2023. szeptember 23., szombat - Tekla

Archívum

WORLD TRAVEL MARKET, LONDON 2015. NOVEMBER 2-5.

2015-11-04 803

Kapcsolódó képA Magyar Turizmus Zrt. idén is látványos standdal vesz részt a turisztikai szakma vezető rendezvényén, a World Travel Market (WTM) vásáron Londonban. A vonzó látványelemekkel gazdagított kiállítási téren Magyarország díjnyertes imázsfilmjével, valamint az egész országot felölelő turisztikai kínálattal, számos társkiállítóval ismerkedhet a nemzetközi szakma.

A magyar turizmusirányítás idén is a legmagasabb szinten képviselteti magát: dr. Ruszinkó Ádám az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettes folytat tárgyalásokat a nemzetközi turisztikai szakma döntéshozóival. A november 1-jén indult 10. BWI kampánynak is kiemelt célpiaca az Egyesült Királyság, amely az idén regisztrált 25%-os vendégforgalom-bővülésnek köszönhetően hazánk második legfontosabb turisztikai küldőpiaca lett. Az új járatnyitásoknak és kapacitásbővítéseknek köszönhetően további forgalomnövekedés várható, az MT Zrt. pedig Írországra is kiterjeszti tevékenységét.

A világ vezető turisztikai szakmai rendezvénye idén 36. alkalommal, ezúttal november 2. és 5. között zajlik a londoni ExCeL rendezvényközpontban. A 186 ország mintegy 5000 kiállítóját felvonultató seregszemle a világ minden tájáról érkező több mint 50 ezer szakember – döntéshozók, turisztikai szervezetek, szolgáltatók, a turisztikai média, valamint a szakoktatás képviselői – találkozóhelye. A tavalyi WTM eredményeként 2,5 milliárd font értékű új üzlet jött létre.

Magyarország turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. mellett 18 magyar társkiállító (szállodák, utazási irodák, programgazdák és szakmai szervezetek) képviseli a négynapos londoni eseményen. A magyar nemzeti stand ismét a megszokott letisztult, elegáns arculattal büszkélkedhet: a víz motívumát megjelenítő, domináns kék látványelemek mellett, jellegzetes magyarországi látványosságokat ábrázoló világító fotók teszik még vonzóbbá. Az arculati elemek részei a Think Hungary – More than expected című imázsfilm meghatározó képkockái is. A többszörösen díjazott imázsfilm legutóbb a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legjobb európai spot díját nyerte el.

Magyarország nagyszabású turisztikai megjelenésének alkalmából a WTM-en részt vesznek a magyar turizmusirányítás vezetői: dr. Ruszinkó Ádám az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettes, valamint Mező Ildikó, az MT Zrt. londoni képviseletének vezetője, akik nemzetközi marketing- és médiaügynökségekkel, utazásszervezőkkel, légitársaságokkal és más szakmai partnerekkel folytatnak tárgyalásokat stratégiai marketing- és média-együttműködésekről. A tárgyalópartnerek között olyan neves cégek és szervezetek is találhatók, mint a Kouni Grop, a Lastminute.com, az Isramworld, a Thomas Cook, a Tripadvisor, a Lonely Planet, az FT, a CNN, a Telegraph, a British Airways, a Jet2.com, a Wizz Air továbbá európai és tengerentúli turisztikai szervezetek és szövetségek, többek között a Czech Tourism, vagy az ASTA az Amerikai Utazási Irodák Szövetsége. Dr. Ruszinkó Ádám itt találkozik és folytat tárgyalást az orosz turisztikai marketingszervezet csúcsvezetőjével, Szafonov Oleg Petroviccsal, a Magyarországra irányuló orosz beutazó turizmus élénkítésének lehetőségeiről. A standot felkeresi Szabadhegy Péter Magyarország londoni nagykövete is.

A magyar nemzeti standon hivatalos fogadást is tartottak november 3-án, amelynek keretében a magyar szakma látta vendégül a világ minden részéből érkező szakmai partnereit kötetlen beszélgetésre.

A magyar társkiállítók között – jelentős utazásszervezők és szállodaláncok mellett – a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt stratégiai partnerei, a Budapest Airport, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is megtalálható. A London és Debrecen között napi rendszerességgel közlekedő légi járat népszerűsítése kiemelten fontos a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület marketingtevékenységében is. A térség ezért idén már negyedszer vesz részt a kiállításon, a magyar standon.

Az előkelő 2. helyre lépett az Egyesült Királyság a küldőpiacaink rangsorában

Az éves vendégforgalmat nézve 2014-ben az Egyesült Királyság Magyarország negyedik legfontosabb küldőpiaca volt. A KSH éves adatai szerint a szigetország utazói ismét 11%-ot meghaladó növekedést produkálva, összesen 754.405 vendégéjszakát töltöttek el kereskedelmi szálláshelyeinken, az előző évhez képest.

A legfrissebb, 2015. január-augusztusi statisztikai adatok további dinamikus növekedést mutatnak: a magyar kereskedelmi szálláshelyeken ebben az időszakban 606 ezer brit vendégéjszakát regisztráltak, ami megközelíti a tavalyi egész éves adatot és az előző év azonos időszakához képest közel 25%-os növekedést jelent. Ezzel az Egyesült Királyság idén a dobogóra került, a második legfontosabb küldőpiacunk lett Németország után.

Többek között az új légi járatoknak és a kapacitásbővítéseknek köszönhetően további forgalomnövekedés várható: a British Airways jövő májustól háromról napi négyre növeli járatainak számát a London-Budapest viszonylatban, ami 25%-os kapacitásbővülést jelent. A Wizz Air pedig jövő szeptembertől heti két új járatot indít Birminghamből Budapestre és folyamatban vannak további kapacitásbővítésre irányuló tárgyalások is.

A Magyar Turizmus Zrt. is ráerősít marketingtevékenységére: a hamarosan bemutatásra kerülő jövő évi marketingstratégia szerint a társaság jövőre nem csak a brit, hanem az ír piacra is kiterjeszti Londonból végzett tevékenységét.

A szigetország utazóinak körében Budapest ismerete a legjellemzőbb, köszönhetően az utóbbi években indított fapados járatoknak, városnéző utaknak és a közelmúltban megvalósult fejlesztések segítségével megújult turisztikai kínálatnak. Hazánk mind a fiatalabb, mint pedig a középkorú és idősebb célcsoportok körében népszerű, divatossá váló, „trendi” célállomást jelent. Különös érdeklődésre tart számot a városnéző, kulturális, bor- és gasztronómiai, egészségturisztikai és konferenciaturisztikai kínálatunk. A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt figyelmet fordít továbbá a prémium szolgáltatások iránt érdeklődő célcsoportra.

További információk:          Magyar Turizmus Zrt. Társasági Kommunikációs Iroda

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2023. ősz

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

More details
Új tanösvény az Óbudai-szigeten

Új tanösvény az Óbudai-szigeten

More details
Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

More details
Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

More details
Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

More details
Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

More details