2023. december 1., péntek - Elza

Archívum

Ismét nőtt a Messe Düsseldorf bevétele

2015-07-14 1154

messe dusseldorfKözel 90 magyar kiállító és több mint 3000 magyar szakmai látogató vett részt 2014-ben a düsseldorfi szakvásárokon A vásártársaság konszolidált árbevétele 412 millió euróra nőtt, így ismét a vásártársaság bizonyult a térség legfontosabb gazdaságfejlesztőjének.

A Messe Düsseldorf konszern a tervezettnél magasabb eredménnyel zárta a 2014-es üzleti évet. Tavaly a konszern árbevétele 411,5 millió euró volt. A konszolidált adózott éves eredmény 57,7 millió euró. A külpiacokon mintegy 111,8 millió euró árbevételt ért el a konszern. A legfontosabb külpiac változatlanul Oroszország (45,9 millió euróval), majd a Cseh Köztársaság következik 33,3 millió euróval Kína előtt (16,9 millió euróval).

Az elmúlt üzleti évben a düsseldorfi árbevétel legnagyobb részét a világelső szak-vásárok: az interpack, az EuroShop, a MEDICA, a ProWein, a glasstec, a boot, a wire, a Tube és a CARAVAN SALON adták.

A beruházási javak vásárainak legfontosabb helyszíne Düsseldorf

Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója szerint az éves eredmény megerősíti, hogy helyes stratégiát követ a konszern: "A beruházási javak szervezésében világelsők vagyunk, az ebből táplálkozó sikerünk és a támogatást nem igénylő gazdálkodásunk miatt megválaszthatjuk fejlődésünk irányát."

Folytatódnak a felújítások

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2014-ben is folytatódott a düsseldorfi vásárváros optimalizálása. Az összes vásárcsarnok és ügyféltér átfogó felújítása a tervek szerint 2030-ra fejeződik be. A beruházás volumene 600 millió euró, ezt saját forrásból gazdálkodja ki a vállalatcsoport.

Dornscheidt úr hangsúlyozta: "Csak akkor tudjuk továbbfejleszteni hazai és nemzetközi üzletmenetünket, ha erős partnerei vagyunk az iparnak, csak így tudjuk biztosítani, hogy töretlenül bízzanak vásárszervezési képességeinkben, és csak így tudunk dönteni a szükséges beruházásokról. Ez azt jelenti, hogy a jövőben is meg kell őriznünk pénzügyi függetlenségünket."

A nemzetközi részvétel aránya bizonyítja a düsseldorfi vásárok világpiaci színvonalát


A Messe Düsseldorf összesen 21 saját és 15 külső szervezésű rendezvényt tartott központi vásárvárosában. A nettó 1,32 millió négyzetméternyi kiadott csarnokterületen 31.269 kiállító mutatta be újdonságait mintegy 1,4 millió látogatónak. Ezen kívül a kongresszusokat több mint félmillióan látogatták.

A nemzetközi kiállítók aránya a saját szervezésű düsseldorfi vásárokon ismét szignifikánsan magas, mintegy 70 százalékos volt 2014-ben. Mindenekelőtt a ProWein (82,5 százalék), a Valve World Expo ipariszerelvény-vásár (79,5 százalék) és a MEDICA orvostechnikai szakvásár (77,7 százalék) tűnt ki nagyfokú nemzetközi részvétellel. A külföldi szakmai látogatók aránya szintén emelkedett és a saját szervezésű düsseldorfi rendezvényeken elérte a 38 százalékot. A Németországon kívüli látogatók aránya az interpack és a MEDICA esetében volt a legmagasabb 66, illetve 61,2 százalékkal. "Rendezvényeink világpiaci színvonala egyre több exportra törekvő beruházási döntéshozót vonz" – fejtette ki a vezérigazgató.

Bővül a nemzetközi rendezvénykínálat - termékcsaládokkal

A nemzetközi rendezvények fejlesztése érdekében 2014-ben állították fel a "Messe Düsseldorf 2030" koncepciót: "Még inkább előtérbe helyezzük a nemzetközi termékcsaládjaink bővítését. Ezen kívül a düsseldorfi világmárkákat és a digitális szolgáltatásainkat akarjuk továbbfejleszteni" – jelentette be Dornscheidt úr.

Magyar részvétel

A magyar kiállítók és szakmai látogatók szintén nagyon kedvelik a düsseldorfi szakvásárokat. 2014-ben 88 kiállító és több mint 3000 szakmai látogató vett részt ezeken a rendezvényeken Magyarországról. Az exportfejlesztési szervezetek, a HITA illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt, valamint a Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Vezérigazgatósága három kiállításon szervezett közösségi standot a magyar kis- és középvállalatok számára: a ProWein-on több mint 30 magyar borászat mutatkozott be, az interpack-on 20 év után ismét létrejött a CSAOSZ szervezésében egy magyar nemzeti stand. A MEDICA-n pedig hagyományosan közel 20 cég mutatkozott be a közösségi standon, és 10-nél is több magyar kiállító pedig önálló standon mutatta be legújabb orvostechnikai eszközeit, fejlesztéseit.

A legkedveltebb düsseldorfi szakvásárok a magyar kiállítók számára az EuroShop (kereskedelmi szakvásár), a MEDICA (orvostechnika), a ProWein (borászat) és az interpack (csomagolástechnika) voltak.

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details