2024. május 8., szerda - Mihály

Archívum

Díszvilágítás: gazdaságos fényár

2015-10-22 1022

Díszvilágítás: gazdaságos fényárNyugaton a karácsonyi szezon kultúrája más, mint hazánkban. Pontosabban nem más, csak hosszabb és látványosabb. Az ünnepi kavalkád ugyanis már októberben kezdetét veszi, s ennek legnépszerűbb jelzőrendszere az ünnepi fény és a díszvilágítás, mely nemcsak üdítő látványt jelent, hanem jelentős gazdasági húzóerőt is képvisel.

A megfelelő időben felhelyezett ünnepi fényfüzérek, monumentális háromdimenziós fénymotívumok időben jelzik a vásárlás aktualitását. Az energiatakarékos LED-fényforrásoknak köszönhetően február végéig, március elejéig is gazdaságosan üzemeltethetőek, ezért a kereskedelmi egységek mellett a magánszektorban is reneszánszát éli a fénydíszítés. Az ünnepi díszvilágítási szokásokról Magyarország legmeghatározóbb fénydekorációs trendformálójaként ismert Blachere Illumination Hungary-től tájékozódtunk.

Az senkinek sem okoz meglepetést, hogy a vevőkért való küzdelemben egyre nagyobb szerepet kapnak a látványt, vonz erőt jelentő elemek, mint például a fénydekoráció és díszvilágítás. A vásárok, plázák, bevásárlóutcák vagy városrészek részéről eddig is alkalmazott vevőcsalogató, turizmusélénkítő módszer volt az ünnepi szezonban, de ma már a kevésbé frekventált üzlethelyiségek, csarnokok számára is megkülönböztetett figyelmet tud biztosítani a fény alkalmazása. A LUCI (Lighting Urban Community International) egyesület – amely folyamatosan vizsgálja a fénydekoráció gazdasági és kulturális hatásait – kutatásai szerint ráadásul nemcsak ünnepi időszakban, hanem egész évben érezhető a fénydekoráció és díszvilágítás pozitív hatása. Ezt erősíti meg egy hazai városvezető elmondása is, mely szerint „még az adót is szívesebben fizetik be a lakók, ha az ünnepi fények látványa megelégedettséget okoz”.



A monumentális látványelemeknek és az adventi vásároknak köszönhetően a fényturizmus is kezdi felütni a fejét, amely sokak számára újdonságot jelent. Egy enyhébb téli estén kiváló program lehet egy kiadós séta a fénydekorációval díszített köztereken, vagy fahéjas forró teát kortyolgatva gyönyörködni a fénybe öltöztetett karácsonyi vásár kínálatában. Magyarországon egyre több önkormányzat számára főszezon a karácsonyi, adventi időszak, amikor fényszökőkutakkal, háromdimenziós látványelemekkel díszített főtereik, épületeik kerülnek a figyelem középpontjába. 2014-ben a leglátványosabb fénydekorációk között szerepelt a miskolci nosztalgia fényvillamos, a világító rénszarvasok Szolnokon, a jászberényi 3D-fényszökőkút, vagy a világító óriás hóember Békéscsabán – csak hogy néhány érdekes fénydekorációs megoldást említsünk.

A nyugati trendek az otthon, lakberendezés terén is markánsabban jelennek meg; a családi házak, lakások, erkélyek ünnepi díszítésében rejlő lehetőségeket a LED terjedésével egyre inkább kezdik felfedezni. A látványos és környezetbarát megoldásoknak köszönhetően reneszánszát élik a bel- és kültéri fénydekorációs elemek, hiszen az ipari méretekben alkalmazott fényfüzérek, jégcsapfüzérek, fényfüggönyök kiválóan alkalmasak családi házak dekorálására is. Azonban akár magánszemélyekről, akár szolgáltatókról vagy önkormányzatokról legyen szó, az energiatakarékos, tartós és látványos fényű elemek már alapvető elvárások a fénydekoráció kivitelezésekor, hogy az ünnepi hangulat garantált legyen.



A Blachere Illumination Hungary épp ezért nem bízza a véletlenre a termékeinek a beszerzését: saját, ellenőrzött gyártású termékei megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, ezért éveken át szolgálhatják a megrendelők igényeit a mostoha téli körülmények között is – rendeltetésszerű üzemeltetés mellett. A karácsonyi ajándékozás szezonjában az ár mindenki számára fontos, de érdemes utánanézni, hogy a termékek az előírt CE-minősítésnek, illetve az IP-szabvány besorolásnak is megfelelnek-e, hiszen a biztonságos használatot ezek garantálják.

A Blachere szakmai színvonalát mutatja, hogy a minőségi és alapanyag-előírásoknak valamint a gondos termékellenőrzésnek köszönhetően a termékeik értékesítése után megközelítőleg 1százalékos a garanciális igények bejelentése. Megrendelőik között szerepel olyan pláza, amely nyolc éve úszik ünnepi fényárban díszfény-elemeiknek köszönhetően. A termékek minőségét erősíti, hogy a fények színhőmérséklete precízen, pontosan egységes, azok látványa önmagáért beszél. (x)



A francia alapítású Blachère (ejtsd: blaser) Illumination több mint 40 éve van jelen a fénydekorációban. Termékei saját gyártásúak, dizájner csapata hosszú idő óta vezeti a trendet a fénydekoráció terén, de eszközfejlesztésben is elől jár. A mára már húsz országban jelen levő vállalat számos szabadalommal büszkélkedhet, mint például a 320°-ban világító LED-egység, vagy a „vízzel festhető fényfal” (Water Light Graffity). 2015-ben startolt el a 11. LED-ED 2015 VB pályázat, mely kivételes lehetőséget biztosít a fénydekorációs eszközök vásárlására és – egyedülálló módon – bérlésére! A pályázati kiírás a www.fenyfuzer.hu oldalról szabadon letölthető minden érdeklődő számára, mely jelentős megtakarítást eredményezhet az ünnepi fénydekoráció kivitelezéséhez.

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Skyview Airshow, 2024. május 12.

Skyview Airshow, 2024. május 12.

More details
Tacskós Közösség Országos Találkozó, 2024. május 12.

Tacskós Közösség Országos Találkozó, 2024. május 12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details
Deszka Fesztivál, 2024. május 9-18.

Deszka Fesztivál, 2024. május 9-18.

More details
33. Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban, 2024. május 10-12.

33. Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban, 2024. május 10-12.

More details
Városalapítók napja és rétesfesztivál, 2024. május 10-12.

Városalapítók napja és rétesfesztivál, 2024. május 10-12.

More details