvásár ismét bizonyította, hogy ez a világ vezető borászati szakvására. Legfőképpen a hazai és nemzetközi szakmai látogatók színvonalát dicsérték.”

Rendezvénykínálat

A ProWein szakvásárt idén is a kísérő rendezvények változatos sora színesítette. Több mint 300 rendezvényt kínáltak közvetlenül a kiállítói standokon vagy a központi ProWein Fórum keretében. Ezen kívül újabb kóstolási lehetőségekkel is élhettek a látogatók – például a Champagne Lounge keretében vagy a MUNDUS VINI válogatásában.

A második alkalommal rendezett "same but different" különbemutató ismét új és rendhagyó lehetőségeket nyújtott a borkészítés, ill. a bormarketing területén.

A FIZZZ Lounge keretében könnyű, de mégis intenzív ízvilágú shim koktélokat, a legújabb trendet jelentő italokat kevertek. A látogatók erre is kitűnő értékelést adtak és rendkívül elégedetten nyilatkoztak a ProWein kínálatáról.

ProWein goes city

A vásárkapuk esti zárása után a düsseldorfi és környékbeli borbarátok is kiteljesedhettek. A ProWein goes city program 10 éves fennállását ünnepelte és számos izgalmas rendezvénnyel csalogatta az érdeklődőket. A bormenütől a főzőtanfolyamon és palack-partikon át a művészeti kiállításokig minden borkedvelő megtalálta itt a számítását.

ProWein a világban

Közvetlenül a düsseldorfi ProWein szakvásárt követően mutatkozik be 2016. április 12-15. között a ProWein Asia Szingapúrban. Az immáron negyedik sanghaji ProWine China 2016. szakvásárt november 7-9. között rendezik. A következő düsseldorfi ProWein 2017. március 19-21. között várja a látogatókat. Emellett pedig a 2018-as ProWein időpontját is kitűzték már: 2018. március 18-20. között rendezik Düsseldorfban.


(Forrás: BD Expo)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details
HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

More details