2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Európai Kereskedelem Napja: plázaüzemeltetőt díjaztak

2015-11-16 739

corvinAz EuroCommerce által 2005-ben hagyományteremtő szándékkal útjára indított Európai Kereskedelem Napja idén november 5-én ismét megrendezésre került. A rendezvényen az elmúlt években már megszokott módon a kereskedelemben kiemelkedő munkát végző személyek jelölésével és díjazásával 2015-ben is elismerték a szakma kiválóságait.

Köztük szerepelt Kertai Zsolt, a Klépierre fejlesztési, majd ügyvezető igazgatója, aki a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének jelölésével nyerte el a Klauzál Gábor oklevelet.

A díjazás hátterében komoly szakmai előzmények húzódnak meg, Kertai ugyanis  a Klépierre zászlóshajójának számító Corvin Plaza fejlesztési majd ügyvezető igazgatójaként az első olyan bevásárlóközpont-fejlesztésben vett részt Magyarországon, amely funkcióját és szolgáltatáskínálatát tekintve abszolút mértékig a fogyasztói igények széles körű kiszolgálást célozta.

Kertai Zsolt szerint a Klépierre sikere nemcsak az üzletközpontok vásárlócentrikus, fogyasztóbarát kialakításán múlik. „A  bérlőkkel való kapcsolat is nagyon fontos, hiszen a bevásárlóközpont és a bérlők közös érdeke a siker, a vásárlók elérése és hatékony kiszolgálása. Ezért nemcsak a vásárlók, hanem a bérlőink kényelmét is szolgálják azok az üzemeltetési újítások, mint például az élet- és vagyonbiztonság megóvását célzó RISK-menedzsment, vagy az energiafelhasználás csökkentésére szolgáló energetikai audit.”

Utóbbi az épületek energiafelhasználásának optimalizálását célozta, és jelentősen csökkent a közüzemi felhasználás cégcsoport szinten, különös tekintettel az áramfelhasználásra. Ez természetesen az üzletek számára is hatékonyabb, kiszámíthatóbb működést eredményez. De jelentős szempont a bevásárlóközpont üzemeltetése során tanúsított felelős vállalati magatartás is, mely a környezettudatos működést és a társadalmi felelősségvállalást foglalja magába. Ezért a szelektív hulladékgyűjtést idővel a Klépierre üzemeltetésében lévő összes házra szeretnék kiterjeszteni, bevonva ebbe a bérlőket is. A megbízható partnerségre törekedve a bevásárlóközpont szerződéses partnereinek kiválasztása során külön szempont az ISO-minősítés megléte, jelenleg a beszállítók több mint 80%-a rendelkezik ISO-certifikációval.

Corvin Plaza - Budapest - Együttműködő partnerünk a Klépierre SA

„A kezdeti nehézségeket követően mára már a Corvin Plaza kiadottsága megközelíti a 100%-ot. Emellett jelentős növekedési fázisban van a ház, amely nemcsak a kereskedelemben egyébként mutatkozó élénkülésnek tudható be, hanem a bérlői mix folyamatos minőségi frissítésének is” – árulta el a szakember.

Az üzemeltető cégcsoport portfóliójában a korábbi évekhez képest 2015-ben szignifikánsan csökkent a kiadatlanság, valamint bővült a nemzetközi bérlői portfólió. Törekvésük, hogy a közeljövőben a vidéki lakossághoz is eljuttassák a Budapesten már népszerű kereskedelmi márkákat. A vállalat sikerességét mutatja, hogy évről évre nő a cégcsoport profitabilitása, ugyanakkor az eredmények mögött a folyamatos szervezeti megújulást és a hatékonyabb működést célzó tevékenység zajlik – melyet a most elnyert díjjal a szakma is elismert.

Az Európai Kereskedelem Napja

Az Európai Kereskedelem Napja rendezvény fő üzenete, hogy a kereskedelmet – mint az egyik legnagyobb GDP-előállító, a legnagyobb áfabefizető és a legtöbb munkavállalót foglalkoztató ágazatot – fókuszba állítsa. Az Európai Unió országaiban a kereskedelemben dolgozók száma meghaladja a 30 millió főt, a teljes európai GDP 11%-át a kereskedelmi szektor adja, Magyarországon pedig 530 ezren dolgoznak az ágazatban, amely 8 000 milliárd forintnál nagyobb kiskereskedelmi forgalmat realizál. A Klépierre-nél országos szinten – a bérlői alkalmazottait is figyelembe véve – bevásárlóközpontjai révén több mint 5000 ember jut munkalehetőséghez, tudta meg az OGH hírügynökség.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details